Verenigde Staten/​Verenigd Koninkrijk 2022. Animatie van Fletcher Moules. Met o.a. Kid Cudi, Timothée Chalamet, Vanessa Hudgens, Keith David en Macaulay Culkin.

VPRO Cinema

Bij het uitbrengen van zijn achtste studioalbum wilde de Amerikaanse hiphopartiest Kid Cudi (artiestennaam van Scott Mescudi) grootser uitpakken dan normaal. Dus besloot hij een animatiefilm te creëren als aanvulling op de nieuwe plaat. Het resultaat is Entergalactic, een warmbloedige romantische komedie waarvoor Mescudi zelf de stem van het hoofdpersonage insprak. In het grappige en prachtig geanimeerde relaas - dat qua animatiestijl sterk doet denken aan Spider Man: Into the Spider-Verse - probeert striptekenaar Jabari te wennen aan zijn nieuwe leven in Manhattan, terwijl hij als een blok valt voor zijn buurvrouw Meadow (Jessica Williams). De film gebruikt de vertrouwde stijlfiguren van een standaard liefdesfilm, maar is door de sympathieke personages, kleurrijke animaties en ongedwongen toon vooral een meeslepend en uiterst vermakelijk geheel.

credits

Regie:
Fletcher Moules
Cast:
Kid Cudi, Timothée Chalamet, Vanessa Hudgens, Keith David, Macaulay Culkin, Laura Harrier, Christopher Abbott, Jessica Williams, Jaden Smith
Scenario:
Kid Cudi, Ian Edelman, Maurice Williams
Productie:
Michael Penketh
Montage:
Carole Kravetz Aykanian
Jaar:
2022
Genres:
Animatie, Komedie, Muziek
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk