Van 25 november tot 2 december staat de publieke omroep in het teken van de armoede. Dit geldt ook voor de VPRO programma’s Vrije Geluiden, Boeken en Buitenhof die op 25 november live uitzenden vanuit het Geldmuseum in Utrecht. U kunt bij deze opnamen aanwezig zijn.

Onder de naam Hoezo armoede? brengen verschillende radio- en televisieprogramma's verhalen over dit nog altijd urgente onderwerp.

VPRO Boeken
Wim Brands spreekt met journalist Will Tinnemans over zijn boek Voor jou tien anderen, die over de uitbuiting aan de onderkant van de arbeidsmarkt gaat. Volgens Tinnemans is een aanzienlijke groep mensen tot speelbal gemaakt van het vrijemarktdenken. En een gesprek met macro-econoom Edin Mujagic n.a.v. zijn boek Geldmoord. Waarom kon een gezin vroeger prima leven van één inkomen en nu nauwelijks van twee? In zijn boek toont Mujagic aan dat de oprichting van de centrale banken de doodsteek is geweest voor de waarde van ons geld en daarmee voor de welvaart.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden benadert het onderwerp Hoezo armoede? vanuit de creatieve oplossingen die musici vonden om hun droom waar te maken. Er is aandacht voor project Splendor Amsterdam, een collectief van musici, componisten en andere kunstenaars die, gefrustreerd door de lange termijnplanning van zalen, de behouden smaak van programmeurs en het huidige overheidsbeleid het initiatief namen om samen te investeren in een eigen plek waar geëxperimenteerd en uitgeprobeerd kan worden met publiek. De artiesten voeren de regie en iedereen mag lid worden voor een luttel bedrag per jaar. Verder aandacht voor crowdfunding en straatmuziek.

Buitenhof
Kees Driehuis en gasten praten over de rol die het bedrijfsleven heeft in het oplossen van het armoedevraagstuk.

Reserveer uw gratis kaarten voor deze unieke live uitzending hier. Het is niet mogelijk om slechts 1 van de programma’s bij te wonen. U krijgt tussen de programma’s door iets te drinken en te eten aangeboden. Na Buitenhof kunt u gratis het Geldmuseum bezoeken.

Hoezo Armoede?

Bijwonen live uitzending van Vrije Geluiden, Boeken en Buitenhof?
Reserveren kan hier.

Datum: 25 november 2012
Aanvang: 10.00 uur
Einde: 13.15 uur
Locatie: Geldmuseum, Utrecht