Ook dit jaar werkt de VPRO samen met Crossing Border, het festival waar literatuur en muziek centraal staan. Tijdens de twintigste editie van het festival zal Wim Brands twee uitzendingen van Boeken opnemen. U kunt bij de opnames aanwezig zijn.

De VPRO doet verslag van het festival op radio, televisie en internet. Naast grote namen uit de internationale literatuur- en muziekwereld wordt op Crossing Border veel aandacht gegeven aan (nu nog) onbekende namen.

Wim Brands zal tijdens Crossing Border twee uitzendingen van zijn televisieprogramma Boeken opnemen. U kunt bij de opnames aanwezig zijn.

Op vrijdagmiddag 16 november ontvangt Brands in de Centrale Bibliotheek van Den Haag vier schrijvers. De Amerikaanse schrijfster van humoristische en korte verhalen Lydia Davis komt praten over haar nieuwe boek Varianten van ongemak en Thomas Rosenboom spreekt over zijn net verschenen roman De rode loper die zich afspeelt in de jaren zeventig van de twintigste eeuw.

In de tweede aflevering die wordt opgenomen vertelt Ben Lerner over zijn debuutroman Leaving the Atocha Station die in Amerika dit jaar de The Believer 2012 Book Award heeft gewonnen en nu onder de titel Vertrek van Station Atocha in Nederland is gepubliceerd. De Vlaamse auteur Marnix Peeters licht zijn hilarische en absurde debuutroman toe, getiteld De dag dat we Andy zijn arm afzaagden.

Na de opnames kunt u alle vragen die u over het programma Boeken hebt, stellen aan Wim Brands. Onder het publiek worden ook enkele boeken verloot. Wilt u op vrijdagmiddag 16 november bij de opnames van Boeken en de Q&A aanwezig zijn? Koop dan nu uw kaart(en) op vpro.nl/extra 

Vrijdag 16 november
Centrale Bibliotheek Den Haag
Inloop: 13.00 uur
Aanvang opnames: 13.30 uur
Einde: 16.15 uur
Kosten: 5 euro (inclusief consumptie)
Kaarten verkrijgbaar op vpro.nl/extra