VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van de nieuwe films in de bioscoop. Met deze week o.a. een opbeurende actiekomedie, een Zweedse komische satire en een vrolijke familiefilm.

The Fall Guy (David Leitch)

Colt Seavers (Ryan Gosling) is een door de wol geverfde stuntman die een jaar geleden om fysieke en mentale redenen uit het wereldje is gestapt. Wanneer er een grote ster van een Hollywood-productie vermist wordt, zal hij toch weer in actie moeten komen.

VPRO Cinema (★★★★) 'Geweldige chemie tussen hoofdrolspelers'
de Volkskrant (★★★★) 'Actieblockbuster die bruist van het plezier'
Trouw (★★★★) 'Energiek eerbetoon aan de stuntman'
The Guardian (★★★★) 'Loving, supremely entertaining ode to stunt'

The Stones and Brian Jones (Nick Broomfield)

Op 14-jarige leeftijd ontmoette regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was als één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962 op het hoogtepunt van zijn succes, met de wereld aan zijn voeten. In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht tot 1969, waarin Brian Jones de band moest verlaten. Kort daarna verdronk hij in zijn zwembad.

VPRO Cinema (★★★★) 'Goed geïnformeerde documentaire'
The Guardian (★★★★) 'Touching film'
Filmkrant 'Memorabele laatste stuiptrekking'
The New York Times 'Sympathy for a Founding Rocker'

Spy X Family Code: White (Kazuhiro Furuhashi)

Hij is een spion. Zij is een huurmoordenaar. Samen houden Loid en Yor hun dubbelleven voor zichzelf, terwijl ze doen alsof ze het perfecte gezin zijn. Wat ze niet weten, is dat hun geadopteerde dochter Anya telepathische gaven heeft en al hun spannende geheimen kent.

The Guardian (★★★★) 'Ingenious espionage antics'
Variety 'Turn-your-brain-off entertainment'

Het muizenhuis - Sam en Julia in de bioscoop (Regis Vidal)

De muizen Sam en Julia beleven spannende avonturen binnen de wereld van Het Muizenhuis. Ze ontrafelen eilandgeheimen, leren magische goocheltrucs en ontdekken verborgen mysteries. Tussen al deze geweldige belevenissen leren Sam en Julia waardevolle lessen over vriendschap en verdraagzaamheid.

Van deze film zijn geen recensies verschenen

Vlindervrienden en het Grote Avontuur (Sophie Roy)

Wanneer Patrick niet deel mag nemen aan het jaarlijks vlinderavontuur - de migratie van de monarchvlinder - verstopt hij zich in een trailer om toch mee te kunnen. Samen met de hulp van zijn beste vriend, de klungelige rups Marty, en Jennifer, een vlinder met hoogtevrees, wordt Patrick een onwaarschijnlijke held.

Van deze film zijn geen recensies verschenen
 

elke vrijdag