Zomerspecials 2020

Tijdens de zomer verschijnt de papieren uitgave van VPRO Gids eens in de twee weken. Maar op onze website gaan we gewoon door, met een dagelijks bijgewerkte EPG en, voor het eerst, de VPRO Gids Zomerspecial. Vijf bijzondere VPRO Gids-producties, waarvan de redactie vindt dat ze online het best tot hun recht komen.

 

 

 

Tijdens de zomer verschijnt de papieren uitgave van VPRO Gids eens in de twee weken. Maar op onze website gaan we gewoon door, met een dagelijks bijgewerkte EPG en, voor het eerst, de VPRO Gids Zomerspecial.

Vijf bijzondere VPRO Gids-producties, waarvan de redactie vindt dat ze online het best tot hun recht komen.

Struikelstenen

vanaf 30 juni

Eind 1992 plaatste beeldend kunstenaar Gunter Demnig in het plaveisel voor het oude stadhuis van zijn woonplaats Keulen een eerste Stolperstein, om eraan te herinneren dat vijftig jaar eerder Himmler met zijn ‘Auschwitz-Erlass’ het bevel gaf om Roma en Sinti te deporteren. Inmiddels liggen er alleen al in Duitsland ruim 75.000.

Waar komen die ‘struikelstenen’ eigenlijk vandaan, wat moet er gebeuren om ze in het trottoir voor je huis te krijgen en wat is daarbij de rol van de gemeente? Wie maakt ze, wat kosten ze en wie moet dat betalen?

LEES DEZE SPECIAL →

 

 

Judith Bosch

vanaf 11 juli

Schrijvend journalist Hugo Hoes praat op camera met niemand minder dan Judith Bosch over haar televisiecarrière, én over de interview- en presentatietrainingen die ze aan bijna alle bekende Hilversumse presentatoren heeft gegeven.

Tijdens het gesprek leert Bosch de onervaren en enigszins nerveuze interviewer een lesje. Voor het oog van de camera, natuurlijk.

VANAF 11 JULI ONLINE