In de Teledoc Samen alleen komt de relatie van Carmen Cobos en parkinsonpatiënt Kees Rijninks steeds meer onder druk te staan.

Het begint met trillen, traagheid, stijfheid, soms omvallen. Later gevolgd door depressie, pijn, slapeloosheid, incontinentie en soms dementie. De ziekte van Parkinson haalt het leven van een patiënt en zijn familie overhoop. Dat laatste was te zien in Samen (2020), een documentaire van filmproducent en parkinsonpatiënt Kees Rijninks en zijn vrouw, filmmaker Carmen Cobos. Op 11 april – Wereld Parkinson Dag – verschijnt hun nieuwe film, Samen alleen.

Als filmproducent Kees Rijninks, de echtgenoot van filmmaker Carmen Cobos, in 2014 gediagnosticeerd wordt met de ziekte van Parkinson stort hun wereld in. Na maanden van verdriet, woede en ontkenning proberen ze de balans in hun leven terug te vinden en doen ze er alles aan om meer grip op de ziekte te krijgen, waaronder het maken van documentaires over parkinson. In 2020 verscheen Samen, een documentaire waarin zij een jaar lang een groep ongeneeslijk zieke patiënten, hun partners en hun neuroloog volgen. In het vervolg, de Teledoc Samen alleen, lijkt de situatie van Rijninks uitzichtloos te worden en komt de relatie van het filmechtpaar steeds meer onder druk te staan. Een duivels dilemma dient zich aan, want heeft een leven zonder perspectief wel zin?

Samen alleen

donderdag 11 APRIL

npo 2 22.20-23.35

de nieuwste documentairetips in je mailbox?