VPRO Cinema, het online filmplatform van de VPRO dat al sinds 1997 bestaat, is geheel vernieuwd. Lees hieronder wat er allemaal is veranderd.

Nieuw design

Vooral uiterlijk is er veel veranderd: de website van VPRO Cinema is namelijk verhuisd naar het domein van VPRO.nl. En wel om drie redenen:

  • Het maakt de samenwerking tussen de twee websites eenvoudiger
  • Het Magnolia-systeem van VPRO.nl geeft ons de vrijheid om artikelen en dossiers te creëren waarin tekst en beeld veel mooier samengaan (en elkaar vooral versterken)
  • VPRO Cinema is vanaf nu beter leesbaar op tablets en mobiel

Nieuwe indeling

De overvolle frontpage met veel tekst en weinig beeld is verleden tijd. Daarvoor in de plaats gekomen is een voorpagina waarin we vooral de allerbelangrijkste recensies, interviews, video's en filmtips eruit lichten. Meer gedetailleerde informatie is terug te vinden op de speciale subpagina's, zoals Televisie, Bioscoop en Series.

Alle verschillende subpagina's zijn gemakkelijk te bereiken via de blauwe Menu-knop rechtsboven in je scherm, waar je ook kunt zoeken naar specifieke films, personen, artikelen etc.

Database, abonnementen, Filmvinder

Geliefd onderdeel van onze site is altijd al de uitgebreide database geweest, die de bezoeker in staat stelt zich te abonneren op een specifieke film (waarna er een melding volgt als de betreffende film op tv wordt uitgezonden). En daar is dan ook helemaal niets aan veranderd. Ook het zelf sterren geven aan films is nog altijd mogelijk. En géén zorgen: alle oude beoordelingen zijn gewoon met je profiel meeverhuisd naar de nieuwe site.

Een nieuwe account aanmaken/inloggen doe je via de blauwe Menu-knop rechtsboven in je scherm.

Reageren op artikelen, filmpagina's etc.

Het oude reactiesysteem van VPRO Cinema was nogal omslachtig, vonden we zelf. Op de nieuwe site is dat dan ook stukken eenvoudiger geworden: je kunt reageren met een eigen reactie-account, of via je social media-profiel (Facebook, Twitter en Google +).

Let wel: de accounts waarmee je reageert en waarmee je films beoordeelt/abonnementen mee afsluit verschillen van elkaar. Dit is omdat we gebruikmaken van het Disqus-systeem, waarmee je ook op alle andere sites van de VPRO kunt reageren. Reacties van de oude site zijn meeverhuisd, maar kunnen helaas niet meer bewerkt worden.

Suggesties?

Je kunt VPRO Cinema gebruiken zoals je zelf wilt. Zoek je een eigenzinnige bron voor filmrecensies, een handige televisiegids of bioscoopladder, dan heb je geen account nodig.

Wil je zelf films beoordelen of gebruik maken van de unieke emailservice, maak dan een gratis account aan en mis nooit meer een film.

Mocht je nog vragen hebben of suggesties voor verbeteringen, laat het ons weten op cinema@vpro.nl. Veel plezier op de site!