Isabela Corona is acteur.
Er zijn 21 films gevonden.

Los indolentes

1978 | Drama

Mexico 1978. Drama van José Estrada. Met o.a. Rita Macedo, Ana Martín, Isabela Corona en Miguel Angel Ferriz.

Film over de decadentie van een grondbezittersfamilie die getroffen wordt door de agrarische hervorming; hun onvermogen om hun sociale status terug te krijgen en om als klasse deel uit te gaan maken van de nieuwe tijden die in Mexico zijn aangebroken rond 1950. Een buitensporig pretentieuze film.

El Espejo de la bruja

1960 | Horror

Mexico 1960. Horror van Chane Urueto. Met o.a. Rosa Arenas, Armande Calve, Isabela Corona, Dina de Marco en Carlos Nieto.

Een vloek van een heks misvormt een jonge vrouw. Als gevolg pleegt haar krankzinnige echtgenoot en chirurg grafschennis en berooft lijken van hun ledematen om haar weer mooi te maken door middel van transplantaties. Er is een overdaad aan materiaal, zodat er twee griezelfilms van gemaakt zouden kunnen worden, maar ze zouden allebei niet erg best zijn.

La Gitana blanca

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Joaquín Pardavé, Rosa Arenas, Carlos Navarro en Isabela Corona.

Een blank meisje dat werd geadopteerd door een troep zigeuners, moet met een jonge zigeuner van een andere groep trouwen, maar zij is verliefd op een violist. Opmerkelijk lachwekkend.

Los que no deben nacer

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Sara García, Gustavo Rojo, Isabela Corona en Pituka de Foronda.

Een misvormd kind wordt door een circuseigenaar gekocht om als fenomeen tentoongesteld te worden. Ingewikkeld en moraliserend en met opmerkelijke regiefouten: de hoofdrolspeelster betreedt het circus in het zwart en binnen blijkt zij ineens een witte jurk aan te hebben.

Marejada

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Carlos Toussaint. Met o.a. Bárbara Gil, Carlos Navarro, Isabela Corona en Tito Junco.

Een arts komt bij een primitieve stam waar hij de strijd moet aanbinden met allerlei ziekten en vooroordelen. Slecht geregisseerd.

Trotacalles

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Matilde Landeta. Met o.a. Miroslava, Ernesto Alonso, Isabela Corona en Elda Peralta.

Een hoertje wordt aangerand door haar zwager. Deze ontdekt op zijn beurt dat zijn vrouw een minnaar heeft. De derde en laatste film van Landeta, net zo middelmatig en conventioneel als de rest van haar films.

El Rencor de la tierra

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Rita Macedo, Isabela Corona en Roberto Cañedo.

Een boerenbedrijf wordt geteisterd door een grote droogte. De film is stijf, ouderwets en dom bovendien. Ook bekend als PRUEBA DE DIOS.

Lola Casanova

1948 | Historische film, Drama

Mexico 1948. Historische film van Matilde Landeta. Met o.a. Meche Barba, Isabela Corona en Enrique Cancino.

Een Indianendorp wordt door een blanke man in brand gestoken. De overlevenden komen bijeen om de man te kiezen die wraak zal nemen. Landeta was de enige Mexicaanse regisseuse in wie men in die tijd vertrouwen had. Zij heeft haar publiek zeer teleurgesteld met deze ongeloofwaardige en slecht geregisseerde film.

El Precio de la gloria

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Alfonso Ramírez 'Calesero', Alicia Ravel en Isabela Corona.

Twee broers, beiden stierevechters, zijn verliefd op dezelfde vrouw. Tussen hen ontstaat onenigheid. De wereld van de stieregevechten vormt het decor voor een vervelend en zeer saai drama.

Ya tengo a mi hijo

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Ismael Rodriguez. Met o.a. Fernandito Bohigas, Isabela Corona en Blanca de Castejón.

Een vrouw, die gefrusteerd is geraakt omdat ze geen kinderen kan krijgen en ze ook niet kan adopteren, besluit een kind te ontvoeren. De film is gebaseerd op een ware gebeurtenis, die datzelfde jaar heel Mexico in beroering bracht. Meer dan een overdreven smartlap is het echter niet.

La Mujer legítima

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Sara Guash, Isabela Corona, Alberto Galán en Esther Luquín.

Een weduwnaar hertrouwt met het meisje op wie hij vroeger verliefd was, en roept daarmee de haat over zich van haar dochter. Slecht, slecht, slecht.

El Secreto de la solterona

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Sara García, Isabela Corona en José Cibrián.

Een weesmeisje moet het huishouden doen als gevolg van de haat van drie vrouwen. Bedroevende variant van Assepoester, betreurenswaardig geregisseerd.

Murallas de pasión

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Victor Urruchua. Met o.a. Isabela Corona, Elvira Ríos en Alberto Galán.

María moet voor haar zieke zusje en haar pasgeboren zoontje zorgen, en zich tegelijkertijd verweren tegen haar zwager die haar begeert. Een eenvoudig melodrama; de eerste film van Urruchua.

Caminito Alegre

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Sara García, Isabela Corona en Angel Garasa.

Een oude vrouw, met haar man opgesloten in een bejaardentehuis, blijft hopen op nieuws van haar zoon die zij in geen jaren meer heeft gezien. Slecht debuut van de Spaanse filmer Morayta.

Ave sin nido

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Isabela Corona, Blanca de Castejón en René Cardona.

Een jonge vrouw leeft met haar man en diens dochtertje uit een vorige relatie, totdat het kind er achter komt wie haar echte moeder is. Onverteerbaar melodrama dat echter een gigantisch succes werd, zowel in de bioscoop als op de radio en, later, op de televisie. Ook bekend als ANITA DE MONTEMAR.

El Angel Negro

1942 | Mysterie

Mexico 1942. Mysterie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Emilio Tuero, Marina Tamallo, Isabela Corona en Joaquín Pardavé.

Een jongeman vertelt het meisje op wie hij verliefd is, dat alle vrouwen die vroeger van hem hebben gehouden op een mysterieuze wijze zijn gestorven. Uitstekende fotografie en groots van opzet. In deze beruchte film zijn de invloeden van REBECCA van Hitchcock duidelijk merkbaar, zowel wat betreft de atmosfeer als het verhaal.

La Isla de la pasión

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. David Silva, Isabela Corona, Pituka de Foronda en Pedro Armendáriz.

Het tragische avontuur van een vergeten bataljon op een eiland. Het debuut van de acteur 'Indiaan' Fernández. De voortreffelijke fotografie is het werk van Jack Draper.

La Casa del rencor

1941 | Drama, Mysterie

Mexico 1941. Drama van Met o.a. Anita Blanch, René Cardona, Isabela Corona en Tomás Perrín.

Een jonggetrouwd paar moet door pech zijn toevlucht nemen tot een luguber huis waar een oude vrouw de pas gehuwden een sinister verhaal vertelt. Aardige mysteriefilm waarin duidelijk invloeden zijn waar te nemen van WUTHERING HEIGHTS en REBECCA.

Creo en Dios

1940 | Drama

Mexico 1940. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Fernando Soler, Miguel Angel Ferriz en Isabela Corona.

Een priester weet dat hij het slachtoffer is van een onrechtvaardigheid. Hij schroomt echter niet het lot dat voor hem is weggelegd te aanvaarden, omdat hij weet dat als hij spreekt alles goed zal komen. Onuitstaanbaar melodrama ge[KA3]inspireerd op een theaterstuk van Virginia F[KA1]abregas [KL]El secreto del sacerdote[KLE] (niet te verwarren met de film van die titel, die geregisseerd werd door Joselito Rodriguez).

Los de abajo

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Miguel Angel Ferriz, Esther Fernández, Carlos López Moctezuma en Isabela Corona.

De gemeenheden en lage hartstochten die iedere sociale beweging met zich meebrengt. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Mariano Azuela, een van de indrukwekkendste films over de Mexicaanse revolutie.

La Noche de los mayas

1939 | Romantiek, Fantasy

Mexico 1939. Romantiek van Chano Urueta. Met o.a. Arturo de Córdova, Estela Inda, Isabela Corona en Luis Aldás.

In een Mayadorp verschijnt een blanke man die verliefd wordt op een inboorlinge; vanaf dat moment breekt er een droogteperiode aan. Om de weergoden gunstig te stemmen moeten de inboorlingen het lichaam van het jonge meisje offeren. Een zeer belangrijke produktie die een nieuw gezicht heeft gegeven aan de Mexicaanse film, die in die tijd bol stond van de huilerige melodrama's.