Adriano Rimoldi is acteur.
Er zijn 28 films gevonden.

Sendas marcadas

1959 | Misdaad

Spanje 1959. Misdaad van Juan Bochs. Met o.a. Adriano Rimoldi, Antonio Puga, Montserrat Julio en Paco Martínez Soria.

Een inspecteur van politie, een agent en een misdader moeten samen in een berghut overnachten. Een curieuze film die desalniettemin mislukt is.

El Precio de la sangre

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Feliciano Catalán. Met o.a. Luis Prendes, Adriano Rimoldi, Luis Peña en María de los Angeles-Hortelano.

Een ongelovige monteur bekeert zich tot het katholicisme teneinde een misdaad waarvan hij ooggetuige was te vergeten. Een stompzinnig vroom melodrama, dat typerend is voor de Spaanse cinema uit de jaren vijftig.

4 en la frontera

1957 | Avonturenfilm

Spanje 1957. Avonturenfilm van Antonio Santillán. Met o.a. Frank Latimore, Adriano Rimoldi, Armando Moreno, Danielle Godet en Juan de Landa.

Een kapitein van de Guardia Civil doet zich voor als dagloner om een einde te maken aan een net van wapenhandelaars. Een onopvallende film met een kosmopolitische rolverdeling.

Pacto de silencio

1949 | Avonturenfilm

Spanje 1949. Avonturenfilm van Antonio Román. Met o.a. Ana Mariscal, Adriano Rimoldi, María Martín, Pepe Isbert en Conrado San Martín.

Een Spaanse jonge vrouw wil haar Engelse echtgenoot, die tijdens de WO II verdwenen is, weer terugzien. Een aardig avonturenmelodrama waarvan de regisseur ook nog een herverfilming zou maken.

La mano della morta

1949 | Drama, Actiefilm

Italië 1949. Drama van Carlo Campogalliani. Met o.a. Carlo Ninchi, Mary Martin en Adriano Rimoldi.

Gebaseerd op het populaire boek van Carolina Invernizio. Het verhaal gaat over een klein meisje, dat door een zigeuner wordt aangetroffen naast haar dode moeder wier hand is afgehakt. Het meisje wordt grootgebracht door de zigeuners en ze noemen haar Satanella (Martin). Ze vertellen haar dat een edelman verantwoordelijk is voor de dood van haar moeder. Ze beraamt een plan om de dood van haar moeder te wreken en verleidt diens zoon. Deze wordt verliefd op haar en stort zich daarmee in de ellende. Ze ruïneert eveneens de dochter, die op het punt staat een woekeraar te trouwen. Wanneer de edelman later achter de ware identiteit van Satanella komt pleegt hij zelfmoord. Tenslotte krijgt Satanella spijt en laat de twee onschuldige nakomelingen verder met rust. De kracht van de film zit in de sterke rolbezetting.

Si te hubieses casado conmigo

1948 | Komedie, Romantiek

Spanje 1948. Komedie van W. Tourjansky. Met o.a. Amparo Rivelles, Adriano Rimoldi, Tony D'Algy en Fernando Rey.

Een driehoeksverhouding tussen een jonge vrouw en twee van haar aanbidders. Zonder enig belang.

Las Aguas bajan negras

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Adriano Rimoldi, Charito Granados, José Jaspe en Tomás Blanco.

Een mijnstadje in Asturias wordt verwoest tijdens de oorlog tussen de Carlisten en de aanhangers van Isabella II. Dit is een klassieker onder de Spaanse films uit de veertiger jaren en tevens één van de weinig aanvaardbare produkten van de regisseur. Het is een bewerking van de roman La aldea perdida van Palacio Valdés.

La Vida encadenada

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Antonio Román. Met o.a. Ana Mariscal, Rafael Romero Marchent, Adriano Rimoldi en Antonio Vilar.

Isabel Martín, laatste telg uit een Toledaanse adellijke familie, besluit haar leven te verbinden aan dat van haar zoon die geboren is uit haar ongelukkige huwelijk. Ze ziet daarbij af van alles wat het leven haar zou kunnen bieden. Een vreemd patriottisch melodrama, met de toekomstige regisseur Romero als mannelijke hoofdrolspeler.

En un rincón de España

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Jerónimo Mihura. Met o.a. Adriano Rimoldi, María Martín, Carlos Agosti en Juan de Landa.

Een Catalaanse vissersvrouw herkent haar voormalige minnaar in een stervende schipbreukeling. Een zeer curieuze film.

12 horas de vida

1948 | Oorlogsfilm, Misdaad

Spanje 1948. Oorlogsfilm van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Adriano Rimoldi, Ana Mariscal, Angel Picazo en Trini de Montijo.

De dienstdoende officier verleent 12 uur uitstel van executie aan een ter dood veroordeelde legionair, teneinde de ware schuldigen van de moord die aan hem toegeschreven werd te leveren. De eerste, zeer zwakke, film van Rovira Beleta.

Sinfonía del hogar

1947 | Komedie

Spanje 1947. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Adriano Rimoldi, María Martín en Teresa Idel.

De tegenslagen van een pas getrouwd stel. Zeer conventioneel.

Noche sin celo

1947 | Drama, Oorlogsfilm

Spanje 1947. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. María Martín, Adriano Rimoldi, Fernando Fernán-Gómez en Ana Mariscal.

In de haven van Barcelona vertellen overlevenden van de oorlog op de Filippijnen hun Odyssee aan de pers. Een van de meest eerzuchtige films van Iquino, hoewel het hem niet lukt om er een goedlopend verhaal van te maken.

El Angel gris

1947 | Misdaad

Spanje 1947. Misdaad van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Adriano Rimoldi, Mery Martin, Rafael Calvo en Nieves Lasa.

Een misdadiger voelt zich als herboren als hij de vreugde van het vaderschap leert kennen. Dit is één van de vele melodramatische detectivefilms die in de loop van de jaren veertig door Iquino werden gemaakt.

Borrasca de celos

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Mercedes Monterrey, Adriano Rimoldi, Teresa Idel en Juana Soler.

Een arts voelt zich ziek van jaloezie wanneer zijn vrouw bekent dat zij, voordat ze hem leerde kennen, verliefd was op een andere man. Een van de eerste films van de middelmatige Iquino.

Angustia

1947 | Misdaad

Spanje 1947. Misdaad van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Adriano Rimoldi, Amparo Rivelles, María Francés en José María Rodero.

Een pensiongast hoort van een wetenschapper diens dromen van misdaden. Het blijft niet bij verhalen in deze zeer interessante suspensefilm, een zeldzame produktie voor de Spaanse film van de jaren veertig.

Aquel viejo molino

1946 | Drama

Spanje 1946. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Adriano Rimoldi, Pepi Gaos en Carlos Agosti.

Een boer uit Extremadura wordt geobsedeerd door de herinnering aan de oude molen, in de schaduw waarvan hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Het is een aanvaardbare film, vooral vanwege het feit dat hij door Iquino werd geregisseerd.

El Obstáculo

1945 | Thriller

Spanje 1945. Thriller van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Adriano Rimoldi, Ana Mariscal en María Martín.

Een jonge misdadiger stuit op een vamp. Deze film is zijns ondanks vermakelijk, maar toch ongehoord slecht.

Culpable

1945 | Drama, Misdaad

Spanje 1945. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Ana Mariscal, Adriano Rimoldi, María Martín en Félix de Pomés.

Een gevangenisdirecteur is vastbesloten de onschuld aan te tonen van een man die onlangs is opgesloten. Een onopvallend gevangenisdrama, dat het werk is van de vruchtbare Iquino.

Una Sombra en la ventana

1944 | Thriller

Spanje 1944. Thriller van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Adriano Rimoldi, María Martín, Ana Mariscal en Manuel Luna.

Een keurige man wordt verliefd op een vamp. Een bescheiden thriller, waarin veel uit andere films is overgenomen.

Turbante blanco

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Adriano Rimoldi, María Martín, Alicia Palacios en Raúl Cancio.

Een musicus en een arts brengen op de luchthaven de vrouwen, op wie zijn staan te wachten, in verwarring... Een afgezaagd intrigestuk.

Ni pobre ni rico, sino todo lo contrario

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Adriano Rimoldi, María Martín, Mary Santpere en Alicia Palacios.

Tijdens een theatervoorstelling dromen twee getrouwde mensen die de hoofdrol vertolken dat zij geruïneerd zijn en hun huis in brand staat. Een aardige film, die een van de produkties is waarin Adriano Rimoldi en María Martín samenwerkten met Iquino.

Hombres sin honor

1944 | Misdaad

Spanje 1944. Misdaad van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Adriano Rimoldi, María Martín, María Francés en Fred Galiana.

Een vrouw bemerkt tot haar opluchting dat de man op wie zij verliefd is geen lid is van een oplichtersbende, maar politie- inspecteur. Een middelmatige detectivefilm waarvan Iquino bijna dertig jaar later een soort tweede versie zou maken: HOMBRES QUE RUGEN.

Cabeza de hierro

1944 | Drama

Spanje 1944. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. José Nieto, Ana Mariscal, Adriano Rimoldi en María Martín.

Een ex-militair, die aan een ongeneeslijke ziekte lijdt, wordt verliefd op de dochter van een arts. Een onbelangrijk melodrama.

I bambini ci guardano

1943 | Drama, Experimenteel

Italië 1943. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Isa Pola, Emilio Cigoli, Luciano D'Ambrosis, Adriano Rimoldi en Ione Frigerio.

Een vier-jarig kind betrapt zijn moeder met een minnaar en wordt naar familie op het platteland gestuurd. Weer thuis loopt hij weg als hij de minnaar opnieuw ziet, waardoor zijn vader merkt wat er aan de hand is en zelfmoord pleegt. De eerste film die De Sica`s neo-realistische periode aankondigt (het scenario is van Cesare Zavattini) is niet slechts een overtuigend melodrama, maar bevat ook ongewone kritiek op de bolwerken van het fascisme: het gezin en het mannelijk eerbesef. Een figurantenrol van Marcello Mastroianni.

Dora la espía

1943 |

Italië/Spanje 1943. Rafael Matarazzo. Met o.a. Adriano Rimoldi, Maruchi Fresno, Francesca Bertini en Ana Farra.

In 1875 bevindt zich een mooie spionne aan de Franse Rivièra. Een onevenwichtig en daarom vermakelijk spionage-melodrama waarin Bertini, de diva uit de zwijgende Italiaanse cinema, een onverbeterlijke rol speelt.

Carmen

1943 | Muziek, Drama, Avonturenfilm

Frankrijk 1943. Muziek van Christian-Jaque. Met o.a. Viviane Romance, Marguerite Moreno, Elli Parvo, Liliane Layné en Jean Marais.

Derde Franse versie van dit verhaal maar de eerste als geluidsfilm. Henri Jeanson, die toen nog ondergedoken zat, was een van de scenarioschrijvers. De anderen die aan het scenario en de dialogen meewerkten zijn Charles Spaak, Jacques Vlot en Claude-André Puget. We hebben het nu over de Franse cinema 'van kwaliteit'. Hoewel deze bewerking niet het niveau van de meest recente versies haalt, volgt zij nauwgezet de novelle van Prosper Mérimée, meer dan het libretto van de opera van Meilhac en Haévy. Goed spel en Ubaldo Arata weet op geslaagde wijze het landschap te benutten.

La compagnia della teppa

1941 | Drama

Italië 1941. Drama van Corrado D'Errico. Met o.a. Maria Denis, Adriano Rimoldi en Corrado Racca.

Een schitterende produktie met fraaie beelden en een bekwame regie. Dat is, ondanks het onevenwichtige spel, de verdienste van dit kostuumdrama met politieke intrige. Plaats van handeling is Milaan in de tijd van het Napoleontische bewind. Jonge edellieden komen samen om een samenzwering tegen de heersende klasse voor te bereiden. Helaas spelen enkele van hen een dubbelrol, hetgeen voor iedereen gevaar oplevert.

Addio giovinezza

1940 | Romantiek

Italië 1940. Romantiek van Ferdinando M. Poggioli. Met o.a. Maria Denis, Adriano Rimoldi, Clara Calamai en Carlo Campanini.

Het verhaal speelt in Turijn in het jaar 1910. Een student is verliefd op een meisje, maar een femme fatale doet alles om de jongeman in haar ban te krijgen. Dat lukt niet, maar tot haar genoegen is ze er wel in geslaagd het lieve meisje jaloers en verdrietig te maken. Goede regie en prachtig spel.