Peter Duffell is regisseur.
Er zijn 11 films gevonden.

King of the Wind

1989 | Avonturenfilm

Marokko/Verenigd Koninkrijk 1989. Avonturenfilm van Peter Duffell. Met o.a. Frank Finlay, Jenny Agutter, Nigel Hawthorne, Navin Chowdhry en Glenda Jackson.

Veredelde tv-film over een volbloed Arabisch hengst die in de 18e eeuw met het weesjongetje dat hem grootbracht via Frankrijk in Engeland belandt, waar mens en dier, dus na heel wat omzwervingen en ontberingen, toch het geluk vinden onder de vleugels van een op renpaarden verkikkerde Britse graaf Dickson. Zeer traditioneel in beeld gebracht, met alle ingrediënten van ouderwetse, risicoloze avonturenfilms. Scenario van Phil Frey naar de roman van Marguerite Henry. Harris is koning George II, Jackson, koningin Caroline en Quayle Lord Granville.

Letters to an Unknown Lover

1985 | Drama, Romantiek, Oorlogsfilm

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1985. Drama van Peter Duffell. Met o.a. Cherie Lunghi, Mathilda May, Yves Beneyton, Ralph Bates en Andréa Ferréol.

Een niet erg overtuigend maar niet oninteressant drama over de ontsnapte onderofficier Gervais (Beneyton) en zijn relatie tot de zusters Helene (Lungi) en Julia (May). Strak geregisseerd, een intrigerend beeld van het leven in Frankrijk tijdens de Duitse bezetting, maar de karaktertekening is inconsistent. Er werd tegelijkertijd een Engelse en een Franse versie gedraaid. Het scenario is van Pierre Boileau. Het camerawerk is van Claude Robin.

Les Louves

1985 | Oorlogsfilm, Thriller

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1985. Oorlogsfilm van Peter Duffell. Met o.a. Yves Beneyton, Sherie Lunghi, Mathilda May, Andréa Ferréol en Ralf Bates.

Een duivelse bewerking van een verhaal van het duo Boileau en Narcejac, door een tweederangs film- en tv-regisseur. De krijgsgevangenen Bernard (Bates) en zijn vriend Gervais (Beneyton) ontvluchten om zich bij Gervais` peettante, haar nicht en zijn moeder in Lyon te voegen. Dan wordt Gervais neergeschoten op het station van Lyon. Bernard weet zijn papieren te machtigen en begeeft zich naar `zijn` peetmoeder (Lunghi) met de identiteit van Gervais waar hij in een afschuwelijke valstrik loopt, die de drie vrouwen hebben gezet. Een fantasierijk scenario en een grijsgroene sfeer van opgesloten zitten en duistere personages. Een van de meest sombere werken van deze romanschrijvers, die zich nauwelijks illusies gunnen over de menselijke aard in hun psychologische 'detectives'. Redelijke regie voorzien van een goede acteerprestatie. Vrij

The Far Pavilions

1984 | Avonturenfilm, Romantiek, Drama

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1984. Avonturenfilm van Peter Duffell. Met o.a. Ben Cross, Amy Irving, John Gielgud, Rupert Everett en Christopher Lee.

Mini-serie in drie delen. Romantiek, actie, intriges in het koloniale India waar een liefdesrelatie ontluikt tussen Cross en Irving en niet iedereen is het daarmee eens. Kleurige serie met zorg gemaakt naar de roman van M.M. Kaye en met goed camerawerk van Jack Cardiff. In verkorte vorm werd de serie ook als normale bioscoopfilm in enkele landen uitgebracht.

Experience Preferred...But Not Essential

1983 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1983. Drama van Peter Duffell. Met o.a. Elizabeth Edmonds, Sue Wallace, Geraldine Griffith, Karen Meagher en Ron Bain.

Een eenvoudige, charmante film over de belevenissen van een meisje dat in de zomertijd als serveerster in een hotel aan de kust werkt. het scenario van June Roberts richt zich op de ontwikkeling van een onbekende jonge vrouw, waarbij de onconventionele personen in haar omgeving met veel humor worden gadegeslagen. Deze korte, alleraardigste film werd voor de Engelse TV gemaakt.

Experience Preferred ... But Not Essent

1983 |

Verenigd Koninkrijk 1983. Peter Duffell. Met o.a. Geraldine Griffith, Sue Wallace, Elizabeth Edmonds, Alun Lewis en Ron Bain.

Het is 1960 en Annie is serveerster in een hotel in Wales. Ze is continu op zoek naar liefde, maar het zit haar niet mee en ze treft veelvuldig de verkeerde man. Nu heeft ze iets met de kok van het hotel, maar is hij de ideale man voor haar? (IdH/VPRO Gids)

Caught on a Train

1980 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1980. Drama van Peter Duffell. Met o.a. Peggy Ashcroft, Michael Kitchen, Wendy Raebeck, Michael Sheard en Ingo Mogendorf.

Boeiende, speelse thriller à la Hitchcock die zich geheel afspeelt aan boord van de trein Oostende-Wenen. Centraal staat public-relationsman Peter die op de trein allerlei personen ontmoet en zo'n beetje het mikpunt wordt van de arrogante, aristocratische Frau Messner, een prachtrol van Peggy Ashcroft. Het scenario van Stephen Poliakoff, die eerder BLOODY KIDS en RUNNERS schreef, zit vol details maar werd door regisseur Duffell nogal vlak verfilmd.

Inside Out

1975 | Misdaad, Komedie, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 1975. Misdaad van Peter Duffell. Met o.a. Telly Savalas, James Mason, Robert Culp, Aldo Ray en Charles Korvin.

Savalas organiseert een inbraak in een zwaar bewaakte gevangenis in Oost-Duitsland om een beruchte Nazi-boef te bevrijden, die weet waar een geheime bewaarplaats van goud is. Een niet slechte internationale misdaadfilm. Hertiteld: HITLER'S GOLD en THE GOLDEN HEIST.

England Made Me

1973 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1973. Oorlogsfilm van Peter Duffel en Peter Duffell. Met o.a. Peter Finch, Michael York, Hildegard Neil, Michael Hordern en Joss Ackland.

Naar de debuutroman van Graham Greene, opgenomen in het voormalige Joegoslavië. Vanuit het verre Oosten op weg naar huis ontmoet een naïeve Engelsman in nazi-Duitsland (1935) een machtige financier. Deze film van Peter Duffel (van Inspector Morse) werd bij het uitbrengen niet gewaardeerd. Da´s zonde, want England made me is een boeiend, weldoordacht drama met de betrouwbare acteurs Peter Finch (die postuum een Oscar kreeg voor Network), Michael York (D´Artagnan in Three Musketeers) en Jos Ackland (Juan Perón in Evita). Bovendien speelt de in Engeland tot ridder geslagen Michael Hordern (Shogun) zijn beste hoofdrol. (IdH/VPRO Gids)

The House That Dripped Blood

1971 | Horror

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1971. Horror van Peter Duffell. Met o.a. Christopher Lee, John Bennett, John Bryans, Denholm Elliott en Joanna Dunham.

Vier korte griezelverhalen, resp. Method For Murder, Waxworks, Sweet To The Sweet en The Cloak van Robert Bloch, aaneengevlochten d.m.v. een detective die een verdwijning onderzoekt in een sinister landhuis, dat zojuist een nieuwe eigenaar heeft gekregen. Onderhoudend; het eerste en het vierde schuifje zijn waarschijnlijk het spannendst.

Partners in Crime

1962 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1962. Thriller van Peter Duffell. Met o.a. Bernard Lee, John Van Eyssen, Moira Redmond, Stanley Morgan en Gordon Boyd.

Een Edgar Wallace-mysterie over de politie die de moord op een rijke zakenman, die bij een inbraak werd gedood, onderzoekt.