Mark Shunkey is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Twilight of the Golds

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Ross Kagan Marks. Met o.a. Jennifer Beals, Mark Shunkey, Jill Bernstein, Faye Dunaway en Garry Marshall.

Televisiefilm naar een off-Broadway toneelstuk heeft een malle premisse: een zwangere vrouw verneemt dat haar kind vrijwel zeker homoseksueel geboren zal worden. Dat valt niet goed bij haar familie. Drama met bittere en vrolijke momenten heeft in deze tijden van vergaand genetisch onderzoek enige relevantie. Marshall (regisseur van onder meer Pretty woman) en Dunaway spelen de weinig vooruitstrevende grootouders, Fraser heeft een mooie rol als de - homoseksuele - aanstaande oom van de baby. (IdH/VPRO Gids)

The Twilight Of The Golds

1996 | Komedie

Canada/Verenigde Staten 1996. Komedie van Ross Marks. Met o.a. Jennifer Beals, Faye Dunaway, Brendan Fraser, Garry Marshall en Sean O'Bryan.

Suzanne (Beals) en Rob Stein (Tenney) vieren met een etentje bij haar ouders Phyllis (Dunaway) en Walter Gold (Marshall) hun drie-jarige huwelijk. Ook Suzanne`s broer David (Fraser) - een homoseksueel - is van de partij. Suzanne heeft een prettig nieuwtje: ze is zwanger. Rob werkt als genetisch onderzoeker in het laboratorium van Adrian Lodge (Schlesinger). Op Adrians aandringen laat hij het vruchtwater onderzoeken. De tests zijn positief. Het kind is kerngezond. Toch een domper: aan te nemen valt dat het kind homo zal zijn, net zoals David. Suzanne en Rob zijn ten einde raad. Ze denken aan een abortus, waarop David furieus reageert. Volgens hem is een zwangerschapsonderbreking de geestelijke moord op hemzelf, gepleegd door zijn ouders via Suzanne. Het komt tot een zeer ernstige crisis. Een schitterend drama dat zeer lichtvoetig begint, gekruid met zalige joodse situatiehumor, maar dat zodra de 'resultaten' van de tests bekend zijn, een 'doorleefd' melodrama wordt. Gelukkig is het allemaal heerlijke, klinklare onzin. Uitstekend spel van iedereen, maar vooral Fraser als David zet een schitterende rol neer. De casting van Marshall als vader Gold en Schlesinger als Adrian Lodge was een gezegende ingeving. Het toneelstuk van Jonathan Tolins werd handig aangepast tot een effectief filmscenario door Tolins zelf en Seth Bass. De fotografie is van Tom Richmond. Dolby Stereo.