Juan Calvo is regisseur en acteur.
Er zijn 18 films gevonden.

El partido

2006 | Komedie

Spanje 2006. Komedie van Juan Calvo. Met o.a. Antonio Dechent, Carlos Blanco en Eloi Yebra.

Ella y los veteranos

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. María Luz Galicia, Javier Armet, Jesús Tordesillas en Juan Calvo.

Vier oude mannetjes krijgen bezoek van de nicht van een van hen, die voor hen komt zorgen. Een aanstellerige smartlap.

Les Trois etcetera du colonel

1960 | Komedie, Historische film

Spanje/Italië/Frankrijk 1960. Komedie van Claude Boissol. Met o.a. Anita Ekberg, Daniel Gélin, Vittorio De Sica, Giorgia Moll en Paolo Stoppa.

De aankondiging van de komst van een Napoleontische kolonel in een bezet Spaans plaatsje brengt de bevolking in rep en roer, omdat zowel een revolutionair complot aan het licht dreigt te komen, als de deugd van de vrouwen en dochters (die zelf niets liever willen) gevaar zal lopen. De geminachte dorpshoer wordt door de burgerij ingeschakeld om de bezetter gunstig te stemmen. Het kansrijke gegeven wordt nogal de mist in geholpen door de matte regie, hoewel het temperamentvol acteren veel goed maakt. Ekberg is in haar strategische verleidstersrol echter volkomen misplaatst.

El Hombre del paraguas blanco

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. José Luis Ozores, Fernando Delgado, Antonio Riquelme en Juan Calvo.

Terwijl twee dorpen op een belangrijke feestdag tegenover elkaar staan, duikt in het ene dorp een geheimzinnige marskramer met een witte paraplu op. Een zeer curieuze film, die bijna als voorloper van YOJIMBO van Kurosawa beschouwd kan worden.

Las Locuras de Bárbara

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Tulio Demichelli. Met o.a. Silvia Pinal, Antonio Casal, Juan Calvo en Rubén Rojo.

Het verhaal van een onnadenkend meisje dat uiteindelijk met een impresario zal trouwen. Een slechte film zoals te verwachten bij de rampzalige Demichelli.

Un Americano en Toledo

1957 | Romantiek

Spanje 1957. Romantiek van Carlos Arévalo en José Luis Monter. Met o.a. Silvia Morgan, Georges Rivière, Pepe Isbert en Juan Calvo.

Een Amerikaanse professor gaat naar Toledo om onderzoek te doen. Hij wordt er verliefd op het meisje dat woont in het huis dat voor hem bestemd is. Het is een sentimentele en onbelangrijke komedie.

Los Jueves milagro

1957 | Komedie

Italië/Spanje 1957. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Richard Basehart, José Isbert, Paolo Stoppa, Juan Calvo en Alberto Romea.

De autoriteiten van een klein kuuroord enscèneren een wonder om reclame te maken voor de heilzame werking van hun bronnen, maar trekken - in plaats van toeristen - godsdienstfanaten, paupers en andere stakkers aan. De nogal zwarte satire over de nepheilige kreeg zowel problemen met de Spaanse staatscensuur als met het Vaticaan, zodat de producent verplicht werd er een stichtelijk einde aan te plakken. Afgezien van dit loze slot is de film een van de beste en doeltreffendste satires die Berlanga maakte, zonder de sentimentele mildheid van zijn eerdere films.

El Puente de la paz

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Rafael Salvia. Met o.a. Manolo Morán, Angel Ter, José Luis Ozores, Juan Calvo en Antonio Ozores.

Twee grootgrondbezitters komen overeen een brug te laten bouwen die hun respectievelijke gebieden samenvoegt. Ze willen echter de landarbeiders die de bouw uitvoeren niet betalen. Een tweeslachtige en paternalistische visie op de landbouwproblematiek.

Calabuch

1956 | Komedie

Spanje/Italië 1956. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Edmund Gwenn, Valentina Cortese, Franco Fabrizi, Juan Calvo en José Luis Ozores.

Een Amerikaans atoomgeleerde ontvlucht de stress van zijn bestaan en duikt onder op een Spaans eilandje. Hij past zich aan het onbekommerde plattelandsbestaan aan, tot zijn verblijfplaats wordt ontdekt en hij moet terugkeren naar de beschaafde wereld. Deze vlotte en soms te vriendelijke komedie heeft aandacht voor kleine details en rake typeringen, hoewel de feitelijk bittere strekking in de te goedmoedige ironie verloren gaat.

Suspiros de Triana

1955 | Komedie, Musical

Spanje 1955. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. Paquita Rico, Antonio Riquelme en Juan Calvo.

Een mooie zangeres wordt belegerd door mannen. Een klassieke, helaas onsamenhangende folklore-film uit het Spanje van de jaren vijftig.

Marcelino, pan y vino

1955 | Familiefilm, Fantasy

Spanje 1955. Familiefilm van Ladislao Vajda. Met o.a. Pablito Calvo, Rafael Rivelles, Juan Calvo, Antonio Vico en Fernando Rey.

Een vondeling wordt grootgebracht in een Franciscanerklooster, waar hij ondanks de zorg van de broeders zich toch vaak eenzaam voelt, tot hij vriendschap sluit met een levensgroot Christusbeeld. Dit doet zijn wens - hereniging met zijn moeder - in vervulling gaan. De humoristische typering van het kloosterleven en de niet al te schattig aangedikte spontaniteit van de kleine Pablito maken dit religieuze sprookje ook genietbaar voor diegenen die aan de strekking zelf geen boodschap hebben. Scenario van Ladislao Vajda en José-Maria Sanchez Silva.

Buenas noticias

1953 | Komedie

Spanje 1953. Komedie van Eduardo Manzanos. Met o.a. José Luis Ozores, María Luz Galicia, Juan Calvo en Manuel Arbó.

Een jonge brievenbesteller uit de provincie besluit de hoeveelheid post op te voeren. Een paternalistische en onsamenhangende film.

Don Quijote de la Mancha

1948 | Drama, Avonturenfilm

Spanje 1948. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Rafael Rivelles, Juan Calvo, Fernando Rey en Sara Montiel.

Een man die gek is geworden door ridderromans besluit om een paladijn van de verloren zaak te worden. De meest ambitieuze onder de Spaanse verfilmingen van de roman van Cervantes, even opgeblazen als weinig doeltreffend.

Aventura

1944 | Drama, Romantiek

Spanje 1944. Drama van Jerónimo Mihura. Met o.a. Conchita Montenegro, José Nieto, Juan Calvo en Pepe Isbert.

Een eenvoudige boer heeft een liefdesverhouding met een rondreizende actrice maar hij keert weer naar zijn vrouw terug. Deze film is een klassiek voorbeeld van een moraliserend Spaans melodrama uit de veertiger jaren.

Schootis

1943 | Drama

Spanje 1943. Drama van Eduardo G. Maroto. Met o.a. Luis Durán, Rosita Mendía en Juan Calvo.

Een baby van een paar maanden wordt op straat achtergelaten. Een onuitstaanbare smartlap.

La Patria chica

1943 | Musical, Komedie

Spanje 1943. Musical van Fernando Delgado. Met o.a. Estrellita Castro, Félix de Pomés, Pilar Soler en Juan Calvo.

Een Spaanse folkloristische groep moet zich zonder middelen in het woelige Parijs zien te redden. Het begin van de Spaanse 'flamenco-cinema'.

Idolos

1943 | Romantiek

Spanje 1943. Romantiek van Florián Rey. Met o.a. Ismael Merlo, Conchita Montenegro, María Bru en Juan Calvo.

De liefdesgeschiedenis tussen een Franse actrice en een jonge Spanjaard. Het is niet de moeite waard deze film te onthouden.

Ana María

1943 | Drama

Spanje 1943. Drama van Florián Rey. Met o.a. Maruja Tomás, Juan Calvo, Guillermina Grin en Maria Bru.

Dit melodrama speelt zich af in het artistieke wereldje van Cádiz uit die tijd. Rey regisseerde naar een verhaal van Antonio Quintero. Hij is één van de belangrijkste regisseurs uit de geschiedenis van de Spaanse film.