Keefe Brasselle (1923-1981) is regisseur en acteur.
Er zijn 17 films gevonden.

If You Don't Stop It... You'll Go Blind!!!

1974 | Komedie, Erotiek

Verenigde Staten 1974. Komedie van Bob Levy en Keefe Brasselle. Met o.a. George Spencer, Jane Kellem, Herb Graham, Richard Stuart en Alan Sinclair.

De wereldorganisatie voor Seksuele Kunst en Wetenschappen houdt haar jaarlijkse bijeenkomst om te bepalen wie de Grote Seks-wisselbokaal mee naar huis mag nemen en bestudeert allerlei films waarop de deelnemers hun seksuele prestaties vertonen. Een zeldzaam smakeloze revue van sketches en grappen rond het onderwerp seks. Tot slot zingen alle aanwezigen `Don`t Fuck Around with Love`. In Engeland ook bekend als YOU MUST BE JOKING! (niet te verwarren met Michael Winners film, 1965).

West of Suez

1957 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1957. Misdaad van Arthur Crabtree. Met o.a. Keefe Brasselle, Kay Callard, Karel Stepanek en Ursula Howells.

Ongevaarlijke intrige opgenomen in Londen en in het Midden-Oosten met gangsters. Oorspronkelijke titel THE FIGHTING WILD CATS.

The Fighting Wildcats

1957 |

1957. Arthur Crabtree. Met o.a. Karel Stepanek, Kay Callard en Keefe Brasselle.

Ongevaarlijke intrige opgenomen in Londen en in het Midden-Oosten met gangsters. Oorspronkelijke titel THE FIGHTING WILD CATS.

Battle Stations

1956 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1956. Oorlogsfilm van Lewis Seiler. Met o.a. John Lund, William Bendix, Keefe Brasselle, Richard Boone en James Lydon.

Voor de zoveelste keer opgewarmd verhaal over de bemanning van een schip die zich in WO II opmaakt om strijd te leveren met de Jappen in de Stille Zuidzee.

Mad at the World

1955 | Misdaad

Verenigde Staten 1955. Misdaad van Harry Essex. Met o.a. Frank Lovejoy, Keefe Brasselle, Cathy O'Donnell en Karen Sharpe.

Een nutteloos portret van Brasselle die, nadat zijn baby verwond werd door een tienerbende uit de sloppen, wraak neemt. Lovejoy is de rechercheur.

Bring Your Smile Along

1955 | Muziek, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1955. Muziek van Blake Edwards. Met o.a. Frankie Laine, Keefe Brasselle, Constance Towers, Lucy Marlow en William Leslie.

Deze magere muzikale komedie gaat over de leraar/liedjesschrijver Towers, die naar New York gaat en zowel professioneel als romantisch met schooljuffrouw Brasselle in zee gaat. Laine neemt hun liedjes op en geeft wat luister aan het geheel. Dit was het regiedebuut van Edward; hij schreef ook het script.

Three Young Texans

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Henry Levin. Met o.a. Mitzi Gaynor, Keefe Brasselle, Jeffrey Hunter, Harvey Stephens en Dan Riss.

Een doorsnee wildwestfilm waarin Hunter een trein berooft om te voorkomen dat bandieten zijn vader dwingen hetzelfde te doen, met de gebruikelijke verwikkelingen.

The Eddie Cantor Story

1953 | Biografie

Verenigde Staten 1953. Biografie van Alfred E. Green. Met o.a. Keefe Brasselle, Marilyn Erskine, Aline MacMahon en Marie Windsor.

Als Brasselle je nog niet de lust ontneemt als voorzanger, doet MacMahon`s oma Esther of die jonge acteur met zijn neus van stopverf (Jackie Barnett), die Jimmy Durante speelt, dat zeker wel.

Skirts Ahoy!

1952 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1952. Komedie van Sidney Lanfield. Met o.a. Esther Williams, Joan Evans, Vivian Blaine, Barry Sullivan en Keefe Brasselle.

De leuke rolbezetting houdt het wormstekige verhaal over drie vrouwtjes en hun vriendjes niet drijvende.

The Unknown Man

1951 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1951. Misdaad van Richard Thorpe. Met o.a. Walter Pidgeon, Ann Harding, Barry Sullivan, Keefe Brasselle en Lewis Stone.

Een zeer bekwame bezetting draagt bij tot dit verhaal over een advocaat die ontdekt dat zijn cliënt in een moordzaak schuldig is, waarna hij op onverwachte wijze het recht doet zegevieren. Het scenario is van Ronald Miller en George Froeschel. Het camerawerk is van Wiliam Mellor.

It's a Big Country

1951 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1951. Drama van Charles Vidor, Richard Thorpe, John Sturges, William A. Wellman en Don Hartman. Met o.a. Ethel Barrymore, Keefe Brasselle, Gary Cooper, Nancy Davis en Gene Kelly.

Dore Schary's promotie van Amerika, die gebruik maakt van diverse zinloze episoden over hoe verschillend de mensen op diverse plaatsen in de VS zijn. Andere segmenten komen beter uit de verf in deze heel wisselvallige film.

Bannerline

1951 | Misdaad

Verenigde Staten 1951. Misdaad van Don Weis. Met o.a. Keefe Brasselle, Sally Forrest, Lionel Barrymore en Lewis Stone.

Brasselle als jong, beginnend en geestdriftig reporter die zijn stadgenoten herinnert aan hun burgermoraal door zijn strijd tegen de corruptie. De film wordt bedorven door een slechte rolbezetting en een clichématige afwikkeling van het plot.

A Place in the Sun

1951 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1951. Drama van George Stevens. Met o.a. Montgomery Clift, Elizabeth Taylor, Shelley Winters, Keefe Brasselle en Raymond Burr.

Clift, een simpele jongeman uit Connecticutt, werkt in de fabriek van zijn rijke oom. Hij heeft een verhouding met inpakster Winters. Op het moment dat hij hoort dat ze zwanger is, is hij net een relatie begonnen met de rijke, mondaine Taylor. Wanneer Winters toevallig om het leven komt, wordt Clift verdacht van moord. Een pakkend melodrama naar de roman An American Tragedy van Theodore Dreiser (reeds in 1931 verfilmd door Von Sternberg) met een scenario van Michael Wilson en Harry Brown. Clift is schitterend en de rest van de cast zit op hoog niveau, maar de film valt wat lang uit en de sociale kritiek is nu passé. Film kreeg zes Oscars: regie, muziek (Franz Waxman), scenario, fotografie (William C. Mellor), montage (William Hornbeck) en kostuums (Edith Head).

Never Fear

1950 | Drama

Verenigde Staten 1950. Drama van Ida Lupino. Met o.a. Sally Forrest, Keefe Brasselle, Hugh O'Brian, Eve Miller en Larry Dobkin.

In deze low budget-produktie speelt Forrest een meisje dat polio en de noodlottige gevolgen ervan voor haar danscarrière te boven komt.

Dial 1119

1950 | Misdaad

Verenigde Staten 1950. Misdaad van Gerald Mayer. Met o.a. Marshall Thompson, Virginia Field, Andrea King, Sam Levene en Keefe Brasselle.

Bescheiden thriller over een moordenaar die een aantal leden van de rechtbank gijzelt.

Not Wanted

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Elmer Clifton. Met o.a. Sally Forrest, Keefe Brasselle, Leo Penn en Dorothy Adams.

Een goed bedoeld verslag over een ongehuwde moeder die genegenheid en begrip zoekt; geproduceerd en mede geschreven door Ida Lupino.

Railroaded

1947 | Film noir, Misdaad

Verenigde Staten 1947. Film noir van Anthony Mann. Met o.a. John Ireland, Hugh Beaumont, Sheila Ryan, Jane Randolph en Ed Kelly.

Spannende thriller over een misdadiger Ireland die achter Ryan aanzit. Beaumont is de smeris die haar probeert te redden. Scenario van John C. Higgins. Camerawerk van Guy Roe.