Luis Aguilar is acteur.
Er zijn 115 films gevonden.

El silencioso

1966 | Western

Mexico 1966. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Gastón Santos, Luis Aguilar, Adriana Roel en Emilio Fernández.

Een revolverheld wil wraak nemen en helpt een plattelandsfamilie tegen bandieten die een dorp tiranniseren. Deze western is duidelijk geïnspireerd op SHANE. Uitstekend geregisseerd, prima camerawerk en montage.

Los tres salvajes

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Luis Aguilar, Javier Solís, Armando Silvestre en Dacia González.

Drie vrienden, feestnummers en ruziemakers, besluiten hun leven te beteren als ze verliefd worden op dezelfde vrouw. Twee van hen vissen naast het net in deze komedie.

Los Gavilanes Negros

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Casanova, Pedro Armendáriz jr en Irma Serrano.

Een rustig dorpje wordt ingenomen door een stel bandieten. De bewoners besluiten de hulp in te roepen van 'Los Gavilanes Negros'. Het klassieke verhaal van de gemaskerde man, type Zorro, die de zwakken te hulp komt, alleen zijn het er dit keer drie.

El Comandante Furia

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Sonia Infante, 'El Chicote' en Noé Murayama.

Een man met de bijnaam 'El Comandante Furia' gaat naar een dorp om de veedieven te ontmaskeren die zijn broer hebben vermoord. Voor de zoveelste keer een verhaal in de trant van Zorro, alleen draagt de held deze keer geen masker.

Duelo de pistoleras

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Dacia González, Manuel Capetillo, Fernando Casanova en Emilio 'Indio' Fernández.

Drie pistoolschutters melden zich aan voor een schietwedstrijd, elk om verschillende persoonlijke redenen. Hoewel deze film op het eerste gezicht plagiaat van WINCHESTER '73 lijkt, is het een slecht mengsel van HIGH NOON en SHANE, uiteraard met de melodramatische trekjes van de Mexicaanse film. Fernández is opvallend goed.

Un gallo con espolones

1964 | Komedie

Mexico/Peru 1964. Komedie van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Lorena Velázquez, Ramón Rey en Rodolfo Rey.

Twee journalisten besluiten een cr[KA2]eche op te richten voor de kinderen van werkende vrouwen, maar ze hebben gebrek aan financi[KA3]ele middelen. Om aan geld te komen verzinnen ze een aantal listen. Het middelmatige script werd geschreven door het Peruaanse komische duo `Cachirulo` en `Copet[KA1]on` (de gebroeders Rey) dat ook meespeelt. Veel toeristische plaatjes.

Los hermanos Muerte

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Emilio Fernández, Lola Beltrán, Luis Aguilar en Javier Solís.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie zweert een meisje de dood van haar vader te wreken; hij stierf als gevolg van een ongeluk. Grote vraag bij deze film: zitten er meer liedjes in of meer doden?

Los dos apóstoles

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Casanova, Lucha Moreno en Dacia González.

Een grootmoeder maakt zich zorgen omdat haar kleinzoons niet mannelijk genoeg zijn. Een vader wil dat zijn twee dochters zich als mannen gedragen. Natuurlijk ontmoeten de jongens en de meisjes elkaar en worden al snel verliefd. Een flauwe komedie die het machismo verheerlijkt.

Los cuatro Juanes

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van Miguel Zacarías. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Aguilar, Javier Solís en Narciso Busquets.

Vier avonturiers (Juan Charrasqueado, Juan Colorado, Juan Sin Miedo en Juan Pistolas) worden door de regering van Victoriano Huerta gezocht. Ze sluiten zich aan bij het leger van revolutionairen en krijgen al snel een gevaarlijke opdracht. De actie wordt regelmatig onderbroken voor een liedje.

Gallo corriente gallo valiente

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Maria Duval en Ofelia Montesco.

Twee jonge rokkenjagers halen een mishandeld kind weg en brengen het bij een vriend van hen die ervoor zal zorgen, maar het kind ontsnapt en zoekt hen op. Daardoor ontstaan er allerlei misverstanden tussen hen en hun vriendinnen. Een zwakke komedie waarin de mannen macho's zijn, maar de vrouwen nu eens niet alleen maar pruilen. Zeer ongebruikelijk in die tijd en daardoor enigszins de moeite waard.

Escuela para solteras

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Aguilar, Amador Bendayán en Javier Solís.

Een jongen wil trouwen met een meisje maar moet wachten tot haar oudere zusters getrouwd zijn. De jongen besluit dan maar echtgenoten voor haar zusters te gaan zoeken. Een lofzang op het huwelijk. Ook bekend als AGUILA CON LAS HERMANAS.

El pozo

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Sonia Furió, Dagoberto Rodríguez en Sonia Infante.

Een vrouw krijgt een miskraam en hoort dat ze nooit meer kinderen zal kunnen krijgen. Ze wordt waanzinnig en probeert haar twee stiefkinderen te vermoorden. De bedoeling was waarschijnlijk een psychologische thriller te maken, het resultaat is een overdreven en onbedoeld grappig melodrama.

El fugitivo

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Luis Aguilar, Lucha Villa, Amparo Rivelles en Alma Delia Fuentes.

Nadat hij een straf heeft uitgezeten voor een misdaad die hij niet beging, gaat een man op zoek naar de vriend die hem beschuldigde. Minder dan middelmatig, maar met mooie kleuren.

El Tigre de Guanajuato

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Julio Aldama, Rosa de Castilla en Andrés Soler.

Een man met de bijnaam 'De Tijger van Guanajuato' wil wraak nemen op de mensen die zijn vader doodden toen hij nog een kleine jongen was.

Audaz y bravero

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Luis Aguilar, Lilia Prado, Ofelia Montesco en Dagoberto Rodríguez.

Een vrouw verlaat haar aanstaande echtgenoot en vlucht met de man van wie ze houdt. Vervolgens wordt ze beschuldigd van moord op de man van wie ze wegliep. Actie en een vleugje erotiek. Een tamelijk aparte film.

Mi revólver es la ley

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Lucha Villa, Tito Junco en Emma Roldán.

Voor de zoveelste keer moest Aguilar een gemaskerde in Zorrostijl met de welbekende, geveinsde zachtmoedigheid spelen.

Me gustan valentones

1963 | Romantiek, Musical

Mexico 1963. Romantiek van Julián Soler. Met o.a. Rosita Quintana, Luis Aguilar, Lalo González en Andrés Soler.

De bangelijke hoofdpersoon slaagt er eindelijk in de heldin te bevrijden van de boosdoener die op haar verliefd is. Een dwaze naar Mexicaanse smaak.

Los expatriados

1963 | Drama

Puerto Rico/Mexico 1963. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. Luis Aguilar, Mapy Cortés, Adalberto Martínez, Maribella García en Arturo Correa.

Een jongen Puertoricaan wordt in New York beschuldigd van een misdaad die hij niet gepleegd heeft. Deze film is enigszins ge[KA3]inspireerd op WEST SIDE STORY en wil duidelijk maken (en zegt het ook nog letterlijk) dat jonge Puertoricanen hun vaderland niet moeten verlaten om hun economische situatie te verbeteren: als zij in hun eigen land blijven, zijn zij beter af en maken zij hun leven niet nodeloos ingewikkeld. Beneden alle peil.

El revólver sangriente

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Lola Beltrán, Flor Silvestre en Emilio Fernández.

Een revolver is de oorzaak van de reeks lotgevallen van een aantal personen. Een soort WINCHESTER 73, de beroemde film van Anthony Mann, maar dan op z'n Mexicaans. Al met al niet zo slecht als je verwacht.

El hombre de papel

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Ignacio López Tarso, Luis Aguilar, Columba Domínguez en Rita Macedo.

Een oude, eenzame man die niet kan spreken, wordt plotsklaps door het fortuin toegelachen, maar blijft desondanks vreselijk alleen. Fantasierijke regie en goed spel van de hoofdrolspeler.

El caballo que canta

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Luis Aguilar, Joaquín Cordero, Olivia Michel en Agustín Isunza.

De avonturen van een jongeman en zijn paard, dat niet alleen kan praten, maar ook zingen. De Amerikanen hadden Mr. Ed; de Mexicanen hadden hun paard 'Pinto'. Rampzalig.

El Halcón Solitario

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Lucha Villa, Rosa María Gallardo en Pedro de Urdimalas.

In deze western is te zien is dat Aguilar met Zorro kan wedijveren, zelfs zonder de noodzaak zich als lafaard te gedragen door zijn maskertje niet af te doen: hij houdt gewoon binnen zijn hoed op.

Agarrando parejo

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Javier Solís, Lucha Villa en Martha Elena Cervantes.

Twee zusters laten twee oplichters voor hun mannen doorgaan om zo hun grootouders te sussen en hun hinderlijke aanbidders te ontlopen. 'Los Polivoces', een komisch echtpaar gespecialiseerd in verkleedpartijen debuteerde in deze film. Jaren later en na groot succes op de televisie bereikten zij de top in de filmwereld. Een zeer onbeholpen komedie.

Duelo de valientes

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Aguilar, Ana Bertha Lepe en Olivia Michel.

'El Lobo', premiejager, is op zoek naar de bandiet 'El Marcado' en zijn bende om zich te wreken op degenen die zijn huis in brand staken en zij ouders vermoord hebben. Ook is hij op zoek naar zijn zuster, die zich schuilhoudt. Middelmatige film. Ook bekend als CAZADORES DE ASESINOS.

Contra viento y marea

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Ariadna Welter, José Elías Moreno en Ernesto Albán.

Een analfabete arbeider doet alsof hij dood is om zijn verwaande kinderen een lesje te leren. Dit melodrama, waarin het vaderlijk gezag en de kleinburgerlijkheid tot het uiterste gaan, is een eerbetoon aan de Ecuadoriaanse komiek Albán.

Vuelven los Cinco Halcones

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Julio Aldama, Demetrio González en Fernando Casanova.

Vervolg op LOS CINCO HALCONES (1960). Vijf edelmoedige gemaskerden redden een weesmeisje uit de klauwen van een paar boosdoeners die haar van haar rijkdommen wilden beroven. Zeer stuntelig en smakeloos.

Mi noche de bodas

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Tulio Demichelli. Met o.a. Conchita Velasco, Luis Aguilar, Isabel Garcés en Tony Leblanc.

In haar huwelijksnacht ontvangt een vrouw in het bijzijn van haar man een cadeau met een mysterieuze brief. Een zeer slechte komedie zoals van Demichelli te verwachten valt.

La venganza de La Sombra

1961 | Avonturenfilm

Mexico 1961. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Cuco Sánchez.

Een paar bandieten vermoorden Lorenzo, de broer van de gemaskerde `La Sombra` (de Schaduw). Deze en zijn vriend `El Zorro` (de Vos) gaan op zoek naar de misdadigers. Onmiddelijk na LA TRAMPA MORTAL opgenomen, door dezelfde equipe, maar nóg routinematiger.

La trampa mortal

1961 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1961. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Rosario Gálvez.

De jonge Luis, is boerderij en vee kwijtgeraakt. Hij keert na jaren terug als gemaskerde wreker om de bandieten een lesje te leren. Het ontbreekt de film aan sfeer.

El Zorro Vengador

1961 | Avonturenfilm

Mexico 1961. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, María Eugenia San Martín, Jaime Fernández en Fernando 'Mantequilla' Soto.

Een geheimzinnige gemaskerde verdedigt een dorp tegen een bende struikrovers. Aguilar vertolkt voor de zoveelste keer de rechtvaardige gemaskerde held.

Atrás de las nubes

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Luis Aguilar, Marga López, Dagoberto Rodríguez en Joaquín Cordero.

Als een kolonel na de strijd in zijn dorp terugkeert moet hij uit twee meisjes zijn ware dochter te herkennen. Het andere meisje werd geboren uit een verkrachting van zijn (inmiddels gestorven) vrouw. Gematigd plagiaat van de roman El abuelo van Perez Galdós, die al in 1943 door Mortales verfilmd werd onder de titel ADULTERIO.

Tres tristes tigres

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Gilberto Gazcón. Met o.a. Luis Aguilar, Joaquín Cordero, Dagoberto Rodríguez en Ariadna Welter.

Drie jeugdvrienden komen bij elkaar om de erfenis van hun vroegere leermeester te innen, maar het loopt op ruzie uit tussen hen en hun verloofdes, die tegelijk zusters van hen zijn. Een kenmerkende komedie uit die tijd, die zich nergens door onderscheidt, in ieder geval had de regisseur er meer aan kunnen doen.

La Máscara de la muerte

1960 | Avonturenfilm

Mexico 1960. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa de Castillo, Fernando Fernández en Jaime Fernández.

Het vervolg op EL CORREO DEL NORTE, waarin verhaald wordt van de avonturen van de legendarische Pancho Villa.

Juana Gallo

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. María Félix, Jorge Mistral, Luis Aguilar en Ignacio López Tarso.

Ten tijde van de Mexicaanse revolutie verandert een boerin in een revolutionaire als haar vader en haar verloofde vermoord worden. Deze film bedient zich van een Mexicaanse mythe om een andere mythe te dienen: María Félix die, met nogal lelijke schmink en in lelijke kleuren, een middelmatige acteerprestatie levert. Slechts het bespottelijke kon deze film van de verveling redden.

El Correo del norte

1960 | Avonturenfilm

Mexico 1960. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa de Castilla, Jaime Fernández en Fernando Fernández.

Pancho Villa besluit samen met Zapata een groot offensief in te zetten, maar de koerier wordt onderschept door een verrader van de revolutionaire strijdkrachten. Een film waarin de persoon van de revolutionair Pancho Villa wordt verheerlijkt en min of meer gesteld wordt dat hij een onbegrepen held was, aan wie allerlei misdaden ten onrechte werden toegeschreven. Er kwam een vervolg, gemaakt door dezelfde regisseur: LA MASCARA DE LA MUERTE.

Yo no me caso compadre

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosita Quintana, Luis Aguilar, Fernando 'Mantequilla' Soto en Genaro de Alba.

De duizend-en-één listen die een jongen verzint om de liefde van een meisje te winnen. Het verhaal is niet origineel, maar wel aardig met goede dialogen. De film werd een succes.

Wild Stampede

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Raoul de Anda. Met o.a. Luis Aguilar en Christiane Martel.

Nagesynchroniseerd in het Engels. Boeven en revolutionairen vechten om een kostbare veestapel wilde paarden. Actie wordt in de rug gesteund door prachtige buitenopnamen.

Remolino

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Luis Aguilar, Sonia Furió, Agustín de Anda en José Elías Moreno.

Een meisje zaait tweedracht onder alle leden van een familie op een ranch. Deze film borrelt over van vrouwenhaat, de kleuren zijn bovendien uitermate lelijk.

Ladrón que roba a ladrón

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Lorena Velázquez, Andrés Soler en Arturo 'Bigotón' Castro.

Twee 'goede' bandieten geven zich in een dorp uit voor artsen om aan de justitie te ontkomen. Een zeer platte komedie.

La Máscara de hierro

1959 | Western, Horror

Mexico 1959. Western van Joselito Rodríguez. Met o.a. Luis Aguilar, Jaime Fernández, Esperanza Issa en Nora Veryán.

Een gemaskerde, `De Eenzame Ruiter` genaamd, moet een meisje redden dat gevangen gehouden wordt door een man, die nog een jongedame gevangen houdt, en die hij martelt met een ijzeren masker. Een mengeling van western en horror (er verschijnen zelfs vampiers). Ook worden er Mexicaanse liedjes gezongen. Nogal middelmatig.

La Diligencia de la muerte

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Rogelio A. González. Met o.a. Luis Aguilar, Luz María Aguilar, Armando Silvestre en Raúl Ramírez.

Na de overval op een postkoets, gaat een bandiet met het gestolen geld als een keurig mens op een ranch wonen. Dan komt de zus van zijn vrouw naar zijn rancho en wordt hij verliefd op haar. Daardoor wordt alles problematisch. Pure doorsnee.

La Calavera negra

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Joselito Rodríguez. Met o.a. Luis Aguilar, Jaime Fernández, Dagoberto Rodríguez en Pascual García Peña.

Een gemaskerde hoort van een aantal misdaden, begaan door een bende struikrovers, die een doodshoofd zoeken waarin zich de sleutel bevindt om bij een enorme schat te kunnen komen. Bestaat uit drie episoden 'El asesino invisible', 'El enigma del armario' en 'La tumba abandonada'. Armzalig en onbeduidend.

De tal palo tal astilla

1959 | Komedie, Western

Mexico 1959. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Eulalio 'Piporro' González, Flor Silvestre en Marina Camacho.

Twee jongens gaan naar de grote stad om aan een songfestival mee te doen. Hun vriendschap komt in gevaar als er een vrouw in het spel komt. Een mengeling van komedie en western waar de regisseur niet veel van heeft weten te maken, ondanks alle inspanningen van 'Piporro'. Het verhaal is gebaseerd op een idee van hem.

Me gustan valentones

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Luis Aguilar, Rosita Quintana, Eulalio 'Piporro' González en Andrés Soler.

Teneinde zich te ontdoen van haar talrijke aanbidders, trouwt een rijke grootgrondbezitster met een zojuist uit de VS aangekomen Mexicaan, die echter, tot algemeen vermaak van het dorp, helemaal niet zo'n macho blijkt te zijn als zij wel zou willen. Een volmaakt oninteressante verontschuldiging van het machismo.

Estampida

1958 | Western

Mexico 1958. Western van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Christiane Martel, Agustín de Anda en José Elías Moreno.

Ten tijde van de Mexicaanse Revolutie worden twee cowboys gedwongen om hun koeien onder de prijs te verkopen aan een kolonel van generaal Huerta. Later komt de kolonel er achter dat het gestolen vee betrof, waarop hij vervolgd wordt. Veel actie met voor elk wat wils, er komen zelfs indianen in voor.

El Zorro Escarlata en la venganza del ahorcado

1958 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Fernández, Irma Dorantes en Fanny Schiller.

Een bandiet, destijds opgehangen voor zijn misdaden, wordt tot nieuw leven gewekt door een heks die hem verandert in een zombie, waartegen de gemaskerde 'Zorro Escarlata' het moet opnemen. Dit vervolg op EL ZORRO ESCARLATA, bestaat uit drie episoden: La soga del ahorcado, El hijo de la bruja en El sacreto de ultratumba. Ondanks de duizend-en- één verwikkelingen even langdradig als zijn voorganger.

El Zorro Escarlata

1958 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Fernández, Irma Dorantes en Fanny Schiller.

Een sinistere geleerde beangstigt een dorp waar steeds weer opnieuw mensen verdwijnen. Totdat 'El Zorro Escarlata' en diens helper ten tonele verschijnen: zij ontdekken het bestaan van een monster, een schepping van de geleerde en een door hem opnieuw tot leven gewekte heks. Hoewel langdradig is de film wel de moeite waard vanwege de interessante mengeling van genres. De film zou een opvolger krijgen in EL ZORRO ESCARLATA Y LA VENGANZA DEL AHORCADO.

Dicen que soy hombre malo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Lilia Prado, Andrés Soler en Paco Michel.

Een tirannieke dorpsburgemeester huwt zijn nichtje tegen haar zin uit, om aldus de erfenis van haar overleden vader in handen te krijgen. Wat een aanklacht tegen de tirannie beoogde te zijn, werd niet meer dan een boertig melodrama.

Carabina 30-30

1958 | Avonturenfilm, Musical

Mexico 1958. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosita Quintana, Luis Aguilar, Pedro Galindo en Andrés Soler.

Een leider van de revolutie wil trouwen met een meisje dat hem echter afwijst omdat zij verliefd is op zijn luitenant. Plagiaat, maar zelfs dat is nog te veel eer, van WINCHESTER 73 van Anthony Mann uit 1950. Het gebrek aan actie probeert men te verbloemen met een groot aantal liedjes.

Tan bueno el giro como el colorado

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Demetrio González, Flor Silvestre en Rosa de Castilla.

Twee meisjes in een internaat worden verleid door elkaars broers. Geïnspireerd op Don Juan van Zorrilla, een reusachtige flop en niet te harden.

Locos peligrosos

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Tin Tan, Luis Aguilar, Yolanda Varela en Ariadna Welter.

Twee bedienden van een muziekwinkel worden beroemd als rock- zangers. Een stomme en uitermate saaie komedie.

El Misterio del Látigo Negro

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Federico Curiel 'Pichirilo' en Rosa Elena Durgel.

Een geheimzinnige gemaskerde keert terug naar zijn dorp om te voorkomen dat zijn vriendin beroofd wordt van haar uraniummijnen. De tweede aflevering in de serie van 'De Zwarte Gesel', even slecht en aanstellerig als de eerste.

El Látigo Negro

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Rosa Elena Durgel en José Baviera.

Een gemaskerde die zich 'De Zwarte Gesel' noemt achtervolgt de moordenaars van zijn vader en de aanranders van zijn moeder. De eerste film in een nieuwe serie avonturenfilms in de stijl van CRUZ DIABLO, amateuristisch en gemakzuchtig.

Ando volando bajo

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Luis Aguilar, Pedro Armendáriz, Lilia Prado en Celia D'Alarcón.

De wisselende liefdes van een piloot. Innemende en vlotte komedie naar het voorbeeld van de Hollywood-films uit de jaren dertig van Chester Morris en Richard Arlen (hier Armendáriz en Aguilar)

Pancho López

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van René Cardona. Met o.a. Luis Aguilar, Manuel Palacios 'Manolìn', Guillermina Téllez Girón en Carolina Barret.

Een jongeman heeft het met de verkoop van zijn ooms koeien verdiende geld uitgegeven aan vrouwen. Tegenover zijn oom doet hij het voorkomen alsof hij overvallen is. Jammer dat de hoofdrolspeelsters op het tweede plan geraken door het gelijknamige populaire liedje uit die tijd.

No me olvides nunca

1956 | Drama

Cuba/Mexico 1956. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Luis Aguilar, Rosita Fornés, Juan José Martínez Casado en Carmen Guash.

Dankzij een reclamefilm worden twee acteurs verliefd, maar een van beiden is getrouwd. De film in de film is heel wat beter dan die welke het publiek bekijkt.

Los Tres bohemios

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Luis Aguilar, Agustín Lara, Pedro Vargas en Lina Salomé.

Drie bohémiens zingen in een restaurant om de kost te verdienen: het restaurant wordt 'bon ton' en zij worden beroemd. Uitermate langzaam en saai.

Los Chiflados del rock 'n roll

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Luis Aguilar, Agustín Lara, Pedro Vargas en Rosa Arenas.

Drie bohémiens, eigenaars van een revue op de rand van het faillissement, besluiten zich tot de oom van een van hen te wenden, zonder te weten dat deze ook failliet is. Uitermate knullige musical; opvolger van LOS TRES BOHEMIOS.

Lola torbellino

1956 | Musical

Spanje/Mexico 1956. Musical van René Cardona. Met o.a. Lola Flores, Agustín Lara, Luis Aguilar en Abel Salazar.

Een Spaanse danseres werkt met een Mexicaanse componist samen. Een afgezaagde folkloristische film met muzikale optredens uit de beide co-producerende landen.

La Marca de Santanás

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

De derde en laatste aflevering van EL JINETE SIN CABEZA, waarin, zoals te verwachten was, ontdekt wordt dat het zwarte kistje de schedel van Pancho Villa bevat. Een uitermate lugubere film.

La Cabeza de Pancho Villa

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

Vervolg op EL JINETE SIN CABEZA (en niet minder absurd), waarin een ruiter zonder hoofd op zoek is naar een geheimzinnig zwart kistje.

Grítenme piedras del campo

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Armando Silvestre, Ana Bertha Lepe en Andrés Soler.

Een rechter veroordeelt zijn vriend tot gevangenisstraf om de vriendin van de veroordeelde te krijgen. Een middelmatige en saaie film.

El Jinete sin cabeza

1956 | Horror

Mexico 1956. Horror van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

Een stel onbekenden schendt het graf van Pancho Villa om zijn schedel te stelen. Enige jaren daarna vertrouwt een kolonel in stervensnood zijn zes kameraden een zwart kistje toe, waarvan zij de inhoud geheim moeten houden. Een onsamenhangende film die in drie delen werd uitgebracht; de andere twee delen zouden heten LA CABEZA DE PANCHO VILLA en LA MARCA DE SATANAS.

Besos prohibidos

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Luis Aguilar, Armando Calvo en Emma Roldán.

Een impressario vraagt de zangeres van zijn revue ten huwelijk. Hij waant haar weduwe, maar in werkelijkheid zit haar man in de cel. Een melodramatische smartlap, waarin ook nog het lot van een kind een rol speelt.

Aquí están los Aguilares

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Aguilar, Rosa de Castilla en Lucy Gallardo.

Twee broers die op een ranch werken willen de liefde van twee meisjes winnen én zich van een schurk ontdoen. Slecht verhaal en een slecht opgebouwde film.

Amor constante

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Ana Luisa Peluffo, Armando Calvo en María Rojo.

Een goedhartige man is verliefd op een slanke jonge vrouw. Zij weigert echter op zijn avances in te gaan omdat zij geen stiefvader wil voor haar dochtertje. Een onvervalst Mexicaans melodrama, opgeluisterd door een oneindig aantal liedjes.

Alma de acero

1956 | Drama, Misdaad

Mexico 1956. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Luis Aguilar, Víctor Parra, Lina Salomé en Mantequilla.

Na zich te hebben gewroken op de moordenaar van zijn vader vlucht een man de bergen in om aan de justitie te ontsnappen. Uitermate zwak verhaal; een slecht geregisseerde film.

Serenata en México

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Rosita Quintana, Luis Aguilar, Abel Salazar en Nacho Contla.

Een verliefd zangduo gaat uit elkaar als het meisje een exclusief contract aangeboden krijgt. Een verhaal is nauwelijks te ontdekken tussen zoveel liedjes.

Hay ángeles con espuelas

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Miguel Aceves Me[KA1]jía en Carlos Martínez.

Een als losbol bekend staande man keert als priester naar zijn dorp terug. Deze acceptabele komedie lijdt echter aan een hardnekkig en primitief beeld van mannelijkheid.

El Siete Leguas

1955 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1955. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Linda Cristal, Arturo Martínez en Yolanda Varela.

Na de dood van Madero, maakt Pancho Villa zich op voor een verrassingsaanval op het garnizoen van de slechte López. De pittoreske situaties maken de film enigszins te harden.

Yo fui novio de Rosita Alvírez

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Raúl Martínez, Chula Prieto en Andrés Soler.

Een mooi meisje komt in een dorp, waar zij alle mannen het hof maakt. Totdat zij echt verliefd wordt. Een pijnlijk slechte film.

Pies de Gato

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rogelio A. González. Met o.a. Luis Aguilar, César del Campo, Dagoberto Rodríguez en Fernando Casanova.

Een bende schurken overvalt een villa, maar als zij geen geld aantreffen besluiten zij de dochter van de eigenaar te ontvoeren om zo losgeld te krijgen. Redelijke film.

Los Bandidos de Río Frío

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rogelio A. González. Met o.a. Luis Aguilar, César del Campo, Dagoberto Rodríguez en Fernando Casanova.

Een soldaat deserteert en wordt bandiet. Te leeg en zonder overtuigingskracht, maar acceptabel.

Con el diablo en el cuerpo

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Linda Cristal, Dagoberto Rodríguez en Domingo Soler.

Een rokkenjager laat zijn minnares in de steek om met een jong meisje in het huwelijk te treden. In deze film werd de uitzonderlijk lelijke setting van De Anda vastgelegd in Eastmacolor (de eerste maal dat dit procédé in een Mexicaanse film werd gebruikt).

Chucho el Roto

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Elda Peralta, Clavillazo en José Baviera.

Na zijn ontsnapping uit de gevangenis, waar hij onterecht was opgesloten, vormt een man een bende, die de rijken berooft om de armen te helpen. Tweede versie van de in 1934 door Gabriel Soria opgenomen film. Routineus, langdradig en volkomen clichématig.

Al diablo las mujeres

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Alma Rosa Aguirre, Raúl Martínez en Andrés Soler.

Een meisje wordt burgemeester van haar dorp en bindt de strijd aan met de dorpsbonzen. Zo steekt zij zich danig in de nesten. Vervelende macho-film.

pena Pena, penita

1953 | Komedie, Musical

Spanje/Mexico 1953. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Lola Flores, Luis Aguilar, Antonio Badú en Mantequilla.

Twee Mexicaanse broers leren in Madrid een lotenverkoopster kennen, die hun het winnende lot verkoopt. Met zijn drieën gaan zij naar Mexico. Een van de Spaans-Mexicaanse co-produkties uit de jaren vijftig, met Lola Flores. Als altijd is het publiek de dupe.

Nuevo amanecer

1953 | Drama, Mysterie

Mexico 1953. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Luis Aguilar, Gloria Marín, René Cardona en José Elías Moreno.

De wraak van een misdadiger die de voltrekking van de doodstraf afwacht. Als alle Mexicaanse melodrama's staat ook deze film bol van de muziek, samen met de verplichte revue. En weinig suspense.

Víctimas del divorcio

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Luis Aguilar, Ramón Armengod, Esther Fernández en Emilia Guiú.

Een man trouwt met zijn vriendin, die al spoedig zwanger is. Kort daarna wordt hij verliefd op een zangeres. Het uitermate magere verhaal is volkomen overspoeld met liedjes.

Tal para cual

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Jorge Negrete, María Elena Marqués, Luis Aguilar en Rosa Castilla.

Een man leidt een dubbelleven: in zijn dorp is hij celibatair en braaf, maar in de stad ontpopt hij zich als een versierder en een gokker. De film gaat over de, enigszins dubbelzinnige, vriendschap tussen mannen (door dezelfde regisseur met meer succes behandeld in zijn eerste film GAVILAN POLLERO); niets vermeldenswaardigs.

Sueños de gloria

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Miroslava, Luis Aguilar, José Baviera en Alberto Mariscal.

De eigenaar van een garage probeert een door hem uitgevonden carburateur te verkopen aan een automagnaat. Een totaal onbetekenende film.

Poker de ases

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van René Cardona. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Badú, David Silva en Susana Guízar.

Vier broers twisten om de gunsten van een zojuist uit de stad gearriveerd meisje. Het overgrote deel van de film wordt gevuld met stomme liedjes.

Nadie muere dos veces

1952 | Misdaad

Mexico 1952. Misdaad van Luis Spota. Met o.a. Abel Salazar, Luis Aguilar, Lilia del Valle en Ramón Gay.

Een zwerver is getuige van de moord van een rijke vrouw op haar minnaar, die zoveel op hem lijkt, dat hij besluit zich voor het slachtoffer uit te geven om zo de moordenares te kunnen chanteren. Het eerste werk van de journalist en scenario- schrijver Luis Spota, technisch gebrekkig en gebaseerd op een volkomen ongeloofwaardig, door hem zelf geschreven script.

Los Solterones

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Andrés Soler en Carmen Ignarra.

Een vader wiens vrouw hem in de steek heeft gelaten, besluit zijn zoon en dochter op te voeden als vrouwenhaters, totdat zij verliefd worden. Zijn gebrek aan interesse en enthousiasme maakten dat het thema, de satire van het mannelijk-chauvinisme dat Delgado voor ogen had, totaal onopgemerkt bleef.

Genio y figura

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Esther Fernández, Luis Aguilar, Antonio Badú en Linda Cristal.

Een getrouwde man maakt iedere vrouw die zijn pad kruist het hof, totdat zijn pasgeboren dochtertje ziek wordt. Vervolg op EL LUNAR DE LA FAMILIA, en net zo aardig in elkaar gezet.

El Lunar de la familia

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Esther Fernández, Luis Aguilar, Antonio Badú en Sara García.

Een ietwat losbandige jongeman belooft zijn grootmoeder dat hij een deugdzaam leven zal leiden zolang hij zijn zus niet heeft uitgehuwelijkt. Tegelijkertijd opgenomen met GENIO Y FIGURA; deze komedie is een sympathieke en pretentieloze film, wat niet gezegd kan worden van zoveel andere Mexicaanse films uit die tijd.

Del rancho a la televisión

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Luis Aguilar, María Victoria, Chela Campos en Carlos Orellana.

Een jongeman gaat naar de grote stad om beroemd te worden door middel van een sollicitatie voor de televisie. Gebrekkige ontwikkeling.

Qué te ha dado esa mujer?

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Luis Aguilar, Carmen Montejo en Rosa Arenas.

Twee boezemvrienden hebben elkaar beloofd nooit te zullen trouwen. Als ze dan toch allebei verliefd worden, durven ze het elkaar niet te vertellen. Vervolg op de film A TODA MAQUINA, die tegelijkertijd door dezelfde regisseur werd opgenomen. Een eenvoudige en sympathieke film.

Por qué peca la mujer

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van René Cardona. Met o.a. Leticia Palma, Abel Salazar, Luis Aguilar en César del Campo.

Een verliefd stel gaat uit elkaar en beiden worden beroemd: zij als zangeres, hij als componist. Armetierig melodrama met veel te veel liedjes.

La Hija del ministro

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Víctor Parra en José Elías Moreno.

De dochter van een minister botst tegen een van diens bedienden en wordt op slag verliefd. De minister promoveert hem. Een mislukte komedie, ondanks de vakkundige regisseur.

Cuatro noches contigo

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Elsa Aguirre, Luis Aguilar, Domingo Soler en José Torvay.

De dochter van een gouverneur, juist van huis weggelopen en een verkoper van damesondergoed, moeten door allerlei verwikkelingen de nacht samen in een hotel doorbrengen. Buitengewoon brutaal plagiaat van IT HAPPENED ONE NIGHT van Frank Capra, met desalniettemin een zeer verzorgde belichting en fotografie.

ATM

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Luis Aguilar, Aurora Segura en Alma Delia Fuentes.

Na een eindeloze reeks verwikkelingen komen Pedro en Luis tot de conclusie dat zij nooit zullen trouwen. Het grote succes van deze innemende komedie rechtvaardigde een vervolg en dat kwam in de vorm van de film QUE TE HA DADO ESA MUJER, die tegelijkertijd werd opgenomen.

El Tigre enmascarado

1950 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1950. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Pascual García Peña en Aurora Segura.

Een gemaskerde onbekende bereikt het dorp waar hij een bende schurken, die zijn broer hebben vermoord, op komt rollen. Een nieuwe aflevering van ZORRO, goed bedoeld maar onbetekenend.

El Señor gobernador

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Ernesto Cortázar. Met o.a. Luis Aguilar, Mauricio Garcés, Salvador Quiroz en Nora Veryán.

Een arme arbeider wordt gouverneur van een staat. Een compleet onsamenhangende film.

Cuando tú me quieras

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Ernesto Cortázar. Met o.a. Luis Aguilar, Meche Barba, Conchita Gentil Arcos en José Muñóz.

Een jongen wordt, zonder te kunnen zwemmen, zeeman om zo de vrouw op wie hij verliefd is te kunnen veroveren. Onbeschrijflijk dwaze film.

Capita[KA1]n de rurales

1950 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1950. Avonturenfilm van Alejandro Galindo. Met o.a. Luis Aguilar, Alicia Caro, Rodolfo Landa en Agustín Isunza.

De gemene majoor Ramos belast een kapitein met de arrestatie van een luitenant. Een van de meest ongedwongen, sympathieke en vermakelijke avonturenfilms uit de Mexicaanse filmgeschiedenis.

Yo también soy de Jalisco

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Julián Soler. Met o.a. Luis Aguilar, Blanca de Castejón, Carmen González en El Chicote.

Een rijk meisje wordt het slachtoffer van pogingen om haar gek te maken: de schuldigen zijn op haar vermogen uit. Een beklagenswaardig melodrama met een heel klein vleugje humor.

Una Canción a la Vírgen

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van René Cardona. Met o.a. Luis Aguilar, Rosita Quintana, Alicia Caro en El Chicote.

De omzwervingen en de misère van een paar goede mensen vormen het toppunt van aanstellerij.

Tú, sólo tú

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosita Quintana, Luis Aguilar, Luis Alcoriza en Arturo Soto Rangel.

Als een jongeman naar de stad gaat om zijn verloofde op te zoeken, blijkt dat zij bij een cabaret werkt. Vanaf dat moment geraken de personages in allerlei verwikkelingen, die ertoe moeten leiden dat zij bij hem terug komt. Onsamenhangend en absurd; de regisseur heeft geen flauw idee gehad van wat hij aan het filmen was.

El Charro del Cristo

1949 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1949. Drama van René Cardona. Met o.a. Luis Aguilar, Alicia Caro en José María Linares.

Een jonge man wint een weddenschap van de zoon van de dorpstiran, wat hem het recht geeft met diens verloofde te dansen. De winnaar trotseert hem en vindt de dood. In deze leuke smartlap speelt Aguilar een glansrol.

Dos gallos de pelea

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Rosita Quintana, Dagoberto Rodriguez en Sara Montes.

Twee neven zetten de boel op stelten bij het in ontvangst nemen van een erfenis. Zij worden gearresteerd en gedwongen de straten te vegen. Deze zeer slechte komedie lijkt erg veel op El Tenorio van Zorilla.

Tres hombres malos

1948 | Western

Mexico 1948. Western van Raúl de Anda. Met o.a. Raúl de Anda, Luis Aguilar en Carlos López Moctezuma.

Drie ruwe kerels ontdekken hun goede hart en hun vaderlijke roeping als zij in aanraking komen met een fijnbesnaard meisje. Dit is de vierde filmversie van de beroemde roman van Peter B. Kyne Three Godfathers. Een andere versie werd datzelfde jaar gemaakt door John Ford. De film is middelmatig, maar bezienswaardig en sympathiek.

Se la llevó el Remington

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Carmen González en Tito Junco.

Een zigeunerin neemt de zorg op zich van een jong meisje dat haar door een revolverheld is toevertrouwd. Deze man is niemand minder dan Remington, een echte scherpschutter. Dit personage dat al twee keer eerder op het witte doek werd gebracht, namelijk in AY, JALISCO NO TE RAJES en EL AMETRALLADORA, is in alle drie de films dezelfde onuitstaanbare machofiguur.

La Norteña de mis amores

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Susana Guízar en Emma Roldán.

De vriend van een man die is vermoord door een valsspeler leert zijn zoon het spel om zich op de moordenaar te wreken. Het volmaken van de verplichte negentig minuten lijkt het enige doel bij deze langzame en saaie film.

El Gallo giro

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Alberto Gout. Met o.a. Luis Aguilar, Carmen González en Pepe del Río.

Een jonge man gaat naar de stad op zoek naar succes. Daar ontmoet hij een meisje op wie hij verliefd wordt. Met z'n tweeën zetten ze een muzikaal evenement op touw dat succes heeft. Deze komische 'western' is echter vreselijk.

Charro a la fuerza

1948 | Komedie, Mysterie

Mexico 1948. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Luis Aguilar, Florencia Becquer en Delia Magaña.

In een woning verschijnen enkele spoken die de bewoners aan het schrikken maken. Deze aardige film is een mengeling van westernkomedie en van mysterie.

Arriba el Norte!

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Luis Aguilar, Marga López en Joaquín Pardavé.

Een enigszins gestoorde oud-kolonel uit de Revolutie heeft zo'n hekel aan vrouwen dat hij ze de toegang tot zijn ranch ontzegt. De film is vervelend en verwarrend.

Una Aventura en la noche

1947 | Drama, Mysterie

Mexico 1947. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Luis Aguilar, Susana Cora en Jorge Reyes.

Een detective onderzoekt de zonderlinge moord op een filmregisseur die zich bezig hield met spiritisme. Dit aardige gegeven wordt helaas door Rolando Aguilar verminkt.

El Muchacho alegre

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Luis Aguilar, Sara Montes en Víctor Parra.

Een man vermoordt iemand en maakt dat zijn boezemvriend wordt verdacht. Hoewel het verhaal een beetje naïef is, is de film van een zeer behoorlijk niveau.

Yo maté a Rosita Alvírez

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, María Luisa Zea en Amanda del Llano.

Door de behaagzucht van een vrouw verandert haar geliefde in een moordenaar en barst er een tragedie los. Veel bijzonders is het echter niet.

Los Cristeros

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Sara García, Luis Aguilar en Tito Junco.

Twee groepen Mexicanen leven in onmin, maar ze worden uiteindelijk tot elkaar gebracht door de roeping die zij voelen tot de Maagd van Guadeloup. Deze lofzang op de folklore stelt niet veel voor.

Aquí está Juan Colorado

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Raúl de Anda, Luis Aguilar en Yadira Jiménez.

De revolutionaire generaal Juan Colorado gaat naar het huis van zijn verloofde, zonder te vermoeden dat zij een vijandelijke kapitein verborgen houdt. Een smakeloze avonturenfilm waarin de revolutie maar een kleine rol speelt.

La Reina de trópico

1945 | Drama, Musical

Mexico 1945. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. María Antonieta Pons, Luis Aguilar en Carlos López Moctezuma.

Na veel tegenslagen oogst een stel triomfen met een musical. Dit onverteerbare melodrama is opgesmukt met muziek en liedjes om het geheel wat draaglijker te maken (maar daarin slagen ze natuurlijk niet)

Guadalajara pues

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Joan Page, Agustín Isunza en Amanda del Llano.

We zien alle bochten waar twee pottenbakkers zich in moeten wringen om hun kinderen uit te huwelijken in dit loflied op de onderontwikkeling.

Sota, caballo y rey

1943 | Komedie, Musical, Avonturenfilm

Mexico 1943. Komedie van Roberto O'Quigley. Met o.a. Domingo Soler, Luis Aguilar, Susana Cora en Carlos López Moctezuma.

Een boer tiranniseert dorp en autoriteiten. Onderhoudend.