Fernando Casanova is acteur.
Er zijn 66 films gevonden.

Forajidos en la mira

1986 | Western

Mexico 1986. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Sergio Goyri, Silvia Manriquez en Fernando Casanova.

Als hij de wrede moord op zijn ouders heeft gewroken, krijgt een cowboy de reputatie van snelle schutter en men biedt hem een contract als sheriff aan. Zijn eerste opdracht voorkomt dat een bende een bank berooft. Zeer goede sfeertekening, goede regie en een niet onaardig scenario.

El Secuestro de Camarena

1986 | Biografie

Mexico 1986. Biografie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Armando Silvestre, Fernando Casanova en Sasha Montenegro.

Een Amerikaanse drugshandelaar verdwijnt en wordt vermoord door een drugsmagnaat. De film is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van Enrique Camarena Salizar. Niet slecht gemaakt, afgezien van de overdaad aan geweld en melodrama.

Sale temps pour les mouches

1966 | Actiefilm

Frankrijk 1966. Actiefilm van Guy Lefranc. Met o.a. Gérard Barray, Jean Richard, Philippe Clay, Patricia Viterbo en Nicole Maurey.

Commissaris San Antonio dringt een bende binnen die gespecialiseerd is in ontvoeringen van geleerden, door zich voor gangster uit te geven. Voor hij ontmaskerd wordt heeft hij ontdekt wie het brein achter alle plannen is. Deze film naar de komische SAN ANTONIO-serie van Frédéric Dard mist humor om een geslaagde parodie te zijn en vaart plus technische en financiële middelen, voor een onderhoudend avontuur. Zelfs de verplichte fatale dames blijven beneden de uiterlijke norm van het genre.

Novias impacientes

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Fernando Casanova, Teresa Velázquez, Rosa María Vázquez en Fernando Luján.

De verschillende verwikkelingen en eigenaardige situaties waarmee drie stellen geconfronteerd worden, alvorens in het huwelijk te treden. Zeer moralistisch, hoewel het een zogenaamd 'moderne' film moest worden.

Amanecí en tus brazos

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. Lucha Villa, Fernando Casanova, Jaime Fernández en Fernando Soler.

De trieste liefdesgeschiedenis van een rijke erfgename, die geadopteerd blijkt te zijn, en een van haar bedienden. Het enige opvallende in deze zwakke film zijn de fraaie vormen van de hoofdrolspeelster.

Viva Benito Canales!

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Fernando Casanova, Rosa María Vázquez, Elvira Quintana en Armando Silvestre.

Een welgestelde Mexicaanse veeboer is zich bewust van het onrecht in zijn omgeving. Hij besluit deel te nemen aan de Mexicaanse Revolutie. Dan ontmoet hij zijn grote liefde. In dit stompzinnige melodrama worden opvallend veel hoeden gedragen, de ene nog groter dan de andere.

Un tipo difícil de matar

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Rafael Portillo. Met o.a. Emilio Fernández, Fernando Casanova, July Edwards en Slim Pickens.

Een man overleeft als enige een slachtpartij op zijn ranch en gaat vervolgens op zoek naar de bandieten die zijn vrouw ontvoerd en zijn werknemers vermoord hebben. De film zit vol wreedheden die karakteristiek waren voor films uit die tijd in het westerngenre. Er zijn twee versies, een Engels- en een Spaanstalige.

Los Sánchez deben morir

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Javier Solís, Fernando Casanova, Lucha Villa en Rosa María Vázquez.

Twee broers gaan op de vlucht voor hun verloofdes en hun aanstaand huwelijk en verschuilen zich in een dorp waar ze van een moord beschuldigd worden. Zeer stompzinnig.

Los Gavilanes Negros

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Casanova, Pedro Armendáriz jr en Irma Serrano.

Een rustig dorpje wordt ingenomen door een stel bandieten. De bewoners besluiten de hulp in te roepen van 'Los Gavilanes Negros'. Het klassieke verhaal van de gemaskerde man, type Zorro, die de zwakken te hulp komt, alleen zijn het er dit keer drie.

La conquista de El Dorado

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Rafael Portillo. Met o.a. Emilio 'Indio' Fernández, Fernando Casanova, Armando Silvestre en Roberto Cañedo.

Om een eind te maken aan een serie berovingen en misdaden waaronder de bevolking van het dorp El Dorado lijdt, stuurt de gouverneur er een rechter heen, die de rechtsorde moet herstellen. Fernández moet in deze smakeloze western zijn vaderliefde laten prevaleren boven zijn trots als revolverheld.

Duelo de pistoleras

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Dacia González, Manuel Capetillo, Fernando Casanova en Emilio 'Indio' Fernández.

Drie pistoolschutters melden zich aan voor een schietwedstrijd, elk om verschillende persoonlijke redenen. Hoewel deze film op het eerste gezicht plagiaat van WINCHESTER '73 lijkt, is het een slecht mengsel van HIGH NOON en SHANE, uiteraard met de melodramatische trekjes van de Mexicaanse film. Fernández is opvallend goed.

Para todas hay

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Demetrio González, Alma Delia Fuentes en Sonia Infante.

Twee verloofden staan hun toekomstige echtgenoten toe dat ze vlak voor hun huwelijk een vrijgezellenfeestje geven met hun vroegere vriendinnen. Vervolg op CADA OVEJA CON SU PAREJA en even belachelijk. Ook een drieluik, net als de eerste film.

Martín Romero El Rápido

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Armando Silvestre, María Duval en Ofelia Montesco.

De eigenaar van een krant vraagt hulp aan een man bijgenaamd 'El Rápido', omdat hij de dorpstiran regelmatig openlijk heeft aangevallen in zijn krant. Deze heeft gezworen een schutter in te huren om hem te doden. Een verschrikkelijke western.

Los sheriffs de la frontera

1964 | Western

Mexico 1964. Western van René Cardona. Met o.a. Fernando Casanova, Juan Gallardo, Dagoberto Rodríguez en Irma Serrano.

In een dorp waar al vier sheriffs zijn vermoord komt nummer vijf aan, vastbesloten om de bandieten uit te schakelen. Hij doet zich voor als revolverheld. Een parodie op de western, mislukt door de knullige regie.

Los hijos del condenado

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Fernando Casanova, Fernando Almada en Lilia Prado.

Als twee broers naar hun dorp terugkeren, horen ze dat hun vader van fraude beschuldigd is omdat hij probeerde de boeren te beschermen tegen de uitbuiting waaronder ze leden. De film bestaat uit drie episoden: Los hijos del condenado, Atrapados en La propuesta. Werd gevolgd door LOS DOS CUATREROS. De regisseur zei ooit zelf: 'Beide films zijn verschrikkelijk'. Hij overdreef niet.

Los dos cuatreros

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Fernando Casanova, Dacia González, Fernando Almada en Lilia Prado.

Het vervolg op LOS HIJOS DEL CONDENADO van dezelfde regisseur. De twee helden bevrijden hun vader uit de cel, bevechten een roversbende en worden ook nog verliefd. Even erg als de voorganger.

Los dos apóstoles

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Casanova, Lucha Moreno en Dacia González.

Een grootmoeder maakt zich zorgen omdat haar kleinzoons niet mannelijk genoeg zijn. Een vader wil dat zijn twee dochters zich als mannen gedragen. Natuurlijk ontmoeten de jongens en de meisjes elkaar en worden al snel verliefd. Een flauwe komedie die het machismo verheerlijkt.

La frontera sin ley

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Dacia González, 'El Chicote' en Jorge Russek.

Martín Romero, 'El Rápido', vermomt zich als bandiet om een bende onder leiding van een gemaskerde man te vinden, die goud steelt van mijnwerkers. Het tweede avontuur van 'El Rápido', even erg als de voorganger MARTIN ROMERO EL RAPIDO.

Cada oveja con su pareja

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Demetrio González, Alma Delia Fuentes en Sonia Infante.

Twee vrienden, die het er graag van nemen, realiseren zich na allerlei verwikkelingen dat ze vrouwen nodig hebben die bescheiden en zuinig zijn en niet de lichtzinnige en flirterige types waar ze meestal mee omgaan. Dom en reactionair. De eerste van twee films. Deel twee heet PARA TODAS HAY en beide films bestaan uit drie episoden.

Il Vendicatore di Kansas City

1963 | Western

Spanje/Italië 1963. Western van Agustin Navarro. Met o.a. Fernando Casanova, Barbara Nelli, Paul Piaget, Fernando Montes en Francisco Moran.

Casanova heet hier Fred Canow, maar hij zou niet uitgroeien tot een westernster. Het is allemaal zeer routineus: het draait alweer om wraak - ditmaal wil de held wraak nemen voor de moord op zijn zuster. Veel variatie is er niet te beleven.

Santo contra el rey del crimen

1962 | Fantasy, Avonturenfilm

Mexico 1962. Fantasy van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Fernando Casanova, Ana Bertha Lepe en Begoña Palacios.

De heldhaftige Santo strijdt tegen een ondergrondse misdadigers-organisatie. Een van de eerste, beste en zuiverste films uit de serie die begon met SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Qué bonito es querer

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Ferrusquilla.

Na veel verwikkelingen en misverstanden slagen twee fuifnummers erin te trouwen met hun geliefden. Voortzetting van LOS PARRANDEROS en even middelmatig.

Los parranderos

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en María Duval.

Voordat hij sterft draagt een man aan twee onverantwoordelijke jongens op zijn onbekende dochter te zoeken, die de vrucht van een jeugdzonde is. Zeer armzalig op ieder gebied.

Il segno del coyote

1962 | Avonturenfilm

Spanje/Italië 1962. Avonturenfilm van Mario Caiano. Met o.a. Fernando Casanova, Mario Feliciani en Giulia Rubini.

De tiranieke gouverneur van Coyote, een stad in Monterey, Californië, ontmoet een geheimzinnige man die het volk verdedigt, de autoriteiten te slim af is en rechtvaardigheid brengt onder de mensen. Hier wordt Zorro op een schandelijke manier nageaapt. Geen spatje originaliteit. Het spel is middelmatig tot buitengewoon slecht.

El Lobo Blanco

1962 | Western

Mexico 1962. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Ana Bertha Lepe, Demetrio González en Andrés Soler.

De gemaskerde `Lobo Blanco` (Witte Wolf) kraakt een brandkast en steelt tijdens de achtervolging de kleren van een commissaris, waardoor deze voor de dader wordt aangezien. De film maakt een besluiteloze indruk: men durft niet echt parodiërend te zijn, hoewel dit vaak onvrijwillig gebeurt.

Vuelven los Cinco Halcones

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Julio Aldama, Demetrio González en Fernando Casanova.

Vervolg op LOS CINCO HALCONES (1960). Vijf edelmoedige gemaskerden redden een weesmeisje uit de klauwen van een paar boosdoeners die haar van haar rijkdommen wilden beroven. Zeer stuntelig en smakeloos.

Vuelven los Argumedo

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Manuel Muñoz. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, Rosa de Castilla en Norma Mora.

Vervolg op AHI VIENEN LOS ARGUMEDO, van dezelfde ploeg en met dezelfde slordige regie. Opnieuw de vertrouwde verwikkelingen van twee vrolijke, getrouwde neven.

Santo en el hotel de la muerte

1961 | Horror

Mexico 1961. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Fernando Casanova en Ana Bertha Lepe.

De worstelaar en avonturier 'Santo' daagt een archeoloog uit die vrouwen vermoordt. Een van de eerste films uit de geliefde Mexicaanse serie SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Santo contra el cerebro diabólico

1961 | Fantasy, Horror

Mexico 1961. Fantasy van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Fernando Casanova, Ana Bertha Lepe en Luis Aceves Castañeda.

Een van de eerste avonturen van Santo, met het de Zilveren Masker, waarin hij het opneemt tegen een schurk, de Zwarte Schaduw. Het geheel speelt zich af in een westernsfeer en is verdeeld in drie episodes: Santo contre el cerebro diabólico, Pueblo sin ley en La lucha final.

Casi casados

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Fernando Casanova, Rosa Arenas, Mauricio Garcés en Oscar Pulido.

Terwijl hij doorgaat voor zijn schatrijke vriend ziet een jongeman zich genoodzaakt beneden zijn veronderstelde stand te trouwen. Een zeer armzalige komedie, met een onbeholpen intrige.

Camino de la horca

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Chano Urueta. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Lola Beltrán, Fernando Casanova en Olivia Michel.

Een gevaarlijke crimineel, 'El Diablo' is veroordeeld door een rechter. De zoon hiervan doodt een man uit zelfverdediging; door alle getuigen te laten verdwijnen, probeert de vrouw van El Diablo hem te belasteren om zo haar man op vrije voeten te krijgen in deze redelijke film.

Ahí vienen los Argumedo

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Manuel Muñóz. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, Rosa de Castilla en Fernando 'Mantequilla' Soto.

Twee vrolijke neven winnen met pokeren een veeboerderij. Als ze hun nieuwe bezittingen gaan bekijken, stuiten ze op twee meisjes die de genoemde boerderij gehuurd hebben om er huin vakantie door te brengen. Een zeer routineuze plattelandskomedie, die uit drie episoden bestaat: Dos parranderos con suerte, Rancho en condominio en Llegan los novios. Het vervolg heet VUELVEN LOS ARGUMEDO.

Pobre del pobre

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Demetrio González, Martha Elena Cervantes en Rosa María Gallardo.

Een pastoor wil zijn twee neven, die van nietsdoen en feestvieren houden, laten trouwen met twee meisjes, maar alles loopt in het honderd door een aaneenschakeling van misverstanden. Alweer een typisch Mexicaanse komedie, waarin een pastoor zonder veel vernuft de problemen van zijn verwanten probeert op te lossen, en waarin alles afloopt zoals het af moet lopen, namelijk goed.

El Hombre de la ametralladora

1960 | Misdaad, Drama

Mexico 1960. Misdaad van Chano Urueta. Met o.a. Fernando Casanova, Silvia Fournier, Alfonso Mejía en Rafael Bertrand.

De directrice van een kleuterschool wordt met drie van de aan haar toevertrouwde kinderen ontvoerd. Haar verloofde heeft alles gezien, maar wordt op weg naar het politiebureau aangereden door een auto. Het plot is niet slecht uitgewerkt, maar de vertolking en de decors zijn erg zwak.

De hombre a hombre

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Fernando Casanova, Elvira Quintana, Roberto G. Rivera en Oscar Pulido.

Een kind wordt opgevoed door drie monniken, die hem gevonden en opgenomen hebben. Eenmaal opgegroeid, wordt hij verliefd op een meisje, dat begeerd wordt door een rijke schurk. Om zich tegen de man te kunnen verdedigen, leren de drie monniken de jongen de zweep te gebruiken, te boksen en paard te rijden. Deze film benadrukt, zoals vele andere in die tijd, de weerbaarheid van de geestelijken.

Amorcito corazón

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Rosita Quintana, Fernando Casanova, Mauricio Garcés en Oscar Ortiz.

Om niet met haar man naar het platteland te hoeven gaan, wendt een vrouw voor zwanger te zijn. Opdat haar bedrog niet bij zijn terugkeer ontdekt wordt, besluit zij een kind te adopteren. Het is aangrijpend om te zien hoe de hoofdrolspelers aanhoudend schreeuwen om de onnatuurlijkheid te verhullen die inherent is aan de irritante personages die ze spelen.

Luciano Romero

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Fernando Casanova, Flor Silvestre, Roberto Ramírez en Luis Aragón.

Vanwege een niet betaalde schuld vermoordt een bende bandieten de vrouw van een grootgrondbezitter. Opvolger van EL HOMBRE DEL ALAZAN van Rogelio A. González. Onderhoudend en daarmee is alles gezegd.

El Toro negro

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Fernando Casanova, Teresa Velázquez, Alvaro Ortíz en Roberto Ramírez.

De roeping en het eerste en tevens laatste gevecht van een ongetalenteerde stierenvechter. Destijds vestigde Georges Sadoul al de aandacht op deze uitnemende film, met fantastische rollen en dialogen, onder een uitmuntende regie. Werd in 1960 vertoond op het Festival van Venetië, waar hij veel succes oogste, zowel bij de kritiek als bij het publiek.

No soy monedita de oro

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Fernando Casanova, Lucha Moreno, Daniel 'Chino' Herrera en Cuco Sánchez.

De listen van een administrateur van een rancho om de liefde van een van de eigenaressen te winnen, een opvliegend en ietwat mannelijk type. Weinig plot en povere liedjes.

El Hombre del alazán

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Fernando Casanova, Martha Mijares, Flor Silvestre en José Alfredo Jiménez.

Twee schelmen doen mee aan alle paardenraces met hun eigen paard, dat ze hebben geleerd om tot aan de start kreupel te gaan, om vervolgens de race te winnen. Een goed gestructureerde film met een acceptabel script.

Cuando se quiere se quiere

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Fernando Casanova, Martha Roth, Oscar Ortíz de Pinedo en Cuco Sánchez.

Als zij de erfenis van hun oom willen ontvangen, moeten een neef en een nicht binnen drie maanden met elkaar trouwen. Het probleem is dat zij elkaar haten. Een armetierige komedie, veel te conventioneel en met warrige types.

Tres desgraciados con suerte

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Badú, Fernando Casanova, Eulalio González 'Piporro' en Rosa de Castilla.

Een psychologe neemt zich voor om drie ontsnapte gevangenen weer op het rechte pad te brengen. Een volmaakt oninteressante komedie zonder één leuk moment.

Que noche aquella

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Iñigo de Martino. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Elda Peralta, Fernando Casanova en Raúl Meraz.

Een vader en moeder proberen de schone schijn op te houden door hun kinderen goede huwelijken te laten doen. Tweede en (gelukkig) laatste film van Iñigo de Martino. Slecht.

Fiesta en el corazón

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, Sonia Furió en Verónica Loyo.

Een artieste geeft zich uit voor de echtgenote van een jongeman, opdat deze een erfenis kan opeisen. Deze komedie vond de methode om het ranchero-genre met een revue te verenigen, en daarmee beide genres te ontluisteren.

Ay Calypso no te rajes!

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Badú, Fernando Casanova, Paquita de Ronda en Sonia Furió.

Drie ietwat schelmachtige broers moeten van hun tante leiding geven aan een theater. Vanaf dat moment houden de problemen niet meer op. Typisch Mexicaanse komedie rond provincialen die de grote stad veroveren. Heel zwak.

El Fin de un imperio

1956 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1956. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, José Elías Moreno en Tito Novaro.

De val van het rijk van Maximiliaan door de Mexicaanse Revolutie. Veel te patriottisch en daardoor lijdend aan een enorm gebrek aan objectiviteit.

El Aguila Negra vs. los diablos de la pradera

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Elda Peralta, Martha Valdés en Freddy Fernández.

De 'Aguila Negra' neemt het weer op tegen een dorpstiran die een hele streek in zijn macht heeft. Inferieur aan zijn voorganger EL AGUILA NEGRA EN LA LEY DE LOS FUERTES.

El Aguila Negra en la ley de los fuertes

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Luz María Aguilar, Dagoberto Rodríguez en Arturo Martínez.

Een jongeman wordt een gemaskerde dief om in het bezit te komen van een paar documenten waaruit blijkt dat hij de rechtmatige eigenaar is van een landgoed. Zeer acceptabele avonturenfilm in de 'Zorro'-traditie met uitstekende rollen.

El Aguila Negra contra los Enmascarados de la Muerte

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Martha Valdés, Alicia Rodríguez en Dagoberto Rodríguez.

De bende van de 'De zes gemaskerden van de dood' hebben de streek waar Raúl zijn hacienda heeft afgestroopt; laatstgenoemde besluit zich als 'El Aguila Negra' te wreken en de booswichten te ontmaskeren. In deze derde film van 'El Aguila Negra' slaagt de hoofdrolspeler er eindelijk in een vrouw te vinden en rustig op zijn land te leven. Matige en vrij belachelijke film.

Enemigos

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Víctor Parra, Linda Cristal, Fernando Casanova en Rosa Elena Durgel.

Twee broers leiden verschillende levens als gevolg van hun verschillende opvoeding: de een groeide op bij zijn vader, temidden van drink- en vechtpartijen, de ander bij zijn moeder, temidden van priesters en goede voorbeelden. Banaal.

Cuatro contra el imperio

1955 | Avonturenfilm

Mexico 1955. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, Rosario Granados en José Elías Moreno.

Mexicaanse versie van De drie musketiers naar de klassieke roman van Dumas, uitzonderlijk slecht gefilmd.

Bataclán mexicano

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Christiane Martel, Agustín de Anda, Fernando Casanova en Oscar Ortíz de Pinedo.

Om niet uit haar dorp te worden weggestuurd moet een beroemde zangeres een huwelijk fingeren met een ingezetene. Pijnlijke musical die uitsluitend bedoeld is als kader om de hoofdrolspeelster in te laten schitteren.

Pies de Gato

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rogelio A. González. Met o.a. Luis Aguilar, César del Campo, Dagoberto Rodríguez en Fernando Casanova.

Een bende schurken overvalt een villa, maar als zij geen geld aantreffen besluiten zij de dochter van de eigenaar te ontvoeren om zo losgeld te krijgen. Redelijke film.

Los Bandidos de Río Frío

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rogelio A. González. Met o.a. Luis Aguilar, César del Campo, Dagoberto Rodríguez en Fernando Casanova.

Een soldaat deserteert en wordt bandiet. Te leeg en zonder overtuigingskracht, maar acceptabel.

La Venganza del Diablo

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Fernando Casanova, Guillermina Téllez Girón, Víctor Alcocer en Jaime Fernández.

Een vervolg op EL DIABLO A CABALLO. Van gelijk niveau: beroerd.

La Fiera

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Verónica Loyo, Víctor Alcocer en Mantequilla.

Een man, wiens vader vermoord en zus verkracht werd, neemt wraak nadat hun huis in brand werd gestoken. Bescheiden avonturenfilm, met nogal wat invloed van HIGH NOON van Fred Zinnemann.

El Diablo desaparece

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Fernando Casanova, Linda Cristal, Arturo Martínez en Wolf Ruvinskis.

Derde en laatse film over de avonturen van EL DIABLO. Even pijnlijk slecht als zijn voorgangers, EL DIABLO A CABALLO en LA VENGANZA DEL DIABLO.

El Diablo a caballo

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Fernando Casanova, Olivia Michel, Pedro Galván en Agustín de Anda.

Een jongeman wordt door een bende bandieten beroofd en besluit wraak te nemen door zich als een gemaskerde wreker te verkleden. Deze film was dermate lang, dat hij in drie films werd geknipt, die vanwege de slechte kwaliteit alle bestemd waren voor buurtzaaltjes.

El Crucifijo de piedra

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Carlos Toussaint. Met o.a. Rosa Elena Durgel, Fernando Casanova, Sara García en Domingo Soler.

Vanwege de grote gelijkenis, wordt een hoertje in het ziekenhuis verward met de overleden kleindochter van een bejaarde vrouw. Zó slecht gefilmd dat alleen vergelijking met de allerslechtste Mexicaanse films uit de jaren veertig mogelijk is.

El Vengador solitario

1953 | Avonturenfilm

Mexico 1953. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Gloria Lozano, Piporro en Alberto Mariscal.

Een gemaskerde redt zijn toekomstige schoonvader van de dood, maar deze wil hem zelfs dan nog niet met zijn dochter laten trouwen. De derde en laatste film van de destijds zo succesvolle trilogie over 'El Aquila Negra'.

El Tesoro de la muerte

1953 | Avonturenfilm

Mexico 1953. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Gloria Lozano, Piporro en José Pulido.

De opvolger van EL AGUILA NEGRA, waarin de hoofdpersoon het op moet nemen tegen een andere schurk om zijn geliefde voor zich te winnen. Een redelijke film.

El Corazón y la espada

1953 | Avonturenfilm

Verenigde Staten/Mexico 1953. Avonturenfilm van Edward Dein en Carlos Véjar. Met o.a. Katy Jurado, César Romero, Tito Junco en Fernando Casanova.

Een alchemist heeft de formule om goud te maken gevonden. Aardige avonturenfilm, die technisch goed is door de co-produktie met de USA.

El Aguila Negra

1953 | Avonturenfilm

Mexico 1953. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Perla Aguiar, Piporro en Nora Veryán.

Als hem zijn land wordt afgenomen, en zijn broers worden vermoord, besluit een jongeman een gemaskerde wreker te worden. Eerste film van een trilogie over een gemaskerde held; destijds een groot publiekssucces.

El

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Arturo De Córdova, Delia Garcés, Luis Beristain, José Pidal en Aurora Walker.

Een ziekelijk jaloerse rijkaard kwelt zijn jonge vrouw. Een psychopatisch melodrama, dat destijds een zeer goede kritiek oogstte en nu als een van de beste films uit de Mexicaanse periode van Buñuel wordt beschouwd. Het scenario is van Luis Alcoriza en Buñuel, die het verhaal Pensamientos van Mercedez Pinto bewerkten. De fotografie is van Gabriel Figueroa.

Manos de seda

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Chano Urueta. Met o.a. David Silva, Roberto Romaña, Rita Macedo en Fernando Casanova.

Drie mooie vrouwen kruisen het pad van een beroemde dief; een van de vrouwen betekent voor hem het einde. Een verhaal vol ongerijmdheden en dienovereenkomstig verfilmd.

Mariachis

1949 | Musical, Drama

Mexico 1949. Musical van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Antonio Badú, Isabel del Puerto en Fernando Casanova.

En dit zijn dan de liefdesavonturen van een paar Mexicaanse straatmuzikanten. Het enige waaruit deze vervelende film bestaat (overigens opgenomen zonder enig filmgevoel) zijn liedjes, dansnummers, landschappen en gitaren.