Jaime Jesús Balcázar is regisseur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

Españolear

1969 | Romantiek

Spanje 1969. Romantiek van Jaime Jesús Balcázar. Met o.a. Luis Lucena, La Polaca en José Campos.

Een cowboy berooft zijn baas om diens sensuele verloofde te kunnen veroveren...Een zeer middelmatig melodrama, gedragen door de zichtbare onstuimigheid van 'La Polaca', een danseres die tamelijk succesvol is geweest in de Spaanse film.

Due volte Giuda

1969 | Western

Italië/Spanje 1969. Western van Nando Cicero. Met o.a. Antonio Sabato, Klaus Kinski, Cristina Galbó, Pepe Calvo en Franco Leo.

Luke (Sabato) verliest in een gevecht zijn geheugen, en men wil daar dankbaar gebruik van maken. De jongeman krijgt weinig steun van zijn omgeving om achter het gebeurde te komen. Als hij het eenmaal weet, neemt hij bloedig wraak. Harde spaghetti-western met goed spel van Sabato.

Crónica de un atraco

1968 | Drama, Actiefilm

Italië/Spanje 1968. Drama van Jaime Jesús Balcázar. Met o.a. Tomas Milian, Anita Ekberg, Fernando Sancho, Hugo Blanco en Mónica Randall.

Een bende die een bank wil overvallen stuit op ernstige problemen zoals de minnares van de ene en de zoon van de andere. Een aardige thriller, opgenomen in de VS, met de decadente Anita Ekberg onder de acteurs.

El Hombre del puño de oro

1967 | Mysterie

Spanje/Italië 1967. Mysterie van Jaime Jesús Balcázar. Met o.a. Germán Cobos, Erika Blanc, Tomás Torres en Frank Ressell.

Een privé-detective wordt opgebeld door een jong meisje dat door een machtige misdaadorganisatie met de dood wordt bedreigd. Een alledaagse imitatiefilm waarin slechts de verderfelijke bekoorlijkheid van Erika Blanc de moeite waard is.

Tierra de fuego

1965 | Western

Duitsland/Spanje 1965. Western van Jaime Jesús Balcázar. Met o.a. Mark Stevens, Mario Adorf, Marianne Koch, Frank Oliveras en Antonio Iranzo.

Adorf, de bendeleider, terroriseert de omgeving en wil de sheriff, Stevens, en diens familie uitroeien. Maar hij onderschat de sheriff ernstig. Maar tot dat besef komt hij pas na een lange rij lijken geproduceerd te hebben in deze redelijke actie-western.

El Filo del miedo

1964 | Mysterie

Spanje 1964. Mysterie van Jaime Jesús Balcázar. Met o.a. Yelena Samarina, Sara Lezana, Carlos Lemos en Fernando Cebrián.

In een huis op het platteland verdwijnt op mysterieuze wijze de vader van het gezin. Een conventionele film, die wordt gedragen door de persoonlijkheid van de acteurs.