Sergei Astakhov (1953) is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Totalitarian Romance

1998 |

Rusland 1998. Vyacheslav Sorokin. Met o.a. Svetlana Kryutchlova, Olga Volkova, Sergei Yushkevich en Galina Bokashevskaya.

Pro ourodov i lioudiei

1998 | Experimenteel, Drama

Rusland 1998. Experimenteel van Alexei Balabanov. Met o.a. Lika Nevolina, Victor Soukhoroukov, Dinara Droekarova, Sergey Makovetskiy en Dinara Drukarova.

Cultfilm over de porno-industrie in Sint Petersburg aan het begin van de twintigste eeuw.

V toj strane...

1997 | Drama

Rusland 1997. Drama van Lidiya Bobrova. Met o.a. Dmitri Klopov, Vladimir Borchaninov, Anna Ovsyannikova, Aleksandr Stakheyev en Tatyana Zakharova.

Regisseuse Bobrova, die het scenario voor haar tweede film schreef naar de verhalen van Boris Ekimov, schildert het vlijmscherpe portret van het landleven in een Sibirisch dorpje, dat ontvolkt na de val van het communisme. Ze laat op een pijnlijke manier zien hoe de maatschappij door de partijdictatuur al door en door verrot was en dat de zwakken de kanslozen zijn. Alcohol, dat de laatste eerste partijsecretaris Michael Gorbatsjov nog probeerde uit te bannen, is de grootste kwelgeest en volksvijand nummer 1. Een schaapherder van rond de vijftig is drankzuchtig, en de burgemeester - die als enige over een tv beschikt en weet wat er in de buitenwereld gebeurt - wil hem voor een kuur op kosten van de gemeenschap naar een kuuroord aan de kust sturen. Zijn vrouw denkt dat hij dan nog meer gaat zuipen. Een jonge vrouw, midden in de dertig, probeert wanhopig een man te strikken. Een ex-veroordeelde heeft er geen moeite mee om zijn wil met brute kracht aan anderen op te leggen. Ondanks al die sociale narigheid verliezen de mensen de moed niet omdat ze weten dat ze geen keuze hebben en dat de weg alleen maar naar voren gaat. Niet zonder humor gefilmd realisme dat door de dikwijls niet professionele spelers heel goed is ingevuld.

Histoires russes : L'enfant du désert

1992 | Oorlogsfilm

Rusland/Frankrijk 1992. Oorlogsfilm van Victor Titov. Met o.a. Natalia Danilova, Andreï Pavlovitch, Alexandre Zarialov, A. Mirazakhanian en B. Bokhosian.

Centraal Azië 1920. Er wordt een zware strijd geleverd tussen de 'Roden' en de 'Witten'. Een peloton bolsjewieken moordt een detachement van de Witte garde uit. De enige die het bloedbad overleeft is Danilova, de vrouw van de leider, en haar baby. Haar aanwezigheid brengt onenigheid in de groep. Boeiend verslag van een gemengd bericht tijdens een beschamende oorlog. De moeder is symbool voor de staat en zij heeft alles over voor het leven van haar kind. Duidelijk gemaakt met een minimaal budget wordt er gretig gegrepen naar bestaande documenten van die periode wat soms de continuïteit van het geheel een beetje in de war brengt. Regisseur Titov baseerde zijn scenaro op het verhaal Ditia van Vsevolod Ivanov. Het camerawerk is van Sergei Astakhov.

Oy vi gusi

1991 | Drama

USSR 1991. Drama van Lidiya Bobrova. Met o.a. S. Gaitman, Viacheslav Sobolev, Yuri Bobrov, Vasilii Frolov en Nina Usatova.

Drama over boeren in het Russische Zwarte Zeegebied. Het zijn broers, die geen doel meer in hun leven zien, sinds hun reputatie hen ontnomen is. Aan het slot wordt duidelijk dat een derde broer - net uit de gevangenis vrijgelaten - een tamelijk wrede ruil van lotsbestemmingen in gedachten heeft.