Carlos Baena is acteur.
Er zijn 19 films gevonden.

Mi madre es culpable

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Julián Soler. Met o.a. Marga López, Carlos Baena, Domingo Soler en Miguel Angel Ferriz.

Als een moeder hoort dat haar zoon kanker heeft en verschrikkelijke pijnen lijdt, besluit zij hem te doden, waarvoor zij wordt veroordeeld. Grotesk.

La Entrega de Chucho el Roto

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Manuel Muñoz. Met o.a. Carlos Baena, Adriana Roel, Oscar Pulido en Arturo Martínez.

Laatste van de vier episodenfilms die Manuel Muñoz wijdde aan de edelmoedige bandiet 'Chucho el Roto'. Deze laatste aflevering bevat de episoden genaamd 'El obispo', 'El buen patron', 'La caja fuerte' en 'Deuda saldada'. Net zo middelmatig als de vorige.

La Captura de Chucho el Roto

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Manuel Muñoz. Met o.a. Carlos Baena, Adriana Roel, Oscar Pulido en Arturo Martínez.

De voorlaatste aflevering van de door Manuel Muñoz geregisseerde serie over de avonturen van de bandiet 'Chucho el Roto', bestaande uit drie episodes, te weten: 'En su propio trampa', 'El doble juego' en 'La venganza'. Met de komiek Armando Soto la Marina, 'El Chicote', in een bijrol. Niets bijzonders.

Gutierritos

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Rafael Banquells, Carlos Baena, Elvira Quintana en Adriana Roel.

Vanwege de vijandige houding van zijn vrouw en twee kinderen besluit een man zijn memoires te gaan schrijven, die, uitgegeven onder pseudoniem, een grote indruk maken op het publiek. Gebaseerd op een destijds zeer succesvol hoorspel. Om te huilen.

Chucho el Roto

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Manuel Muñoz. Met o.a. Carlos Baena, Adriana Roel, Oscar Pulido en Arturo Martínez.

De avonturen van een edelmoedige bandiet, in gevecht met een reeks struikrovers. De eerste aflevering van een serie van vier films over dit personage. Deze aflevering bestaat uit drie episodes: [KL]`El juramento`[KLE], [KLE]`Con la m[KA1]ascara del artista`[KLE] en [KLE]`El delincuente`[KLE]. Bleek net zo zwak te zijn als de latere afleveringen (AVENTURAS DE CHUCHO EL ROTO, LA CAPTURA DE CHUCHO EL ROTO, en LA ENTREGA DEL CHUCHO EL ROTO).

Aventuras de Chucho el Roto

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Manuel Muñoz. Met o.a. Carlos Baena, Adriana Roel, Oscar Pulido en Arturo Martínez.

Voortzetting van de serie CHUCHO EL ROTO. Dit tweede deel bestaat uit drie episodes: El joyero burlado, Operación ventajosa en Daños y perjuicios. Matig.

Mujeres de fuego

1958 | Misdaad, Musical

Mexico/Brazilië 1958. Misdaad van Tito Davison. Met o.a. Ninón Sevilla, Carlos Baena, Wilson Viana en Alicia Montoya.

De vedette Lina reist naar een eiland waar haar vader onschuldig gevangen zit om hem te bevrijden. Uitstekende regie, mooie kleuren en goed spel.

La Ultima lucha

1958 | Sportfilm

Mexico 1958. Sportfilm van Julián Soler. Met o.a. Carlos Baena, Wolf Ruvinskis, Martha Mijares en Rosa Carmina.

Om niet failliet te gaan keert een ex-worstelaar terug in de ring. Hij voegt zich bij een groep waar de wrijvingen niet lang op zich laten wachten. Een slap melodrama dat nagenoeg geheel wordt gevuld door eindeloze worstelscènes.

Cuentan de una mujer

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Marga López, Carlos Baena, Sonia Furió en Arturo Correa.

Door een ongeluk raakt een jonge miljonaire verlamd en komt tot de ontdekking dat zij tot nu toe een leeg leven heeft geleid. Film zonder ook maar de minste kracht.

Los Salvajes

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Mary Esquivel, Carlos Baena en Anita Blanch.

Een meisje wordt gedwongen om met een ruwe en boertige man te trouwen, totdat diens broer op het toneel verschijnt: een blijmoedige en ongedwongen jongeman op wie zij verliefd wordt. Vertoond op het Festival van Venetië van dat jaar; ter illustratie het commentaar van de regisseur Eric Rohmer: 'Ik heb er maar de voorkeur aan gegeven te lachen'. Een melodrama van de slechtste soort.

Cabaret trágico

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Columba Domínguez, Kitty de Hoyos, Carlos Baena en Elsa Cárdenas.

Een journalist vlucht een revue binnen om niet van moord verdacht te worden. Melodramatische situaties en dialogen in een bijzonder zwakke film.

Besos en la arena

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia Prado, Carlos Baena, Dagoberto Rodríguez en Jaime Fernández.

Een meisje houdt zich ziek om niet te hoeven trouwen met haar verloofde, van wie zij niet houdt. Zij wordt verliefd op de dokter. De film is nog enigszins draaglijk dankzij de rollen van Martínez Solares en Lilia Prado als furie.

Bajo el cielo de México

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Miguel Aceves Mejía, Carlos Baena en Evita Muñoz.

De tragedies die een vrouw moet doorstaan nadat zij is verleid door een lid van de onderwereld. Een doorsnee melodrama, opgepoetst door het gebruik van kleur.

Viva el amor

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. Silvia Pinal, Christiane Martel, Emilio Tuero en Carlos Baena.

Een artieste staat op het punt om met een getrouwde man weg te lopen, als zijn vrouw en haar vriend in het spel komen. Met zijn vieren besluiten ze naar Acapulco te gaan. Moraliserend prutswerk, gebaseerd op het boek Cuando ella es la otra, van de Spaanse schrijver Víctor Ruíz Iriarte.

Tu hijo debe nacer

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Marga López, Enrique Rambal, Carlos Baena en Víctor Junco.

Een vrouw besluit abortus te plegen omdat haar eigen leven op het spel staat. Maar een vriend, die priester is, brengt haar van haar voornemen af. Reactionair, schijnheilig en aanstellerig.

Los Amantes

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Yolanda Varela, Carlos Baena, Amanda del Llano en Jorge Martínez de Hoyos.

Twee studievrienden worden verliefd op twee hoertjes. De film werd in zijn tijd te realistisch bevonden, met als gevolg dat de censuur erin knipte. Slecht gespeeld.

Adán y Eva

1956 |

Mexico 1956. Alberto Gout. Met o.a. Christiane Martel en Carlos Baena.

Het verhaal van Adam en Eva is verfilmd zonder het minste gevoel voor humor en temidden van afzichtelijke decors. Vulgair en langdradig.

Chilam Balam

1955 | Historische film

Mexico 1955. Historische film van Iñigo De Martino. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Lucy González, Carlos Baena en Ignacio López Tarso.

Een jong aztekenmeisje, dochter van een profeet, moet samen met andere meisjes geofferd worden om regen af te smeken. Wat bedoeld was als een historisch epos over de ondergang van het Maya-rijk door de komst van de Spanjaarden, werd niet veel meer dan een volstrekt onbeduidend avonturendrama.

La Ciudad de los sueños

1954 | Mysterie

Spanje 1954. Mysterie van Enrique Gómez. Met o.a. Margarita Andrey, Carlos Muñoz, Carlos Baena en Manolo Morán.

Een serieuze, leergierige jongen uit de provincie wekt op de Universiteit de afgunst bij zijn medestudenten. Een middelmatige, onbelangrijke film.