Wick Ederveen is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Meeuwen

1991 | Drama

Nederland 1991. Drama van Ineke van der Weele. Met o.a. Hugo Metsers, Wim van den Heuvel, Piet Kamerman, Maartje Nevejan en Juliëtte van Schie.

Een zwaarmoedige kantoorbediende (Metsers) met keelkanker gaat naar een waddeneiland om zich voor te bereiden op het feit dat hij in de nabije toekomst niet meer zal kunnen praten. Hij doet dit grondig: hij houdt op met spreken en correspondeert voortaan uitsluitend, waardoor hij zich isoleert. Hij raakt zo depressief dat hij zelfmoord pleegt. Een dertienjarig meisje wordt vermist en een uitgebluste rechercheur (Van den Heuvel) moet de zaak onderzoeken. Iedereen vermoedt een verband. De tv- bewerking van J. Bernlefs populaire, gelijknamige boek stijgt niet uit boven een trieste aflevering van Swiebertje.

Bouvard en Pécuchet

1991 | Drama

Nederland 1991. Drama van Shireen Strooker en Sam Fjioe. Met o.a. Herman Bolten, Wick Ederveen, Ronald Becker, Matthijs Cremers en Jek De Vos.

Twee mannen, de ene vrijgezel, de andere weduwnaar, ontmoeten elkaar toevallig. Het is vriendschap op het eerste gezicht. De ene erft een fortuin, dat hen toestaat op hun eigen, gedroomde manier te leven. Zij kopen een domein en ontginnen het. Hierbij doorlopen zij een hele reeks van allerlei wetenschappen. Door hun pseudo-wetenschappelijke activiteiten gaan hun zaken echter hoe langer hoe slechter. Televisiebewerking van Bram Vermeulen, naar het toneelstuk van Hans van Hechten en Shireen Strooker, gebaseerd op de onvoltooide roman van Gustave Flaubert. Prachtig gespeeld maar het geheel heeft een te toneelmatige indruk terwijl het satirische van Flaubert - onwetenden die voor geleerden willen doorgaan - te houterig aan bod komt.