Aenne Schwarz is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Alles ist gut

2018 | Drama

Duitsland 2018. Drama van Eva Trobisch. Met o.a. Aenne Schwarz, Andreas Döhler, Hans Löw, Tilo Nest en Lina Wendel.

Na een feestje wordt Janne door de zwager van haar nieuwe baas verkracht. Ze doet geen aangifte – ze waren beiden behoorlijk dronken, er was geen sprake van grof geweld – en gaat verder met haar leven alsof er niets gebeurd is. Langzaamaan worden de gevolgen echter duidelijk, onder meer in de relatie met haar vriend. Intiem psychologisch drama dat vooral uitblinkt door het spel van hoofdrolspeler Aenne Schwarz: op subtiele wijze maakt ze de barsten in het harnas van haar personage steeds zichtbaarder. Winnaar van talloze prijzen, onder meer voor beste debuutfilm en beste actrice.

Vor der Morgenröte

2016 | Biografie, Drama, Historische film

Duitsland/Oostenrijk/Frankrijk 2016. Biografie van Maria Schrader. Met o.a. Josef Hader, Barbara Sukowa, Aenne Schwarz, Matthias Brandt en Charly Hübner.

Wanneer de nazi's ook in Oostenrijk tegenstanders de duimschroeven aandraaien ontvlucht de gevierde Weense literator Stefan Zweig zijn vaderland. Na allerlei omzwervingen belandt hij met zijn geliefde en secretaresse Charlotte 'Lotte' Altmann uiteindelijk in het Braziliaanse Petrópolis. Schrader beoogt geen sluitend portret van de Joodse pacifist; haar elegante en subtiele Zweig-film is een ballingschapskroniek in zes aktes, beginnend in 1936 op een PEN-congres in Buenos Aires. Hader speelt de ontwortelde schrijver van Die Welt von gestern met een melancholie die effectief contrasteert met de bedrieglijk paradijselijke coulisse. Meervoudig bekroond.