Rosa de Castilla is acteur.
Er zijn 24 films gevonden.

Aquella Rosita Alvírez

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Rosa de Castilla, Juan Gallardo, Ofelia Guilmáin en Eleazar 'Chechelo' García.

Een jongeman wordt veroordeeld tot de galg omdat hij de armen van een streek heeft geholpen en verdedigd, zelfs nadat ze zijn verloofde hadden vermoord. De film bestaat uit de episoden El condenado, El reto en Desenlace trágico. De basis van de verhalen is een figuur uit het liedje 'Corrido' van Rosita Alvírez. Er kwam een vervolg: EL JINETE JUSTICIERO EN RETANDO A LA MUERTE.

Pistolero del Oeste

1964 |

Mexico 1964. René Cardona. Met o.a. Abel Salazar, Rosa de Castilla, Luz María Aguilar en Conrado Cortés.

Een rijke grootgrondbezitter geeft opdracht een meisje te ontvoeren. Hij wil haar met zijn zoon laten trouwen, met de bedoeling twee ranches samen te voegen, maar de kidnappers vergissen zich en ontvoeren haar nichtje. Een ontspannen westernparodie.

El Tigre de Guanajuato

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Julio Aldama, Rosa de Castilla en Andrés Soler.

Een man met de bijnaam 'De Tijger van Guanajuato' wil wraak nemen op de mensen die zijn vader doodden toen hij nog een kleine jongen was.

Vuelven los Argumedo

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Manuel Muñoz. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, Rosa de Castilla en Norma Mora.

Vervolg op AHI VIENEN LOS ARGUMEDO, van dezelfde ploeg en met dezelfde slordige regie. Opnieuw de vertrouwde verwikkelingen van twee vrolijke, getrouwde neven.

Pueblo de odios

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Armando Silvestre, Rosa de Castilla, Dagoberto Rodríguez en Jaime Fernández.

Twee plattelandsagenten moeten de dood van verscheidene indianen en een mijnwerker ophelderen om de vrede tussen indianen en blanken te bewerkstelligen.

Horizontes de sangre

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Armando Silvestre, Rosa de Castilla, Dagoberto Rodríguez en Jaime Fernández.

Een Apachenopperhoofd gaat in gezelschap van zijn zoon op reis om zijn dochter te bezoeken, die met een blanke luitenant getrouwd is. Onderweg worden zij aangevallen door een paar opstandige Comanches, die de blanken van misdragingen beschuldigen. Vervolg op PUEBLO DE ODIOS.

El Correo del norte

1960 | Avonturenfilm

Mexico 1960. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa de Castilla, Jaime Fernández en Fernando Fernández.

Pancho Villa besluit samen met Zapata een groot offensief in te zetten, maar de koerier wordt onderschept door een verrader van de revolutionaire strijdkrachten. Een film waarin de persoon van de revolutionair Pancho Villa wordt verheerlijkt en min of meer gesteld wordt dat hij een onbegrepen held was, aan wie allerlei misdaden ten onrechte werden toegeschreven. Er kwam een vervolg, gemaakt door dezelfde regisseur: LA MASCARA DE LA MUERTE.

Ay Chavela...!

1960 | Drama, Komedie

Mexico 1960. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Lorena Velázquez, Rosa de Castilla en Paco Michel.

Twee jongens strijden om de liefde van hetzelfde meisje tot op het punt waar ze al hun bezittingen op het spel zetten. Zeer zwak.

Mis abuelitas, nomás!

1959 |

Mexico 1959. Mauricio de la Serna. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Sara García, Prudencia Grifell en Rosa de Castilla.

Een bende bandieten vermoordt een jeugdige grootgrondbezitter. Diens vriend geeft zich uit voor hem en presenteert zich aan de grootmoeders. Het ligt er allemaal veel te dik bovenop, ondanks de uitstekende rollen van García en Grifell.

Me importa poco

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, América Alonso, Rosa de Castilla en Fernando 'Mantequilla' Soto.

Een vrouwelijke arts komt aan in een dorp in gezelschap van haar vriend om de meest viriele inwoner te onderzoeken. En dan gebeurt er van alles. Het verhaal en de grappen van deze stompzinnige komedie zijn interessant in die zin dat de satire op het 'machismo' hier samenvalt met het spotten met de kritiek op het 'machismo'.

La Comezón del amor

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Rosa de Castilla, Roberto Cañedo en Alicia Ravel.

Een lerares van het conservatorium wordt door haar minnaar naar de stad gestuurd om daar beroemd te worden als revuezangeres. De eigenaar van een revue wordt verliefd op haar. Haar weldoener komt naar de stad om het probleem op te lossen. De film was dermate flauw dat de regisseur niets meer kon bedenken dan iedereen maar aan het zingen te zetten en te kijken of het nog iets werd; dat was niet het geval.

Bala de Plata en el pueblo maldito

1959 | Sportfilm

Mexico 1959. Sportfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Julio Aldama, Crox Alvarado, Fernando 'Mantequilla' Soto en Rosa de Castilla.

De gemaskerde BALA DE PLATA moet het in de ring opnemen tegen een reeks tegenstanders. Opvolger van BALA DE PLATA, maar veel minder dan zijn voorganger. Bleef volkomen onopgemerkt, zowel door publiek als kritiek.

Yo... el aventurero

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Rosa de Castilla, Angel Infante en Amalia 'La Tariácuri' Mendoza.

De rampen die een jongeman moet doorstaan om de liefde van zijn beminde te winnen. Een goede komedie waarin ook de gebroeders Andrés en Domingo Soler en de komieken 'Chicote' en 'Borolas' optreden.

El Jinete Solitario en el Valle de los Buitres

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Demetrio González, Rosa de Castilla, Jaime Fernández en Pedro de Aguillón.

'El Jinete Solitario' bevrijdt een streek van een bende veedieven. De derde en laatste aflevering van de avonturen van 'El Jinete Solitario', evenzeer de moeite waard als zijn voorgangers.

Dos corazones y un cielo

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Demetrio González, Eulalio 'Piporro' González, Rosa de Castilla en Carlos Orellana.

Als gevolg van een misverstand en jaloezie, staat een echtpaar op het punt om te scheiden. Deze komedie wil ons doen geloven dat de twisten van een stel Mexicaanse zangers te wijten zijn aan buitenlandse invloeden. Een lofzang op het chauvinisme.

Cada quién con su música

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. María Victoria, Rosa de Castilla, Lucho Gatica en José Alfredo Jiménez.

Vier metgezellen in het ongeluk ontfermen zich over het nichtje van een van hen, en dat blijkt een schoonheid te zijn. Vermelding verdient het optreden van Manuel 'Loco' Valdés, wiens optreden niet geregisseerd lijkt, maar hij redt daarmee de film.

Tres desgraciados con suerte

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Badú, Fernando Casanova, Eulalio González 'Piporro' en Rosa de Castilla.

Een psychologe neemt zich voor om drie ontsnapte gevangenen weer op het rechte pad te brengen. Een volmaakt oninteressante komedie zonder één leuk moment.

Aquí están los Aguilares

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Aguilar, Rosa de Castilla en Lucy Gallardo.

Twee broers die op een ranch werken willen de liefde van twee meisjes winnen én zich van een schurk ontdoen. Slecht verhaal en een slecht opgebouwde film.

Contigo a la distancia

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Manuel Capetillo, Ana Bertha Lepe, Rosa de Castilla en José Venegas.

Een rijke jongeman komt in een dorp aan, waar twee zusjes, de een zeer vrouwelijk, de ander een beetje mannelijk, verliefd op hem worden. Typisch voorbeeld van het verval van de comedia ranchera; volmaakt oninteressant.

Zandunga para tres

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Joaquín Cordero, Armando Silvestre, Rosa de Castilla en Liliana Durán.

De strijd van drie jongemannen om de liefde van een meisje. Pijnlijk plagiaat van de film TOM, DICK AND HARRY, geschreven door Garson Kanin, met als klap op de vuurpijl een reusachtige koorzang.

El Mariachi desconocido

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Rosa de Castilla, Marcelo en Gloria Mange.

Een meisje is verliefd op een ranchero, maar deze voelt zich aangetrokken tot een zangeres, die op haar beurt weer verliefd is op haar baas. Een beetje een verwarrende, maar desalniettemin innemende film.

Vuelve el Lobo

1951 | Avonturenfilm

Mexico 1951. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Flor Silvestre, Rosa de Castilla en Pichirilo.

Een despotisch grootgrondbezitter vermomt zich als 'El Lobo', om achter diens masker allerlei misdaden te plegen en de echte gemaskerde in diskrediet te brengen. De derde en laatste film uit de ondermaatse trilogie van 'El Lobo'.

La Justicia del Lobo

1951 | Avonturenfilm

Mexico 1951. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Flor Silvestre, José María Linares en Rosa de Castilla.

'El Lobo', de gemaskerde rechtsdoener, bevrijdt zijn vriendin en een aantal arme arbeiders uit de klauwen van een machtige grootgrondbezitter. De opvolger van EL LOBO SOLITARIO; onder de maat.

El Lobo Solitatio

1951 | Avonturenfilm

Mexico 1951. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Flor Silvestre, Arturo Martínez en Rosa de Castilla.

Een rijke jongeman verschuilt zich achter een dubbele identiteit: die van de gemaskerde rechtsdoener. Slecht plagiaat van ZORRO, dat twee vervolgen zou krijgen: LA JUSTICIA DEL LOBO en VUELVE EL LOBO.