Kadir Inanir is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ask Ölümden Soguktur

1996 | Drama, Biografie

Frankrijk/Zwitserland/Turkije 1996. Drama van Canan Gerede. Met o.a. Bennu Gerede, Kadir Inanir, Aysegül Ÿnsal, Umur Turagay en Mehmet Yankir.

Turkse macho misgunt zijn vrouw haar succes. De film is gebaseerd op de tragische geschiedenis van de Turkse popzangeres Bergen, die in 1989 op 28-jarige leeftijd door haar ex-man werd vermoord. Het camerawerk is van Fassbinder-huisfotograaf Jürgen Jürges, die oa meewerkte aan diens 'Liebe ist kälter als der Tod'. Vandaar wellicht de Duitse titel van deze film: 'Liebe - Rot wie Blut'.

Bir yudum sergi

1987 | Komedie

Turkije 1987. Komedie van Atif Yilmaz. Met o.a. Kadir Inanir, Hale Soygazi, Macit Koper en Meral Cetinkaya.

Een vrouw die ongelukkig getrouwd is met een lamlendige alcoholist, neemt de touwtjes in handen en gaat in een fabriek werken. 's Avonds moet zij voor haar kinderen zorgen, terwijl haar man drinkt en kaartspeelt met zijn vrienden. Ze gaat een verhouding aan met een mooie snordrager die helaas al getrouwd is. Hun vriendschap ontketent een schandaal in de wijk. Als ze uiteindelijk zwanger is van haar nieuwe partner, begint ze met hem een nieuw leven. Deze zedenschets, die gebaseerd is op de situatie van de vrouw in een reactionair land met een achtergebleven bevolking, is niet dramatisch van opzet en wordt dus nooit hoogdravend. Op een ironische manier wordt de kinderverwekkerij in deze Turkse maatschappij in de schijnwerpers gezet. Vanwege de slordige montage en de talrijke onhandige overgangen verdient deze film niet veel waardering.