Nele Meirhaeghe is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Black

2015 | Drama, Actiefilm

België 2015. Drama van Adil El Arbi, Bilall Fallah en Hendrik Verthé. Met o.a. Martha Canga Antonio, Aboubakr Bensaihi, Sanaa Bourrasse, Soufiane Chilah en Natascha Boyamba.

Liefdestragedie over de vijftienjarige Mavela, lid van de gewelddadige jeugdbende Black Bronx, en Marwan, een jongen van de rivaliserende 1080'ers. Oftewel: Romeo & Julia in de Brusselse wijken Matongé en Molenbeek, gebaseerd op de tienerromans van Dirk Bracke. Met vaart en branie verteld door het jeugdige regisseursduo El Arbi en Fallah (Image), al staat de dikke Hollywood-saus waarin ze hun tweede langspeler goten echte emotionele betrokkenheid in de weg. Grote hype in eigen land, waar de film in drie weken tijd 100.000 bezoekers trok.

De Reünie

2015 | Thriller, Drama

Nederland 2015. Thriller van Menno Meyjes. Met o.a. Thekla Reuten, Daan Schuurmans, Marie-Mae van Zuilen, Daantje Idelenburg en Myron Wouts.

Opeens staat de brallerige bal Olaf bij het grijze muisje Sabine op de stoep. Sabine kent Olaf nog van de middelbare school, inmiddels twintig jaar geleden, en door zijn aanwezigheid komen verdrongen herinneringen boven over de mysterieuze verdwijning van haar toenmalige beste vriendinnetje Isabel. En dan volgt de vraag: is Olaf eigenlijk wel te vertrouwen? Verfilming van Simone van der Vlugts literaire thriller is op geen enkele manier spannend, en regelmatig zijn scènes door knullige dialogen, personages of acteerwerk onbedoeld lachwekkend.

My Bonnie

2004 | Korte film

België 2004. Korte film van Nele Meirhaeghe. Met o.a. Sara De Strooper, Elise Bundervoet en Johan Heldenbergh.

Bonnie wint een playbackshow maar verliest tegelijk haar vader en haar broer. De enige zekerheid die haar rest is de onvoorwaardelijke liefde van haar moeder.