Oliver James (1980) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Without a Paddle: Nature's Calling

2009 | Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 2009. Avonturenfilm van Ellory Elkayem. Met o.a. Oliver James, Kristopher Turner, Madison Riley en Robert Blanche.

Twee oude vrienden die elkaar een beetje uit het oog hebben verloren proberen hun vriendschap weer op te krikken door in de bossen van Oregon op zoek te gaan naar het meisje op wie een van hen ooit verliefd was. Een wildwatertocht, een woeste strijd met eigenwijze eekhoorns en wakkere grizzly’s, en een stuk of wat eco-colleges over global warming later weten wij genoeg: deze film ging niet voor niets straight to video. Malle mix van puberale humor en survival gehannes in de wildernis wordt geen moment leuk.

Raise Your Voice

2004 | Drama, Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 2004. Drama van Sean McNamara. Met o.a. Hilary Duff, Oliver James, David Keith, Dana Davis en Rebecca De Mornay.

Een tienermeisje zingt in haar vrije tijd liedjes, gezellig, met haar broertje, op de ouderlijke slaapkamer. Stiekem stuurt hij een opname naar een prestigieuze muziekschool, en verdorie, ze wordt aangenomen! Ver van huis moet ze concurreren met artistiekerige jongens en kattige meisjes. 'Maar ik kán helemaal niet zingen,' snikt ze halverwege wanhopig. 'Dat maak ik wel uit,' zegt de begripvolle leraar. De film richt zich op een jong publiek, dat de clichés nog niet herkent en nog verrast is als het geloof in eigen kunnen alles op de bekende, flauwe wijze goed doet komen.

What a Girl Wants

2003 | Komedie, Romantiek, Fantasy

Verenigde Staten 2003. Komedie van Dennie Gordon. Met o.a. Amanda Bynes, Colin Firth, Kelly Preston, Eileen Atkins en Anna Chancellor.

Het meisje uit de titel wil iets heel simpels: haar vader ontmoeten die van haar bestaan niet weet. Lastig is dat zij zo'n moderne Amerikaanse tiener is en de man in kwestie een Britse aristocraat en een prominent politicus, die bovendien juist voor de verkiezingen zit. Een onbekende bastaard komt nu even niet uit. Sprookjes over gewoon volk dat in hogere kringen belandt (Pretty Woman, The Princess Diaries) zullen waarschijnlijk altijd populair blijven, zeker bij de doelgroep: meisjes van rond de twaalf. De acteurs maken er iets aardigs van, maar verwacht geen al te grote verrassingen.