Bert Bunschoten is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Meeuwen

1991 | Drama

Nederland 1991. Drama van Ineke van der Weele. Met o.a. Hugo Metsers, Wim van den Heuvel, Piet Kamerman, Maartje Nevejan en Juliëtte van Schie.

Een zwaarmoedige kantoorbediende (Metsers) met keelkanker gaat naar een waddeneiland om zich voor te bereiden op het feit dat hij in de nabije toekomst niet meer zal kunnen praten. Hij doet dit grondig: hij houdt op met spreken en correspondeert voortaan uitsluitend, waardoor hij zich isoleert. Hij raakt zo depressief dat hij zelfmoord pleegt. Een dertienjarig meisje wordt vermist en een uitgebluste rechercheur (Van den Heuvel) moet de zaak onderzoeken. Iedereen vermoedt een verband. De tv- bewerking van J. Bernlefs populaire, gelijknamige boek stijgt niet uit boven een trieste aflevering van Swiebertje.

Het Insekt

1989 | Sciencefiction

Nederland 1989. Sciencefiction van Glen Eddy en Tony Vandecasteele. Met o.a. Anja de Winter, Bert Bunschoten, Esgo Heil, Piet Bosma en Ad Fernhout.

Op de planeet 'Taurus 16' leven mensen in koepels, die dwangarbeid verrichten in de uraniummijnen. Ze worden zoet gehouden met drugs en electronisch vermaak. Het leven buiten de koepels is onmogelijk vanwege de giftige atmosfeer; alleen met het tegengif van een insekt kan men zich weren. Het is tijd om het juk der tirannie af te werpen. Een opstand breekt uit. De korte SF-film, waarmee ex-dansers Eddy en Vandecasteele op de tv debuteerden, blinkt niet uit door de speciale effecten, maar valt op door het houterige dialoog, de clichématige verhaallijn en de geforceerde humor.