Gerald Wilson is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Kristnihald undir jökli

1989 | Drama

Duitsland/IJsland 1989. Drama van Gudny Halldórsdóttir. Met o.a. Sigurdur Sigurjónsson, Baldvin Halldórsson, Margrét Helga Johannsdottir, Thórhallur Sigurdsson en Gestur F. Jónasson.

In de buurt van de Snaefell-gletsjer in het Oosten van IJsland toucheert pastoor Jon Jonsson (Halldorsson) al twintig jaar lang zijn tractement niet, hetgeen de bisschop van Reykjavik aan de andere kant van het immense eiland bevreemdt. Hij stuurt een jonge theoloog om poolshoogte te nemen. Die treft er een devote bevolking, die hun herder op handen draagt. De uitleg van de bijbel ter plaatse vermengt heidendom, mystiek en christelijke godsdienst met elkaar zoals dat alleen maar in een uithoek van de wereld kan. De verfilming van een roman van Halldór Laxness, een IJslandse schrijver die de Nobelprijs voor de literatuur kreeg. Een film, die uitsluitend geschikt is voor fijnproevers, die willen genieten van een trage, zich in het niets oplossende handeling. Gerald Wilson schreef het scenario en de fotografie is van Wolfgang Peter Hassenstein.

Chato's Land

1972 | Western

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1972. Western van Michael Winner. Met o.a. Charles Bronson, Jack Palance, Richard Basehart, James Whitemore en Simon Oakland.

Bronson speelt in deze goedgemaakte western een halfbloed Indiaan die uit zelfverdediging een US marshal doodt. Dit is de aanleiding om een posse op zijn spoor te zetten, maar hoe verder de achtervolgers het indianengebied binnendringen, hoe meer zij de opgejaagden worden. Daarbij valt de groep steeds meer uit elkaar door onderlinge onenigheid en strijd. Nadat zij Bronsons vrouw verkracht hebben, rust deze niet voor de laatste man van de posse de dood heeft gevonden. De film is met Brits geld gemaakt, in Spanje opgenomen, en was in Europa een succes, in tegenstelling tot Amerika. Scenario van Gerald Wilson. Camerawerk van Robert Paynter.