Michael Chaplin is acteur, scenarist en producer.
Er zijn 10 films gevonden.

Charlie: The Life and Art of Charles Chaplin

2003 | Biografie, Documentaire

Verenigde Staten 2003. Biografie van Richard Schickel. Met o.a. Woody Allen, Johnny Depp, Robert Downey jr, Milos Forman en Marcel Marceau.

Richard Schickel, filmcriticus van Time, brengt een eresaluut aan de koning van de stomme film. In deze documentaire plaatst Schickel naast de klassieke fragmenten veel onbekend materiaal, zoals een tennissende Chaplin met Groucho Marx en de eerste stappen van een choreografie die later zou uitgroeien tot de Globe Dance uit The great dictator.

Dalziel & Pascoe: Child's Play

1998 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1998. Mysterie van David Wheatley. Met o.a. Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle, Jack Hedley en Margaret Tyzack.

Op de begrafenis van de gefortuneerde Gwen Huby is er heel wat commotie. Niet zozeer vanwege het sterfgeval maar over de erfenis. Gwen heeft haar bezit nagelaten aan haar zoon Alexander Huby, die al heel lang spoorloos verdwenen is. Als Alexander de erfenis niet opeist voor 2010, gaan al haar bezittingen naar een liefdadigheidsinstelling. Tegen het einde van de plechtigheid verschijnt een man die Alessandro Pontelli (Hedley) heet. Hij zegt dat hij Gwens zoon is. Iedereen is er meteen van overtuigd dat hij een bedrieger is. De notaris schakelt Dalziel (Clarke) in om Pontelli`s identiteit vast te stellen. Voordat Andrew Dalziel aan een onderzoek kan beginnen, wordt Pontelli vermoord. Nu heeft Dalziel met een misdaad te maken. Goed uitgewerkte complexe detectivefilm met de nodige one-liners van onze sympathieke inspecteur. In het subplot - dat later echter van groot belang blijkt - wordt ingegaan op de seksuele voorkeur van Dalziels collega Edgar Wield (Royle) die homo blijkt te zijn. Het scenario is van Michael Chaplin naar de roman van Reginald Hill. Fotografie is van Doug Hallows. Stereo.

P.D. James's Original Sin

1997 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1997. Mysterie van Andrew Grieve. Met o.a. Roy Marsden, Ian Bannen, Cathryn Harrison, Sylvia Syms en Tim Dutton.

Gerard Etienne is de nieuwe voorzitter van The Peverell Press, een van Londens oudste uitgeverijen. Vlak na zijn benoeming wordt hij vermoord. Inspecteur Adam Dalgliesh, die het onderzoek leidt, is ervan overtuigd dat de sleutel voor de oplossing van de mysterieuze moordzaak in een ver verleden gezocht moet worden

Shakespeare - The Animated Tales: The Winter's Tale

1994 | Drama, Familiefilm

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Stanislav Sokolov.

De tragedie van Leontes, koning van Sicili[KA3]e, die zijn vrouw Hermione er ten onrechte van verdenkt een verhouding te hebben met zijn vriend Polixenes, koning van Bohemia. Hij is ervan overtuigd dat deze de vader is van het kind dat Hermione draagt. Na de geboorte van zijn dochtertje verstoot hij zijn vrouw en laat hij het meisje als vondeling uit zijn leven verdwijnen. Deze wordt in Bohemia opgevoed door een arme schaapsherder. Leontes verliest zijn vrouw en zoontje en blijft achter zonder erfgenamen. Zestien jaar later voltrekt zich het noodlot. Goed uitgewerkte vereenvoudiging van de minder bekende tragedie van William Shakespeare. Voor kinderen gaat het er af en toe wat te gruwelijk aan toe, maar het sprookjesachtige einde maakt veel goed. Leon Garfield bewerkte het toneelstuk. Alexander Vikhanski bediende de camera. In de Engelse versie horen we de stemmen van Roger Allam (Verteller), Anton Lesser (Leontes), Jenny Agutter (Hermione), Michael Kitchen (Polixenes), Sally Dexter, Adrienne O'Sullivan, Stephen Tompkinson, Philip Voss, Simon Harris, Jonathan Tafter, Timothy Bateson, Jonathan Firth, Spike Hood en Hywel Nelson.

Shakespeare - The Animated Tales: The Taming Of The Shrew

1994 | Romantiek, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk/Rusland 1994. Romantiek van Aida Ziablikova.

Baptista wil zijn jongste dochter Bianca niet uithuwelijken alvorens zijn oudste, Catherina, een echtgenoot heeft gevonden. Probleem is echter dat Catherina een onhandelbaar kreng is dat elke eventuele vrijer afschrikt. Dan verschijnt Petruchio uit Verona. Hij wil de uitdaging om de feeks te temmen wel aangaan. De weinig vrouwvriendelijke komedie van Shakespeare wordt ruim getrouw weergegeven met schitterend gemaakte poppen. Het temmen van Catherina gaat echter wat te snel. In deze gedeeltes werd danig gesnoeid door huisscenarist Leon Garfield. In onvervalste `commedia dell`arte`-stijl worden de verschillende sc[KA2]enes aan elkaar gepraat door een nar. Voor het visuele aspect is Leonard Kalvinkovsky verantwoordelijk. In de Engelse versie horen we de stemmen van Big Mick (Verteller), Amanda Root (Catherina), Nigel Le Vaillant (Petruchio), Manon Edwards (Bianca), Gerald James (Baptista), Malcolm Storry, John Warner, Lawmary Champion, Hilton McRae en Richard Pearce.

Shakespeare - The Animated Tales: Othello

1994 | Animatie, Familiefilm, Drama

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1994. Animatie van Nikolai Serebryakov.

De tragische liefdesgeschiedenis van de Moor Othello die passioneel verliefd is op zijn vrouw Desdemonia. Door toedoen van zijn `vriend` Iago gaat hij echter twijfelen aan de trouw van Desdemonia, wat tot dramatische gevolgen leidt. Door de inkorting van het meesterwerk van William Shakespeare verliest het verhaal niet enkel een groot aantal kleurrijke nevenpersonages, maar bovendien alle geloofwaardigheid. De subtiel getekende figuren die evolueren in onbeweeglijke decors zijn artistiek wel knap en aantrekkelijk om naar te kijken, maar wie het volledige toneelstuk niet kent zal niet erg wijs geraken uit deze bewerking van Leon Garfield, die alle dubbele bodems laat verdwijnen om zich enkel bezig te houden met het driestuiversachtige hoofdverhaal. Fotografie is van Georgy Krinitsky. In de Engelse versie horen we de stemmen van Philip Bond (Verteller), Colin McFarlane (Othello), Gerard McGorley (Iago), Philip Franks (Cassio), Sian Thomas (Desdemonia), Dinah Stabb, Terry Dauncey, Ivor Roberts en Simon Ludders.

Shakespeare - The Animated Tales: King Richard III

1994 | Animatie, Familiefilm, Drama, Historische film

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1994. Animatie van Natasha Orlova.

Als King Edward IV ernstig ziek is zijn er verschillende pretendenten voor de troonopvolging. Ook bultenaar Richard, Duke Of Gloster, de broer van Edward wil hierop aanspraak maken. Door intimidatie en een reeks moorden slaagt Richard erin zich te laten kronen. Maar hij krijgt slechts een deel van de edellieden op zijn hand, de anderen scharen zich achter de Hertog van Buckingham en deze wensen de moorddadige Richard III te stoppen. Het bloedigste toneelstuk van Shakespeare werd niet al te gewelddadig, maar soms erg gruwelijk, bewerkt in statische impressionistische pasteltekeningen, die in elkaar overvloeien. Door de inkorting van het verhaal blijven eigenlijk enkel de moorden en het slagveld op het einde over. Toch een goede introductie die de jonge kijker er hopelijk toe kan aanzetten om kennis te maken met de integrale versie. Leon Garfield bewerkte Shakespeares koningsdrama. Vadim Prudnikov en Lidia Pekarskaya waren verantwoordelijk voor de fotografie. In de Engelse versie horen we de stemmen van Alec McCowen (Verteller), Anthony Sher (Richard), Eleanor Bron (Hertogin van York), Tom Wilkinson (Buckingham), Sorcha Cusack (Queen Elizabeth), Suzanne Burden (Anne), James Grout, Stephen Thorne, Michael Maloney, Spike Hood, Hywel Nelson, Patrick Brennan, Philip Bond en Brendan Charleson.

Shakespeare - The Animated Tales: Julius Caesar

1994 | Animatie, Familiefilm, Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Rusland 1994. Animatie van Yuri Kulakov.

Shakespeares tragedie over politieke macht, machtswellust en corruptie tijdens het Romeinse Kijzerrijk wordt hier op oppervlakkige manier overgedaan. De figuren van Julius Caesar en zijn tegenstanders worden slechts schematisch getekend en werden angstwekkend grotesk uitgewerkt. Deze ingekorte, getekende adaptatie van het grootse historische fresco van Shakespeare zal enkel de mensen kunnen bekoren die het origineel niet kennen of die huiveren van de Britse auteur. De realistisch getekende personages evolueren in onbeweeglijke decors en worden gesierd met pastelachtige kleuren waarin rood de hoofdtoon vormt (wat vanzelfsprekend goed uitkomt bij de moord). Leon Garfield bewerkte zoals steeds het klassieke stuk. Fotografie is van Valentin Sveshnikov. In de Engelse versie horen we de stemmen van Joss Ackland (Caesar/Verteller), Frances Tomelty (Calphurnia), David Robb (Brutus), Hugh Quarshie (Cassius), Jim Carter (Mark Anthony), Judith Sharp, Peter Woodthorpe, Andrew Wincott, Dillwyn Owen, Tony Leader en John Miers.

Shakespeare - The Animated Tales: As You Like It

1994 | Animatie, Familiefilm, Romantiek

Verenigd Koninkrijk/Rusland 1994. Animatie van Alexei Karayev.

Rosalind, de dochter van de verbannen Duke, wordt verliefd op de jonge Orlando, een vertrouweling van haar vader. Om zijn liefde te winnen vermomd ze zich als man en volgt hem in de bossen, waar Orlando zijn liefde voor Rosalind letterlijk aan de bomen verklaard. Gevolg is dat alles in het bos draait rond liefde en romantiek. Een van de vrolijkste komedies van Shakespeare wordt hier wel redelijk ingewikkeld verteld omdat alle neventhema`s weggelaten werden waardoor de personages weinig of geen introductie krijgen. Gemaakt met pasteltekeningen die telkens weer in elkaar overvloeien is de film stilistisch een lust voor het oog, wat dan weer veel goedmaakt. Leon Garfield bewerkte het nog steeds populaire toneelstuk. Sergei Reshetnikov had de leiding over de fotografie. In de Engelse versie horen we de stemmen van David Burke (Verteller), Sylvestra Le Touzel (Rosalind); John McAndrew (Orlando), Maria Miles (Celia en Audrey), Peter Gunn, David Holt, Nathaniel Parker, Stefan Bednarezyk, Christopher Benjamin, Garard Green en Eiry Thomas.

A King in New York

1957 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Komedie van Charles Chaplin. Met o.a. Charles Chaplin, Michael Chaplin, Dawn Addams, Oliver Johnston en Maxine Audley.

Nadat hij door revolutionairen zijn land is uitgezet zoekt koning Shahdov van Estrovia (Chaplin) politiek asiel in New York. Hij verdient zijn geld met spelen in reclamespotjes en raakt bevriend met de jonge Rupert Macabee (zoon Michael Chaplin), wiens ouders verdacht worden van communistische sympathie├źn. Al snel staat ook Shahdov voor het House Un-American Activities Committee. Chaplin maakte de film in Engeland, vier jaar nadat hij de VS was uitgezet vanwege zijn linkse denkbeelden. Zijn aanval op het McCarthyisme gaat een beetje ten koste van de humor, maar toch is A King in New York zeker de moeite waard.