Lola Falana is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Mad About You

1988 | Romantiek, Muziek, Komedie

Verenigde Staten 1988. Romantiek van Lorenzo Doumani. Met o.a. Claudia Christian, Joseph Gian, Shari Shattuck, Adam West en James Swann.

Zwakke rolprent met Christian in de rol van een rijk meisje dat verliefd wordt op een rockzanger (Gian). Artieste Lola Falana heeft een minirol als secretaresse.

Lady Cocoa

1975 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Matt Climber. Met o.a. Lola Falana, Gene Washington, 'Mean' Joe Greene, Millie Perkins en Alex Dreier.

Een doorsnee actiefilm over een gevangen gangsterliefje, dat een dag bewegingsvrijheid krijgt en zich vervolgens drukt. Ze wordt echter gevolgd zonder dat ze het weet, om haar misdadige vriend in de val te laten lopen. Het draait uit op de gebruikelijke schietpartij, maar de film krijgt een onverwachte wending doordat een van de achtervolgende politiemannen overloopt. Net even boven het clichématige gemiddelde. Scenario van George Theakos.

The Klansman

1974 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Terence Young. Met o.a. Lee Marvin, Richard Burton, Cameron Mitchell, Lola Falana en Luciana Paluzzi.

Een volledig waardeloze, raciale mengelmoes met Marvin als zuidelijke sheriff en Burton als lokale landeigenaar die in een broeinest (en broeiende nesten) van verwikkelingen van blank en zwart terechtkomt. Scenario van Millard Kaufman en Samuel Fuller naar een roman van William Bradford Huie. In beeld gebracht door Lloyd Ahern.

The Liberation of L.B. Jones

1970 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1970. Drama van William Wyler. Met o.a. Lee J. Cobb, Anthony Zerbe, Roscoe Lee Browne, Lola Falana en Lee Majors.

Een militant verhaal over racisme in het Zuiden. Een paar goede rollen, speciaal van Falana, maar langzaam van tempo en de vele zijwegen doen de zaak geen goed.

Stasera mi butto

1968 | Romantiek, Muziek, Komedie

Italië 1968. Romantiek van Ettore M. Fizzarotti. Met o.a. Lola Falana, Giancarlo Giannini en Rocky Roberts.

Weinig hoogstaande film over een studente en haar professor die verliefd op elkaar zijn, maar veel obstakels tegenkomen. Zoals de meeste films van dit genre - zeer in trek rond 1965 - moest deze met een klein budget gemaakt worden. Een muzikale, onsamenhangende komedie met simpele dialogen, maar met een heleboel liedjes.

Quando dico che ti amo

1967 | Muziek, Komedie

Italië 1967. Muziek van Giorgio Bianchi. Met o.a. Tony Renis, Lola Falana, Enzo Jannacci en Alida Chelli.

Een lichtvoetige muzikale komedie over de wonderlijke avonturen en de amoureuze perikelen van een jonge pop-zanger. Onschuldig vermaak en muziek uit de jaren zestig.

A Man Called Adam

1966 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1966. Drama van Leo Penn. Met o.a. Sammy Davis jr, Ossie Davis, Cicely Tyson, Louis Armstrong en Frank Sinatra Jr..

Een pretentieus melodrama over trompettist Davis die de zin van het leven probeert te ontdekken; amateuristisch geproduceerd.