René Cardona Jr. is regisseur en acteur.
Er zijn 31 films gevonden.

Birds of Prey

1987 | Horror

Mexico 1987. Horror van René Cardona Jr.. Met o.a. Christopher Atkins, Michelle Johnson, Salvador Pineda, Sonia Infante en Carol Connery.

THE BIRDS van Hitchcock vormde de inspiratiebron van deze bloederige plagiaatfilm, waarin we mensen in extreem gedetailleerde opnamen doodgepikt zien worden. De opnamen vonden plaats in Mexico, Italië, Spanje, Marokko en Peru. Op video uitgebracht als BEAKS: THE MOVIE en valselijk aangeprezen als 'komedie'!

Aves de rapiña

1987 | Fantasy

Mexico 1987. Fantasy van René Cardona Jr.. Met o.a. Christopher Atkins, Michelle Johnson en Sonia Infante.

In een niet nader omschreven tijdperk, beginnen alle vogels ter wereld de mensen aan te vallen. Deze grove en bloederige imitatie van Alfred Hitchcock's THE BIRDS is, zoals gewoonlijk bij deze regisseur, erbarmelijk gemaakt.

El mercado de humildes

1986 | Komedie

Mexico 1986. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. Rafael Inclán, Maribel Fernández en Leticia Perdigón.

De tegenspoed van Múltiple en zijn familie en vrienden die op een markt voor gestolen goederen dichtbij Mexico wonen. Allen wensen een beter leven en daarom stuurt Mútiple zijn familie naar de V.S. om daar rijk te worden. Zeer onbeholpen komedie gemaakt door de eveneens onbeholpen Cardona Jr.

The Treasure of the Amazon

1985 | Avonturenfilm

Mexico 1985. Avonturenfilm van René Cardona Jr.. Met o.a. Stuart Whitman, Emilio Fernandez, Donald Pleasence, Bradford Dillman en Ann Sidney.

Een domme avonturenfilm waarin Whitman leider is van een Zuidamerikaanse expeditie, op zoek naar een schat van diamanten. Veel geweld.

Carlos, the Terrorist

1985 | Actiefilm

Mexico 1985. Actiefilm van René Cardona Jr.. Met o.a. Andres Garcia en Alicia Encinas.

Mislukte poging om een actie en/of spektakelfilm te draaien rond de bekende internationale terrorist 'Carlos'.

El Tesoro de la selva perdida

1984 | Avonturenfilm

Verenigde Staten/Mexico 1984. Avonturenfilm van René Cardona Jr.. Met o.a. Stuart Whitman, Donald Pleasence, Bradford Dillman, John Ireland en Emilio Fernández.

Verschillende groepen avonturiers slaan zich door het oerwoud heen op zoek naar een schat die uit diamanten bestaat. Een stereotiepe en platvloerse film, die gemaakt werd met weinig middelen. Er spelen een paar aftakelende Amerikaanse acteurs in mee. De legendarische Emilio 'Indio' Fernández maakt echter veel goed.

Cuernos picantes

1984 | Komedie, Erotiek

Mexico 1984. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. Andrés García, Blanca Guerra, Héctor Suárez en Alberto Rojas.

Twee 'scènes': de een over travestie en de ander over huwelijksontrouw. Een onuitstaanbare film.

El Tesoro del Amazones

1983 | Avonturenfilm, Actiefilm

Mexico 1983. Avonturenfilm van René Cardona Jr.. Met o.a. Stuart Whitman, Donald Pleasence, Bradford Dillman, John Ireland en Sonia Infante.

In het Amazonegebied zoeken een groep avonturiers, een Duitse ex-nazi en een drietal goudzoekers verbeten naar goud. Via allerlei obstakels als: piranha's, krokodillen en een stam koppensnellers trachten zij, met een flinke dosis hebzucht, hun doel te bereiken. Een bloedige avonturenfilm met prachtige opnamen van het Amazonegebied.

I Guerrieri del terrore

1981 | Misdaad

Italië 1981. Misdaad van René Cardona Jr.. Met o.a. Stuart Whitman, Antonella Interlenghi, Francisco Rabal, Gianni Machina en Marisa Mell.

Bende overvalt casino, maar wordt ten dele door politie uitgeroeid. Enkele overlevenden gijzelen vervolgens een gezin. Chaotische film met nadruk op actie en geweld, waarvan de plot tot het laatste half uur volstrekt duister blijft.

Guyana: Cult of the Damned

1980 | Drama

Spanje/Mexico 1980. Drama van René Cardona Jr.. Met o.a. Stuart Whitman, Gene Barry, John Ireland, Joseph Cotten en Bradford Dillman.

Het zal niet gemakkelijk zijn geweest van de verschrikkingen van Jonestown - waar godsdienstwaanzinnigen massaal zelfmoord pleegden - een tam drama te maken, maar daar zijn ze wel in geslaagd. Ook bekend als GUYAN en EL CRIME DEL SIGLO.

Fabricantes de pánico

1979 | Actiefilm

Mexico/Spanje/Italië 1979. Actiefilm van René Cardona Jr.. Met o.a. Stuart Whitman, Marisa Mell, Victoria Vera en Francisco Rabal.

Door tussenkomst van een speciaal commando worden enkele mensen gered, die door een groep terroristen worden gegijzeld. Een even grof als opruiende film.

Una Noche embarazosa

1978 | Komedie

Spanje/Mexico 1978. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. Lando Buzzanca, Claudia Islas, Carlos Estrada en Queta Claver.

Verschillende liefdesavonturen spelen zich in Acapulco af. Naar een idee van Luis G. Berlanga dat overgenomen werd door René Cardona Jr., hetgeen nauwelijks verschil opleverde.

Tintorera

1977 | Actiefilm, Erotiek

Verenigd Koninkrijk/Mexico 1977. Actiefilm van René Cardona Jr.. Met o.a. Susan George, Hugo Stiglitz, Andres Garcia, Fiona Lewis en Jennifer Ashley.

Kunnen twee Mexicaanse haaiejagers bevrediging vinden bij een heel assortiment vakantievierende schoonheden uit Engeland en de Verenigde Staten? Daar gaat het voornamelijk om in dit uiterst slappe JAWS-aftreksel, dat vol zit met bloed en bloot.

Il Triangolo Delle Bermude

1977 | Actiefilm

Spanje 1977. Actiefilm van René Cardona Jr.. Met o.a. Claudine Auger en John Huston.

Kunnen twee Mexicaanse haaiejagers bevrediging vinden bij een heel assortiment vakantievierende schoonheden uit Engeland en de Verenigde Staten? Daar gaat het voornamelijk om in dit uiterst slappe JAWS-aftreksel, dat vol zit met bloed en bloot.

El Triángulo diabólico de las Bermudas

1977 | Thriller, Fantasy

Italië/Verenigde Staten/Mexico 1977. Thriller van René Cardona Jr.. Met o.a. John Huston, Claudine Auger, Andrès Garcia, Hugo Stiglitz en Gloria Guida.

Een schip met aan boord onderzoekers, die een verzonken stad willen opsporen, wordt ter hoogte van de Bermudadriehoek geconfronteerd met allerhande onverklaarbare verschijnselen. Een onbeholpen en bijzonder slordig gemaakte onzinfilm. Ook bekend als IL TRIANGOLO DELLE BERMUDE en THE BERMUDA TRIANGLE.

Cyclone

1977 | Avonturenfilm, Thriller

Italië 1977. Avonturenfilm van René Cardona Jr.. Met o.a. Arthur Kennedy, Carrol Baker, Lionel Stander, Olga Karlatos en Hugo Stiglitz.

Een groep overlevenden van een cycloon in het Caraïbisch gebied gaat noodgedwongen over tot kannibalisme; de haaien doen ook mee. Een zeer onverkwikkelijk en langdradig werkje van de maker van SUPERVIVIENTES DE LOS ANDES.

5 semanas en globo

1975 |

Mexico 1975. René Cardona Jr.. Met o.a. Hugo Stiglitz, Jeff Cooper, Carmen Vicarte en Carlos East.

We zien de avonturen in Afrika van een groep vrienden die per ballon reizen. Onuitstaanbare verfilming van de gelijknamige roman van Jules Verne, met melige humor en schaamteloos gespeeld.

Robinson Crusoe and the Tiger

1969 | Avonturenfilm

Mexico 1969. Avonturenfilm van René Cardona Jr.. Met o.a. Hugo Stiglitz en Ahui.

Goedkoop gemaakte avonturenfilm, door veelfilmer Cardona met de gebruikelijke desinteresse in elkaar geflanst. De titel vat de intrige goed samen.

El Día de la boda

1967 | Komedie

Mexico 1967. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. Enrique Rambal, Lucy Gallardo, Irma Lozano, Elsa Aguirre en Mauricio Garcés.

Voor haar huwelijk blijkt de dochter van een welgestelde Mexicaanse familie al hoogzwanger te zijn. Een zielige intrige-komedie.

Un par de robachicos

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. 'Viruta', 'Capulina', Ofelia Montesco en René Cardona.

Twee knechten op een boerderij krijgen te maken met ontvoeringen van kinderen en ze proberen de schuldigen te ontmaskeren. Een zwakke komedie met 'Viruta' en 'Capulina' in dubbelrollen.

Operación 67

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van René Cardona en René Cardona Jr.. Met o.a. Santo, Jorge Rivero, Elizabeth Campbell en Midori Nagashiro.

Santo en zijn metgezel strijden tegen een organisatie van valsemunters. Dit is een van de weinige films waarin de Mexicaanse worstelaar de hoofdrol deelde met Rivero.

El Tesoro de Moctezuma

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van René Cardona en René Cardona Jr.. Met o.a. Santo, Jorge Rivero, Amedee Chabot en Maura Monti.

Santo vecht samen met zijn makker tegen de bende die de schat van Moctezuma heeft gestolen. De tweede en laatste film die Santo, 'el enmascarado de plata' samen met Rivero speelde en net zo slecht als de vorige.

Dos pintores pintorescos

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. 'Viruta', 'Capulina', Regina Torné en Gilda Mirós.

Terwijl twee schilders aan het werk zijn aan de façade van een gebouw, is een van hen getuige van een misdaad. De daders rusten niet voor ze hem gevonden hebben. De laatste komedie waarin 'Viruta' en 'Capulina' als duo optraden. Daarna ging 'Capulina' de hoofdrol spelen in zijn eigen films, terwijl 'Viruta' alleen nog bijrollen zou vervullen.

Las hijas de Elena

1963 | Komedie

Colombia/Mexico 1963. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. José Elías Moreno, Lorena Velázquez, María Duval en Baby Bell.

Om hun moeder niet alleen achter te laten, besluiten haar drie dochters niet te trouwen voordat ze een verloofde voor haar gevonden hebben. Een zeer middelmatige komedie.

Adorada enemiga

1963 | Drama

Colombia/Mexico 1963. Drama van René Cardona Jr.. Met o.a. Lorena Velázquez, Angélica María, Alicia Caro en Carlos Agosti.

De eigenaresse van een veeboerderij maakt zich zorgen over de mening die haar dochter over haar nieuwe man heeft, op wie de dienstbode verliefd is, die op haar beurt door een ander bemind wordt. Bij dit alles raken de dochter en de stiefvader ook nog eens verliefd op elkaar. Dit debuut van René Cardona Jr. komt niet boven het niveau van een dom melodrama uit.

Fuerta, audaz y valiente

1962 | Western, Komedie

Mexico 1962. Western van René Cardona. Met o.a. Tin Tan, Luz Márquez, Javier Solís en René Cardona Jr..

De sheriff van een dorpje, die niet zo dapper is als hij wil doen geloven, moet een meisje redden dat gevangen is door de bende van de beruchte bandiet `El Yaqui` (de Yankee). In deze humoristisch bedoelde western is het enige ongewone element de aanwezigheid van een leeuw.

Buenos días Acapulco

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Viruta, Capulina, Silvia Fournier en René Cardona Jr..

Twee detectives krijgen de opdracht de zoon van een rijke miljonair te bewaken, die geroofd werd toe hij een jaar oud was. Deze onbeholpen komedie wemelt van de vervelende grappen, en verder wordt de schoonheid van de stad Alcapulco bezongen.

La Ley del más rápido

1958 | Western

Mexico 1958. Western van René Cardona. Met o.a. René Cardona Jr., Sofía Alvarez, Lorena Velázquez en Dagoberto Rodríguez.

Het vervolg op 'El Puma' waarin de hoofdpersoon het wederom opneemt tegen de boosdoeners. Niet erg geslaagd, maar voor die tijd in ieder geval onderhoudend. De regisseur speelt, net als in de voorgaande aflevering, de rol van vader van zijn eigen zoon.

El Puma

1958 | Western

Mexico 1958. Western van René Cardona. Met o.a. René Cardona Jr., Sofía Alvarez, Lorena Velázquez en Dagoberto Rodríguez.

Een jeugdige advocaat wint een zaak tegen zijn vader, maar om een einde te maken aan het onrecht moet hij zijn toevlucht zoeken tot andere methoden, waartoe hij zich vermomt als een rechtdoener genaamd 'El Puma'. Eerste gelegenheid waarbij René Cardona zijn zoon een kans gaf zich op het witte doek waar te maken. Zijn rol is even onnatuurlijk als de film.

A tiro limpio

1958 | Western

Mexico 1958. Western van René Cardona. Met o.a. René Cardona Jr., Sofía Alvarez, Lorena Velázquez en Juan Manuel Guerrero.

De derde en laatste aflevering van de avonturen van 'El Puma', veel minder van kwaliteit dan zijn voorgangers, waarin scènes uit de eerste en de tweede film werden opgenomen.

Un Mundo nuevo

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. René Cardona Jr., Lorena Velázquez, Arturo Arias en René Cardona.

Een aantal reders veroorzaakt het zinken van een schip om de verzekeringssom op te strijken. De verzekeringsmaatschappij stuurt een man op onderzoek. Het was er Cardona in deze film om te doen de zwemvaardigheid van zijn zoon te tonen. Vervelender kan nauwelijks.