Richard Harrison is acteur.
Er zijn 54 films gevonden.

Angel Eyes

1992 | Erotiek

Verenigde Staten 1992. Erotiek van Gary Graver. Met o.a. John Phillip Law, Erik Estrada, Monique Gabrielle, Rachel Vickers en Richard Harrison.

Gabrielle die beweert een dochter te zijn van een inmiddels overleden vriendin van Law, belt op een onverwacht ogenblik bij hem aan en vraagt om onderdak. Voor een nachtje vindt Law dat goed, maar na twee dagen is ze nog steeds niet weg. Ondertussen hebben er allerlei erotisch getinte gebeurtenissen plaatsgevonden. Brave seksfilm uit het land der onbeperkte mogelijkheden, maar dat laatste is beslist niet van toepassing op deze prent.

Lies of the Twins

1991 | Thriller

Verenigde Staten 1991. Thriller van Tim Hunter. Met o.a. Isabella Rossellini, Aidan Quinn, Iman, Claudia Christian en John Pleshette.

Een fascinerende Rossellini als fotomodel wordt verliefd op haar psychiater en diens sadistische broer (geloofwaardige dubbelrol van Quinn). Wat hierop volgt, geeft de kijker het gevoel dat zij er goed aan deed een therapeut te raadplegen. Naar de roman Lives of the Twins van Rosamond Smith. Videoversie gereduceerd tot 90m. Scenario van Mel Frohman en Walter Klenhard.

The Ninja Showdown

1990 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1990. Actiefilm van Joseph Lai. Met o.a. Richard Harrison, Sammy Choi, Jackie, Choi Shirley en Wang.

De filmmakers kozen voor een gedetailleerd ori[KA3]entaals melodrama over een liefdesdriehoek tussen een arme musicus, een plattelandsmeisje en een rijke landheer. Daaraan voegden zij nieuwe en zeer vreemde oosterse vechtsporrtsc[KA2]enes, die er niets mee te maken hebben (met niet-oosterse acteurs, die hun ninja- vermomming met moeite op z'n plaats kunnen houden). Zij zetten alles in het werk om deze beelden aan te laten sluiten bij het aanvankelijke plot. Vreselijk maar vermakelijk.

The Channeler

1990 | Horror, Thriller, Fantasy

Verenigde Staten 1990. Horror van Grant Austin Waldman. Met o.a. Robin Sims, Richard Harrison, Dan Haggerty, Brenda Klemme en Jay Richardson.

Een stelletje idiote studenten, hun ecologieprofessor en een woudkluizenaar annex parapsycholoog trekt ten strijde tegen kwade machten in de vorm van in lange gewaden gehulde demonen die in de donkere wouden rondspoken. De mooie natuuropnames kunnen de stupiditeit van deze slecht in elkaar zittende bovennatuurlijke puinhoop niet verhullen. Het scenario is van Peter Mead, Jeff Falls, Jeb Siebel en Grant Austin Waldman. Dat er vier man nodig waren om dit gedrocht te creëren is nauwelijks te geloven. De productie was een familie onderonsje van regisseur Waldman. Het camerawerk is van William H. Molina.

Intrusion: Cambodia

1982 | Oorlogsfilm

Filipijnen 1982. Oorlogsfilm van Jun Gallardo. Met o.a. Richard Harrison, Don Gordon, Romano Kristoff, Vic Vargas en Anthony Alonso.

Een bikkelharde majoor krijgt een onmogelijke opdracht die hij toch volbrengt: niet door zijn slimheid maar door bruut geweld, waardoor nogal wat doden vallen. Een soort reportage uit de vuurlinie, die goed gemaakt is.

Amok

1982 | Drama

Congo/Marokko/Senegal 1982. Drama van Souheil Ben Barka. Met o.a. Robert Liensol, Miriam Makeba, Richard Harrison, Georges Ardisson en Gianni Garko.

Aangekomen in Johannesburg, ziet een onderwijzer uit een klein Zuidafrikaans dorp in welke ellende en onderdrukking de zwarten moeten leven. Het onderwerp ligt een beetje te veel voor de hand. Een ongenuanceerd portret - dat trouwens al achterhaald is door de gebeurtenissen van de jaren 1989-1990 - dat een venijnige maar simplistische aanklacht is tegen een samenleving die beheerst wordt door racisme en kolonialisme en daardoor de mensen tot razernij (amok) brengt. Blijft over de oprechtheid van de vertelling, de vitaliteit van de acteurs en de schitterende muziek.

Pakleni Otok

1979 | Oorlogsfilm

Joegoslavi00EB 1979. Oorlogsfilm van Vladimir Tadej. Met o.a. Pavle Vujsi[KA1]c, Klaus Löwitsch, Slavko Stima[KA1]c, Beba Loncar en Richard Harrison.

Pure routine stuff: de gehate nazi-troepen in het najaar van 1943 drijven de partizanen van Tito op, die zich terugtrekken op kleine eilandjes voor de Dalmatische kust. De Luftwaffe en de Kriegsmarine worden ingezet. De strijd lijkt verloren voor de dappere vrijheidsstrijders, maar ze lokken de Wehrmacht echter in een dodelijke hinderlaag op het eiland Viš. Buitengewoon clichématig. Voor niet kritische liefhebbers van oorlogsfilms.

Natascha - Todesgrüsse aus Moskau

1977 |

Duitsland 1977. Barny Bornhauser. Met o.a. Richard Harrison, Gordon Mitchel, Manuela Riva, Wolf Ackva en Edith Meinel.

Een geheim-agentenechtpaar krijgt opdracht de ontvoerde regeringsleider van de Sovjetunie te bevrijden om zo een wereldcrisis te verhinderen. Een middelmatige spionagefilm.

Spara Joe...e cosi sia

1972 | Western

Italië 1972. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Richard Harrison, Jose Torres, Rick Boyd, Franca Polesello en Indio Gonzales.

Een matige routine-western uit Italië met de gebruikelijke ingrediënten. De buit van een bankoverval wordt door de bendeleider op een verborgen plek begraven. Diverse partijen gaan op zoek. Harrison is Amerikaan en werd geboren in 1935. Hij maakte in Amerika zijn filmdebuut, in 1959, om dan spoedig een ster te worden in Italië waar hij niet alleen in ca. 15 westerns speelde, maar ook in vele avonturen- en oorlogsfilms.

Si può fare molto con sette donne

1972 | Misdaad

Italië 1972. Misdaad van F.A. King. Met o.a. Richard Harrison, Marcella Michelangeli, Aldo Bufi Landi, Maria Luisa Zetha en Luis Williams.

Een model dat in werkelijkheid voor Interpol werkt, wordt vermoord. Harrison neemt de taak op zich de moord op te lossen. Hij geeft zich uit voor journalist, neemt nog een fotograaf mee en sluit zich aan bij het gezelschap van de vermoorde collega. Dat brengt hem naar Egypte en daar merkt hij dat er een levendige handel in verdovende middelen bestaat tussen Egypte en Italië. Hij wordt echter voortijdig ontmaskerd. Een matige geheimagentenfilm. Engelse titel: YOU CAN DO A LOT WITH 7 WOMEN.

Los Fabulosos de Trinidad

1972 | Western, Komedie

Spanje 1972. Western van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Richard Harrison, Fernando Sancho, Fanny Grey, Cris Huerta en Ricardo Palacios.

Drie corpulente broers trekken door het westen en plegen allerlei gewelddadigheden. Een onuitstaanbare kopie van de TRINITA-formule van Terence Hill en Bud Spencer.

La lunga cavalcata della vendetta

1972 | Western, Actiefilm

Italië 1972. Western van Tanio Boccia. Met o.a. Richard Harrison, Rik Battaglia, Anita Ekberg, George Wang en Emilio Vale.

Een rancheigenaresse verkoopt land aan de spoorwegen in het New Mexico van 1865. Een bendeleider hoort dat zij over een grote som gelds beschikt en besluit haar daarvan te verlossen. Hij vermoordt haar op bestiale wijze - maar haar broer zweert wraak! Boccia was tevens de scenarist van deze spaghetti-western; hij regisseerde als Amerigo Anton. Ook bekend als THE LONG REVENGE'S RIDE.

Jesse and Lester

1972 | Western

Italië 1972. Western van James London. Met o.a. Richard Harrison en Donald O'Brien.

Jesse en Lester (Harrison en O'Brien) erven een stukje land in het plaatsje Trinity. Eerst bouwen ze een bordeel ten behoeve van de mensen die naar het Westen trekken. Maar er komen zoveel dronkaards, schietgrage kerels en duistere figuren op hun pad dat ze er na verloop van tijd maar liever een kerk van maken. Goedkope troep, slecht geregisseerd en ondermaats gespeeld, terwijl de moraal van het verhaal er al te dik bovenop ligt. Het aanzien niet waard.

Due fratelli in un posto chiamato trinità

1972 | Komedie, Western

Italië 1972. Komedie van James London. Met o.a. Richard Harrison, Donald O'Brien, George Wang, Anna Zinneman en Anna Zinneman.

Twee olijke broers, waarvan één een kerk wil bouwen en de ander een superbordeel wil opzetten, erven een goudmijn in Trinity en staan plots tegenover hevig geïnteresseerde boeven van allerhande slag. Zwak aftreksel van Enzo Barboni's TRINITA-serie is gelardeerd met net genoeg komische actie om niet te vervelen.

Sei gia' cadavere amigo...ti cerca Garringo

1971 | Western

Italië/Spanje 1971. Western van Juan Bosch. Met o.a. Richard Harrison, Fernando Sancho, Raf Baldassarre, Tania Alvarado en Indio Gonzales.

We vinden het gebruikelijke wraakthema in deze matte spaghetti-western waarin Harrison op jacht gaat naar de moordenaar van zijn vader. Dat is een grootgrondbezitter en die huurt een paar killers in om Harrison om zeep te helpen. Zo zijn er tenminste nog wat méér kandidaten om lijk te worden, en daar gaat het maar om. De rest is niet interessant. Scenario van Luciano Martino.

Reverendo Colt

1971 | Western

Spanje/Italië 1971. Western van Leon Klimovsky. Met o.a. Guy Madison, Richard Harrison, Thomas Moore, Maria Martin en Ignazio Spalla.

In deze aardige western is Madison een priester die een colt draagt. Als op dezelfde dag dat hij in een stadje aankomt (om een kerk te bouwen) de bank wordt overvallen, ziet men een verband. De sheriff vertrouwt hem echter en Madison gaat achter het gespuis aan. Hij schiet daarbij niemand dood maar weet de bende wél op te rollen. De burgers respecteren hem, de rust is weergekeerd en de kerk kan gebouwd worden. Enzo Girolami staat in de cast vermeld als Thomas Moore.

Lo chiamavano King

1971 | Western

Italië 1971. Western van Don Reynolds. Met o.a. Richard Harrison, Klaus Kinski, Marco Zuanelli, Anna Puskin en Luciano Piguzzi.

Premiejager King (Harrison) wreekt zich op een bende wapensmokkelaars in New Mexico door zich bij het federale leger aan te sluiten. Deze minder dan middelmatige spaghetti-western heeft een hoofdpijn veroorzakende, ongecontroleerde fotografie en de muziek poogt overmatig de spanning te suggereren die in het beeld ontbreekt. Giancarlo Romitelli regisseerde onder pseudoniem als Don Reynolds. In de V.S. in 1983 uitgebracht onder de titel HIS NAME WAS KING.

La Diligencia de los condenados

1970 | Western

Italië/Spanje 1970. Western van Juan Bosch. Met o.a. Richard Harrison, Erika Blanc, Fernando Sancho, Bruno Corazzari en Fernando Rubio.

Een postkoets wordt overvallen en de inzittenden vastgehouden op een koetsstation. Daar wordt een getuige voor een rechtszaak tegen bevriende bandieten om zeep geholpen en de anderen vernederd. Harrison krijgt er genoeg van, raapt zijn moed bij elkaar en weet de bende uit te schakelen. Inmiddels zijn de gevangen bandieten vrijgelaten omdat de getuige niet op kwam dagen en die gaan nu achter Harrison aan om de dood van hun vrienden te wreken.

I Leopardi di Churchill

1970 | Oorlogsfilm

Italië/Spanje 1970. Oorlogsfilm van Maurizio Pradeaux. Met o.a. Richard Harrison, Klaus Kinski, Pilar Velasquez, Giacomo Rossi Stuart en Antonio Casas.

Churchill persoonlijk ontwerpt een plan om een belangrijke stuwdam in bezet Frankrijk op te blazen en een commando-eenheid moet met hulp van de Franse ondergrondse dit karwei klaren. De film geeft onderhoudend actiewerk volgens het bekend patroon. Kinski zet een zeldzaam onaangename Duitse officier neer. USA/GB-titel: CHURCHILL'S LEOPARDS.

Adios Caballero

1970 | Western

Italië 1970. Western van Nick Howard. Met o.a. Richard Harrison, Pamela Tudor, Paul Stevens, José Bódalo en Jolanda Modio.

Een routine-spaghettiwestern waarin een bankdirecteur een bende Mexicaanse bandieten te slim probeert af te zijn door met een andere bende z'n eigen bank te overvallen. Daarbij wordt een loketbediende gedood, diens vriend zweert wraak en houdt zich de rest van de film onledig met het opsporen en elimeneren van de moordenaars. We hebben het allemaal al eens eerder gezien, en beter.

36 Ore all'inferno

1969 | Oorlogsfilm

Italië 1969. Oorlogsfilm van Roberto B. Montero. Met o.a. Richard Harrison, Pamela Tudor, Alain Gérard, George Wang en Carlo Gaddi.

De Japanners bezetten een reeks eilandjes in de Stille Oceaan waarop het Amerikaanse opperbevel een compagnie mariniers stuurt om het gebied te heroveren. Het wordt een bloederig oorlogsdrama dat bevolkt wordt door zombie-achtige acteurs, die verwikkeld zijn in onoverzichtelijke strijdtaferelen. Ook bekend als 36 HOURS IN HELL.

Uno dopo l'altro

1968 | Western

Spanje/Italië 1968. Western van Nick Nostro. Met o.a. Richard Harrison, Pamela Tudor, Paolo Goslino, José Bódalo en Jolanda Modio.

Bij een bankoverval wordt Harrisons broer gedood. Hij gaat op jacht naar de daders om bloedig wraak te nemen. Het scenario van Nostro, Giovanni Simonelli en Carlo Rodriguez houdt niets in maar biedt wél de gelegenheid veel lijken te organiseren. Oppervlakkige spaghetti-western. Nostro regisseerde als Nick Howard.

Uno Doppo L'altro

1968 | Western

Italië 1968. Western van Nick Howard. Met o.a. Pamela Tudor en Richard Harrison.

Bij een bankoverval wordt Harrisons broer gedood. Hij gaat op jacht naar de daders om bloedig wraak te nemen. Het scenario van Nostro, Giovanni Simonelli en Carlo Rodriguez houdt niets in maar biedt wél de gelegenheid veel lijken te organiseren. Oppervlakkige spaghetti-western. Nostro regisseerde als Nick Howard.

La donna, il sesso, il superuomo

1968 | Avonturenfilm

Italië 1968. Avonturenfilm van Sergio Spina. Met o.a. Richard Harrison, Adolfo Celi, Judi West, Gustavo D'Arpe en Nino Gasperini.

Verschrikkelijk slecht geregisseerde low budget-film waarin zo mogelijk nog slechter wordt geacteerd. Een film die je dus moet vermijden. Het absurde en onwaarschijnlijke plot gaat over een gekke wetenschapper die Harrison heeft laten kidnappen, omdat hij diens lichaam wil gebruiken om zijn experiment te voltooien. De wetenschapper (Celi) wil organen die op een speciale manier zijn behandeld in een menselijk lichaam implanteren, zodat er een supermens ontstaat. Natuurlijk laat Harrison tamelijk voorspelbaar het plan van de wetenschapper in het honderd lopen.

Joko in voca Dio... e muori

1968 | Western

Duitsland/Italië 1968. Western van Antonio Margheriti. Met o.a. Richard Harrison, Claudio Camaso, Werner Pochath, Paolo Golzlino en Sheyla Rosin.

Harrison is in deze spaghetti-western een bandiet en tevens de wreker. Zijn vriend is door andere bandieten op een verschrikkelijke wijze vermoord (hij is door vijf paarden uit elkaar gerukt). Wraak is het enige dat dan nog telt. En daarmee is actie gerechtvaardigd in deze harde western. Videotitel: VENGEANCE.

Joko In Voca Dio...e Muori

1968 | Western

Duitsland/Italië 1968. Western van Antonio Margheriti. Met o.a. Werner Pochat, Claudio Camaso en Richard Harrison.

Harrison is in deze spaghetti-western een bandiet en tevens de wreker. Zijn vriend is door andere bandieten op een verschrikkelijke wijze vermoord (hij is door vijf paarden uit elkaar gerukt). Wraak is het enige dat dan nog telt. En daarmee is actie gerechtvaardigd in deze harde western. Videotitel: VENGEANCE.

Anche nel west, c'era una volta dio

1968 | Western

Spanje/Italië 1968. Western van Mario Girolami. Met o.a. Richard Harrison, Gilbert Roland, Enio Girolami, Folco Lulli en Dominique Boschero.

Een expert op het gebied van wapens met een gepantserde vuist speurt naar een enorme goudschat die door bandieten uit een kerk gestolen is. Deze zeer zwakke spaghetti-western wordt gered door het geanimeerde spel van Harrison en Roland. Enkele futloze Spaanse locaties. USA-titel: GOD NEVER WALKED THE WEST.

L'Uomo del colpo perfetto

1967 | Misdaad, Mysterie

Italië 1967. Misdaad van Aldo Florio. Met o.a. Richard Harrison, Alida Chelli en Luis Davila.

Een privé-detective gaat naar Libanon om de brutale, intelligente dieven te achterhalen die op een spectaculaire manier edelstenen hebben geroofd. De gebruikelijke actiescenes, fraaie dames en exotische lokaties. De film is slecht geregisseerd en gespeeld, maar echt vervelen doet-ie niet.

Colpo maestro al servizio di sua maestà britannica

1967 | Thriller

Italië 1967. Thriller van Michele Lupo. Met o.a. Richard Harrison en Adolfo Celi.

Slecht geregisseerde film over een beroepsacteur die wordt ingehuurd om op een zwaar bewaakte locatie diamanten te stelen. De zoveelste imitatie van de populaire James-Bondfilms uit de jaren rond 1965. Goedkope spanning en slechte dialogen.

28 Minute per 3 milione di dollari

1967 | Misdaad

Italië 1967. Misdaad van Maurizio Pradeaux. Met o.a. Richard Harrison, Claudio Biava en Ferruccio Viotti.

Harrison is een geniale juwelendief die de beroemde Grand-Mogul-diamant steelt en daar met zijn experts veel moeite aan besteedt. Had opwindend kunnen zijn, is daarentegen uitermate langdradig. Nog slecht gemaakt ook.

Secret Agent Fireball

1966 |

1966. Martin Donan (Mario Donen). Met o.a. Dominique Boschero en Richard Harrison.

Harrison is een geniale juwelendief die de beroemde Grand-Mogul-diamant steelt en daar met zijn experts veel moeite aan besteedt. Had opwindend kunnen zijn, is daarentegen uitermate langdradig. Nog slecht gemaakt ook.

Sangre sobre Texas

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Alberto De Martino. Met o.a. Richard Harrison, Gerard Tichy, Fernando Sancho, Massimo Serato en Mónica Randall.

Een cowboy zint op wraak. Het klassieke onderwerp van de spaghetti-western - hier gebruikt in een middelmatig produkt uit dat genre.

Le spie uccidono a Beirut

1966 | Actiefilm

Frankrijk/Italië 1966. Actiefilm van Mino Loy. Met o.a. Wandisa Guida, Dominique Boschero en Richard Harrison.

Een cowboy zint op wraak. Het klassieke onderwerp van de spaghetti-western - hier gebruikt in een middelmatig produkt uit dat genre.

El Rojo

1966 | Western, Actiefilm

Spanje/Italië 1966. Western van Leopoldo Savona. Met o.a. Richard Harrison, Piero Lulli, Nieves Navarro, Mirko Ellis en Annie Gorassini.

Keiharde harde spaghetti. De wreker (Harrison) is op jacht naar de vier moordenaars van zijn familie. Destijds hebben ze, als Indianen verkleed, de familie met pijl en boog vermoord. Voor ieder van hen bedenkt hij een originele wijze van sterven.

Copla Maestro al servizio di sua maestra britannica

1966 | Thriller

Italië 1966. Thriller van Michele Lupo. Met o.a. Richard Harrison, Adolfo Celli, Margeret Lee, Gérard en Tichy Antonio.

Een toneelspeler, die lange tijd geen werk heeft gehad krijgt een super-gage voor vier uurtjes werk aangeboden. Zijn rol is iemands dubbelganger te spelen en zo ongewild medeplichtig te worden van een diamantenroof. Het pakt voor de aanvankelijk zeer succesvolle misdadigers geheel anders uit. Het spaghetti-antwoord op James Bond, voorspelbaar, maar onderhoudend.

A 077 sfida ai killers

1966 |

Italië 1966. Charles Chrichton. Met o.a. Richard Harrison, Susy Andersen en Wandusa Guida.

Een belachelijk slechte James Bond-naäperij, met weinig geld gemaakt, beroerd gespeeld naar een fantasieloos script. Agent 077 moet een organisatie van internationale moordenaars opsporen en onschadelijk maken.

Le spie uccidono a Beirut

1965 |

Italië/Duitsland 1965. Martin Donan. Met o.a. Richard Harrison en Dominique Boschero.

Weer zo'n goedkoop gemaakte James Bond-kloon. Harrison is agent 077, die een microfilm met een geheime formule moet zien op te sporen. De Sovjets zitten er ook achteraan. Amateuristische regie, een belachelijk verhaal en slecht spel resulteren in een film die je doet blozen van plaatsvervangende schaamte. Geen wonder dat regisseur Mino Loy onder pseudoniem werkte.

A 077 - sfida ai killers

1965 | Thriller

Frankrijk/Italië 1965. Thriller van Antonio Margheriti. Met o.a. Richard Harrison, Wandisa Guida, Susy Andersen, Mitsouko en Marcel Charvey.

De uitvinder van een nieuwe energiebron wordt vermoord en aan geheimagent Bob Fleming (Harrison) is de taak de opzienbarende vinding uit Russische handen te houden. Het spectaculaire vechtwerk kan clichématigheid echter niet verdoezelen: overbekende personages, ontwikkelingen en locaties. Margheriti regisseerde als Anthony M. Dawson. Ook bekend als KILLERS FOR THE CHALLENGE, CHALLENGE TO THE KILLERS en BOB FLEMING... MISSION CASABLANCA.

100.000 (Centomila) Dollari per Ringo

1965 | Western

Spanje/Italië 1965. Western van Alberto De Martino. Met o.a. Richard Harrison, Gerard Tichy, Fernando Sancho, Guido Lollobrigida en Massimo Serato.

Een jongen overleeft de moordpartij waarbij zijn moeder om het leven komt. De dader wordt later een machtig man. Maar dan doet de - inmiddels volwassen geworden - Ringo zijn entree. Hij weet de moord op zijn moeder te wreken met hulp van de indianen.

La Rivolta dei pretoriani

1964 | Avonturenfilm, Historische film

Italië 1964. Avonturenfilm van Alfonso Brescia. Met o.a. Guliano Gemma, Richard Harrison en Moira Orfei.

Een spektakelfilm met een vleugje erotiek en een portie sadisme over de gruwelijke Romeinse keizer Domitianus, die de a.s. bruid van de bevelhebber van zijn Praetoriaanse wacht wil offeren. De gevolgen zijn voorspelbaar, maar de kleuren en gewaden mooi.

Il tre sergenti del Bengala

1964 | Avonturenfilm

Spanje/Italië 1964. Avonturenfilm van Humphrey Humbert. Met o.a. Richard Harrison, Wandisa Guida, Hugo Arden, Andrea Bosic en Luz Marquez.

Een routineus, redelijk vaardig gespeeld avonturenwerkje over een drietal Engelse soldaten, die in ruil voor celstraf een gevaarlijke missie ondernemen tegen een Indiase opstandelingenleider-bandiet rond 1890. Regisseur Umberto Lenzi voorzag voor alle zekerheid deze rolprent maar niet van zijn eigen naam.

I giganti di Roma

1964 | Avonturenfilm

Italië 1964. Avonturenfilm van Antonio Margheriti. Met o.a. Richard Harrison, Wandisa Guida en Ettore Manni.

Een van de vele pseudo-historische Italiaanse films uit de periode 1960-1970 jaren die vaak het aanzien niet waard waren, maar regisseur Margheriti is erin geslaagd deze film een beetje te verlevendigen met enige fantasie, die zo nu en dan werkt. Toch is ook dit een dulle film met de gebruikelijke gespierde held, de rondborstige schoonheden, intriges, samenzweringen, enzovoort. Het acteren is niet om aan te zien.

I due gladiatori

1964 | Avonturenfilm

Italië 1964. Avonturenfilm van Mario Caiano. Met o.a. Richard Harrison, Miora Orfei en Alberto Farnese.

Spektakel dat speelt in de Romeinse tijd. Een paar goede gevechtsscènes, maar verder erbarmelijk spel in dit goedkope, losjes op een historisch feit gebaseerde heldenepos over gladiatoren die in 192 n.Chr. in opstand komen tegen de Romeinse keizer.

I Tre spietati

1964 | Western

Spanje/Italië 1964. Western van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Richard Harrison, Fernando Sancho, Gloria Milland, Robert Hundar en Billy Hyden.

Een vrouw stelt zich bij de opvoeding van haar kinderen slechts één doel: dat zij hun vermoorde vader zullen wreken.Een van de meest acceptabele Europese westerns, met een goede regie en een juiste dosering van het geweld. De film heeft zich op eerlijke wijze aan Amerikaanse voorbeelden gespiegeld.

Duello nel Texas

1964 | Western

Italië 1964. Western van Ricardo Blasco. Met o.a. Richard Harrison en G.R.S. Stuart.

Goedkope, slecht gespeelde spaghettiwestern met een voorspelbare en weinig originele plot. Jongeman wil zich wreken op de lieden die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn stiefvader.

Il Pirata del Diavolo

1963 | Avonturenfilm

Italië/Joegoslavi00EB 1963. Avonturenfilm van Roberto Mauri. Met o.a. Richard Harrison, Walter Brandi, Anna Maria Ubaldi, John Turner en Demeter Bitenc.

Turkse moslims maken als piraten het gebied rond de Middellandse Zee onveilig. Als ze Italië komen terroriseren weten de christenen hun leider Rabanek te stoppen. Avonturenfilm met veel actie en weinig inhoud.

Gringo

1963 | Western

Spanje/Italië 1963. Western van Riccardo Blasco. Met o.a. Richard Harrison, Giacomo Rossi Stuart, Mikaela, Barta Barri en Sarita Lezana.

Als jongen is Harrison liefderijk opgenomen door een Mexicaanse familie. Ouder geworden sluit hij zich bij de verzetsbeweging aan om voor de vrijheid van het Mexicaanse volk te vechten. De Amerikaan van origine keert terug naar het ouderlijk huis als hij hoort dat zijn 'vader' is vermoord. Hij zweert wraak. Het was een van de eerste Europese westerns. In 1962 was dit genre begonnen met een Winnetou-western, DER SCHATZ IM SILBERSEE; tussen 1962 en 1977 zijn meer dan 600 Europese westerns gemaakt. Ook bekend als: DUELLE NELLE SABBIE ROSSE.

Perseo, l'invincible

1962 | Avonturenfilm

Spanje/Italië 1962. Avonturenfilm van Alberto De Martino. Met o.a. Richard Harrison, Anna Ranalli, Elisa Cegani, Arturo Dominici en Leo Anchoriz.

Perseus is de minnaar van de prinses van Cyriphos, dat bedreigd wordt door het naburige vorstendom waarvan de prins zijn zinnen ook heeft gezet op de troonopvolgster. Middels een getruceerd toernooi lijkt hij zijn doel te bereiken, maar de goden hebben Perseus voorbestemd om de usurpator te verdelgen. Nieuwe antieke krachtpatser onderscheidt zich in niets van zijn voorgangers, al zijn de regie, de fotografie, de trucage en het spel iets beter dan het gemiddelde in dit genre.

Il Gladiatore invincibile

1962 | Avonturenfilm, Historische film

Italië/Spanje 1962. Avonturenfilm van Anthony Momplet. Met o.a. Richard Harrison, Isabelle Corey, Livio Lorenzon, Joseph Marco en Leo Anchoriz.

Een regent wil de Romeinse kroonprins en zijn zuster liquideren om zelf de macht over te nemen. Een aanvankelijk misleide gladiator kiest de zijde van de prinses en de door haar geleide opstandelingen, en verslaat de tiran. Het gebruikelijke, simpele spektakel laat tussen de talrijke arenagevechten en veldslagen nauwelijks ruimte over voor een scenario.

I sette gladiatori

1962 | Avonturenfilm, Actiefilm

Italië/Spanje/Kameroen 1962. Avonturenfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Richard Harrison, Loredana Nusciak, Gérard Tichy, Livio Lorenzon en Edoardo Toniolo.

Sparta leeft onder de heerschappij van een verschrikkelijke tiran. Zeven gladiatoren zullen het tij doen keren na enkele spectaculaire gevechten.

7 espartenos

1962 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1962. Avonturenfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Richard Harrison, Loredana Nusciak, Gerard Tichy en Barta Barry.

Een Spartaanse held verzet zich met de hulp van zes makkers tegen de plaatselijke tiran. Een van de slechtste historische films over de Grieken uit de geschiedenis van de cinema.

Master of the World

1961 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1961. Sciencefiction van William Witney. Met o.a. Vincent Price, Charles Bronson, Mary Webster, Henry Hull en Richard Harrison.

Twee romans van Jules Verne stonden aan de basis van dit SF- avontuur over een 19e-eeuws genie (Price) dat vanuit zijn ingenieuze vliegmachine, een kruising tussen een zeppelin en een helikopter, de oorlog wil tegenhouden. Bronson (in een merkwaardige rol) bewondert zijn doelstellingen, maar betreurt zijn methoden en probeert hem tegen te houden. Zeer goed gedaan. Scenario van Richard Matheson.

Il Giustiziere dei mari

1961 | Avonturenfilm, Historische film

Italië 1961. Avonturenfilm van Domenico Paolella. Met o.a. Richard Harrison, Michèle Mercier, Roldano Lupi, Marisa Belli en Paul Muller.

Marine-officier ontdekt wrede behandeling van Engelse gedeporteerden in Australië en associeert zich met Nederlandse piraat om corrupte bevelhebbers af te straffen. Kleurrijk en beweeglijk zee-avontuur gebaseerd op 18de-eeuwse kronieken over de situatie in Botany Bay.

Battle Flame

1959 | Oorlogsfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1959. Oorlogsfilm van R.G. Springsteen. Met o.a. Scott Brady, Elaine Edwards, Robert Blake, Gordon Jones en Wayne Heffley.

Tussen neus en lippen door op celluloid vastgelegd verhaaltje over de oorlog in Korea en de romance tussen soldaat Brady en verpleegster Edwards.