Jeff Michael is componist.
Er zijn 21 films gevonden.

Star Trek: The Time Trap

1974 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Animatie

Verenigde Staten 1974. Sciencefiction van Hal Sutherland.

Tijdens een expeditie wordt de Enterprise geconfronteerd met een vijandig Klingon-schip. Het komt tot een vuurgevecht waarbij het vijandelijke schip plotseling verdwijnt. Andere Klingon- schepen verschijnen en beschuldigen Kirk van de vernietiging van hun zusterschip. Kirk sluist zijn schip naar de coördinaten waar de Klingons verdwenen en ook zij raken verwikkeld in een tijdslus die hen naar een alternatieve ruimte voert. Een vreemd avontuur vol bedrog en venijn in een ruimte waar vrede heerst en agressie met de dood gestraft wordt. De Klingons waren zelden zo verraderlijk als in dit scenario van Joyce Perry. Sommige adembenemend mooie decors.

Star Trek: The Terratin Incident

1974 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Animatie

Verenigde Staten 1974. Sciencefiction van Hal Sutherland.

Tijdens het onderzoek van een supernova ontvangt de Enterprise een gestoord radiobericht. Kirk besluit de bron van de uitzending op te zoeken, de onbekende planeet Terratin. Ze worden even gevangen in een straal. Er vallen geen slachtoffers, maar de motoren zijn totaal geruïneerd. Aanvankelijk lijkt het alsof alles veel groter is geworden, tot blijkt dat het de bemanning is die krimpt. Nog even en ze zijn te klein om de machines te bedienen. Zelfs Spock weet geen uitleg te verzinnen. Bijna de meest komische aflevering uit deze serie, met een vertederende oplossing. Het scenario is van de hand van Paul Schneider.

Star Trek: The Practical Joker (Animated)

1974 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1974. Animatie van Hal Sutherland.

Bij onderzoek van een androïde wordt de Enterprise aangevallen door Romulants, die beweren dat ze hun luchtruim hebben geschonden waarop de doodstraf staat. Kirk kan het schip redden door zich in een energieveld te wagen. Vervolgens gebeuren er allerlei vreemde dingen en het vermoeden rijst dat er een flauwe grappenmaker in het spel is. De toestand wordt zo erg dat er onderling wantrouwen ontstaat. Dan ontdekt Spock dat de computer een lolbroek is geworden en de toestand is meer dan gevaarlijk. Een leuk idee om de computer op hol te laten slaan en de gekste dingen te laten uithalen. Uiteraard zal Kirk het op zijn weldoordachte en bedaarde manier weer in orde maken, hoewel de Romulants er minder gelukkig mee zullen zijn. Met in de originele versie de stemmen van de STAR TREK-rolverdeling: William Shatner als Kirk en Leonard Nimoy als Spock. Het scenario is van Chuck Menville. Van deze tekenfilmserie, die tussen 1973- 75 op de Amerikaanse tv liep, werden 22 afleveringen geproduceerd.

Star Trek: The Magicks Of Megas-Tu (Animated)

1974 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1974. Animatie van Hal Sutherland.

In het centrum van het heelal, waar de Enterprise een wetenschappelijk onderzoek doet naar de big bang, blijken de wetten van ruimte en tijd niet meer op te gaan. Alle functies van het schip verdwijnen. Een vreemde satanische figuur verschijnt als deus ex machina en redt de bemanning op het nippertje. Hij neemt hen mee naar een vreemde wereld, waar alles luistert naar de wetten der magie. Hier wacht hen een uiterst ongewoon avontuur. Een verhaal dat niet geproduceerd had kunnen worden als aflevering van de gewone reeks, omdat de speciale effecten een gigantisch budget zouden hebben vereist, maar als tekenfilm is dit bijna moeiteloos gelukt. Een sterk en origineel SF-verhaal, dat je van de ene verrassing in de andere laat vallen. Het scenario van Larry Brody is heel knap. Van deze tekenfilmserie, die tussen 1973-75 op de Amerikaanse tv liep, werden 22 afleveringen geproduceerd.

Star Trek: The Jihad

1974 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Animatie

Verenigde Staten 1974. Sciencefiction van Hal Sutherland.

Kirk en Spock worden te hulp geroepen door een mysterieus volk, de Vedala. Vroeger waren ze geduchte krijgers, tot hun verlosser, Alar, verscheen. Ze legden de wapens neer en leven nu al een drietal eeuwen vredig als nomaden op een asteroïde. De ziel van Alar werd opgeborgen in een standbeeld. Dit werd echter gestolen en tenzij Kirk en Spock, geholpen door enkele experten, geselecteerd uit het hele heelal, dit kunnen recupereren op een onstabiele planeet, anders zal het volk weer naar de wapens grijpen en een oorlog starten tegen de hele galaxy. Fantasierijk verhaal met aardig wat onbekende levensvormen. Goed getekend en met grote vaart in beeld gebracht. Het scenario is van Stephen Kandel.

Star Trek: The Counter-Clock Incident (Animated)

1974 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1974. Animatie van Bill Reed.

Terwijl Kirk een pracht van een supernova toont aan de ex- bevelhebber van de USS Enterprise, Commodore April en diens vrouw, kruist een supersnel ruimteschip hen. Het vliegt recht op het hart van de nova toe. Bij een poging om het vaartuig van zijn fatale koers af te brengen wordt de Enterprise meegezogen. Ze overleven echter de uitzonderlijke hitte en komen terecht in een onbekend heelal waar alles omgekeerd gaat. Een (te) gek idee: men wordt oud geboren om als kind te sterven. Een unieke verjongingskuur, maar gelukkig is de oude commodore aan boord, want anders zouden de overige bemanningsleden als kind er nooit in slagen om het schip behouden naar zijn thuishaven te loodsen. Het scenario van John Culver is dom en ongeloofwaardig. Eén van de zeldzame afleveringen die niet door Hal Sutherland werd geregisseerd. Met in de originele versie de stemmen van de STAR TREK-rolverdeling. Van deze tekenfilmserie, die tussen 1973-75 op de Amerikaanse tv liep, werden 22 afleveringen geproduceerd.

Star Trek: The Ambergris Element

1974 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Animatie

Verenigde Staten 1974. Sciencefiction van Hal Sutherland.

De planeet Argo is onbewoonbaar geworden door de razernij der natuurelementen. Daar een andere planeet van de Federatie dezelfde tekenen van verval toont wordt de Enterprise ter plaatse gezonden om de oorzaak te onderzoeken. Kirk, Spock en McCoy landen per shuttle op het water. Ze worden aangevallen door een zeemonster. De shuttle wordt vernietigd. McCoy wordt opgestraald, maar Kirk en Spock liggen in het water. Wanneer de reddingsploeg hen vindt, blijkt dat ze beiden gemuteerd zijn en niet meer zonder water kunnen leven. Lekker avontuur in onvervalste stripstijl met onmogelijke personages en even onmogelijke belevenissen. Maar het blijft leuk om naar te kijken. Margaret Armen schreef het scenario.

Star Trek: One Of Our Planets Is Missing

1974 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Animatie

Verenigde Staten 1974. Sciencefiction van Hal Sutherland.

De Enterprise wordt uitgezonden om een mysterieuze, immens grote kosmische wolk te bestuderen. Ze zijn er getuige van hoe de wolk de onbewoonde planeet Alondra opslorpt, alvorens haar weg voort te zetten naar Mantilles. Als ze de wolk niet kunnen stoppen zullen miljoenen mensen sterven. Tijdens het onderzoek wordt ook de Enterprise door de wolk gevangen genomen. Volgens Spock is de wolk een levend, mogelijk intelligent, wezen uit een andere galaxy en het lijkt erop dat de Enterprise op het menu staat. Razend spannende aflevering die de kijker op de rand van zijn stoel doet zitten. Hallucinante decors à la Salvador Dali vergoeden de houterige bewegingen van de personages. Het scenario is van de hand van Marc Daniels, die zelf een tiental afleveringen van de originele STAR TREK-reeks verwezenlijkte.

Star Trek: How Sharper Than A Serpent's Tooth

1974 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Animatie

Verenigde Staten 1974. Sciencefiction van Bill Reed.

Tijdens een onderzoek naar een space-probe die op aarde afgestevend kwam, om kort voor de botsing te ontploffen, wordt de Enterprise onderschept door een niet te identificeren ruimteschip dat op hen toegevlogen komt, omringd door een geweldig electro- magnetisch veld. De Enterprise wordt in een cocon gevangen en Kirk, McCoy, Scotty en een Maya-afstammeling worden ontvoerd. Ze zijn de gevangenen van Kukulkan, een oude Maya-god die komt kijken of de aardbewoners nog steeds even moorddadig zijn als bij zijn vroegere bezoeken. Schitterende decors, gebaseerd op de Azteken-beschaving, sieren deze aflevering met enkele angstwekkende momenten. De legende als zouden de Maya's afkomstig zijn uit de ruimte dient als onderwerp van dit boeiende scenario van Russell Bates en David Wise. De titel is ontleend aan een citaat van William Shakespeare: How sharper than a serpent's tooth is to have a thankless child.

Star Trek (Animated): The Pirates Of Orion

1974 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1974. Sciencefiction van Hal Sutherland.

Terwijl de Enterprise onderweg is voor een diplomatieke missie, wordt de bemanning geconfronteerd met een epidemie, die gelukkig niet dodelijk is. Doc McCoy heeft de ziekte vlug onder controle. Maar dan blijkt Spock ook besmet te zijn. Een Vulcan heeft groen bloed en het virus is nu wel degelijk dodelijk. Een zeldzaam serum kan Spock redden, maar hij moet dan wel binnen drie dagen de levensreddende injectie krijgen. Het schip dat het serum in ijltempo naar de Enterprise brengt, wordt onderschept door piraten uit de neutrale zone Orion. Een aflevering waarin weinig spectaculairs te beleven is, behoudens misschien de vlucht door een gordel van asteroïden. Het scenario van Howard Weinstein is zwakjes en de animatie bestaat uit stroef tekenwerk. Met in de originele versie de stemmen van de STAR TREK- rolverdeling: William Shatner als Kirk, DeForest Kelley als McCoy, Nichell Nicols als Uhura, George Takei als Sulu en Leonard Nimoy als Spock. Van deze tekenfilmserie, die tussen 1973-75 op de Amerikaanse tv liep, werden 22 afleveringen geproduceerd.

Star Trek (Animated): Bem

1974 | Familiefilm, Sciencefiction, Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 1974. Familiefilm van Hal Sutherland.

Op zoek naar nieuwe vormen van leven krijgt de bemanning van de Enterprise aan boord de onafhankelijke waarnemer Arion Bem Bem, die afkomstig is van de planeet Pronto. Hoewel het tegen de regels is, wil Bem Bem meegestraald worden naar de oppervlakte van een onbekende planeet. Kirk stemt toe, maar eenmaal aan land ontpopt Bem Bem zich als een verschrikkelijke etter die het leven van anderen in gevaar brengt. Met Bem Bem wordt weer een onvoorstelbaar irritant personage geïntroduceerd, dat bovendien menige onaangename truc uit de doos haalt. Zo kan hij elk onderdeel van zijn lichaam apart laten functioneren. Het scenario van David Gerrold, die ook de tribbles bedacht, is fantasierijk. Het tekenwerk is leuk en de moraal van het verhaal zit hem in de staart. Met in de originele versie de stemmen van de STAR TREK-rolverdeling: William Shatner als Kirk, DeForest Kelley als McCoy, Nichell Nicols als Uhura, George Takei als Sulu en Leonard Nimoy als Spock. Van deze tekenfilmserie, die tussen 1973-75 op de Amerikaanse tv liep, werden 22 afleveringen geproduceerd.

Star Trek: Yesteryear

1973 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Hal Sutherland.

Na de terugkeer van Kirk en Spock, die een bezoek hebben gebracht aan het verleden van Orion via de tijd-vortex (bekend uit CITY AT THE EDGE OF FOREVER), blijkt dat niemand op de Enterprise Spock nog kent. Volgens de computer moet een Vulcan, Spock genaamd, omgekomen zijn toen hij acht was. Iets in het verleden moet door hun reis veranderd zijn en Spock keert alleen terug naar zijn planeet om dat uit te zoeken. Gemaakt met veel fantasie, zowel wat verhaal als estethische inkleding betreft. Vulcan levert een schitterend, kleurrijk decor voor dit originele, gevoelige avontuur, bedacht door D.C. Fontana. R.W. Pope was verantwoordelijk voor de fotografie.

Star Trek: The Survivor

1973 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Hal Sutherland.

Op de grens van de neutrale zone van de Romulants bemerkt Kapitein Kirk een eenmansschip dat door een meteoorregen werd beschadigd. Scotty slaagt erin de enige overlevende te redden. Tot grote verbazing van de bemanning is deze man Carter Winston, waarvan werd verondersteld dat hij vijf jaar geleden omgekomen was. Toch is er iets vreemds aan de hand met deze Winston. Als eerste merkt dat diens ex-verloofde, een bemanningslid van de Enterprise. Verrassend ruimte-avontuur dat echter nogal stroef getekend werd. Het scenario van James Schmerer bevat enkele onverwachte wendingen, maar als geheel kan het niet helemaal bevredigen. Fotografie van R.W. Pope.

Star Trek: The Lorelei Signal

1973 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Hal Sutherland.

De Enterprise onderzoekt een minder bekend deel van het heelal waar in de loop der jaren reeds tientallen Federatie- schepen spoorloos verdwenen. Ze vangen een signaal op van een verafgelegen planeet: een eentonige brom die de mannelijke crewleden in een trance brengt, terwijl de vrouwen hiervoor ongevoelig zijn. Kirk, Spock en McCoy laten zich naar de oppervlakte stralen. Ze worden ontvangen door een aantal uiterst bekoorlijke vrouwen. De sirenen van Odysseus vonden een onderkomen in de ruimte, maar gelukkig zijn er de vrouwen die deze keer de mannen uit hun hachelijke situatie moeten helpen. Een vindingrijk scenario van Margaret Armen met behoorlijk wat actie. Prachtige surrealistisch aandoende decors.

Star Trek: The Infinite Vulcan

1973 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Hal Sutherland.

De Enterprise exploreert een nieuwe planeet, Phylos. De bewoners blijken een plantaardig ras te zijn dat zich niet met andere wezens wil bemoeien, zeker niet sinds deze een mensachtige ziekte bracht op de planeet. Plotseling wordt Spock ontvoerd door angstwekkende vogels. Vanuit het niets verschijnt een reusachtige man die hen van de planeet wegstuurt. Spock blijft want die is geschikt voor zijn experiment. De man blijkt, volgens de boordcomputer, Keniclius te zijn, een geniale misdadiger die meer dan tweehonderd jaar geleden verdween. Met veel fantasie en prachtige decors gemaakte aflevering, spannend en origineel. Het verhaal is van de hand van Walter Koenig, Chekov uit de originele reeks. R.W. Pope superviseerde de fotografie.

Star Trek: The Eye Of The Beholder

1973 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Hal Sutherland.

De Enterprise ontvangt het noodsignaal van een wetenschappelijk verkenningsschip waarvan de bemanning verdween tijdens het onderzoek van een onbekende planeet. Kirk, Spock en McCoy begeven zich naar de oppervlakte en ontdekken een voorhistorische wereld. Ze begeven zich naar de enige stad van de planeet waar ze de gezochte bemanning aantreffen, opgesloten in een dierentuin. Ook ons drietal mag deel uitmaken van het dierenpark, afgesloten door een energieveld dat elke ontsnappingspoging onmogelijk maakt. Vlot ruimte-avontuur met enkele angstaanjagende beesten, waardoor het minder geschikt is voor de allerjongste kijkertjes. Knappe decors en uitstekende dialogen. Geschreven door David P. Harmon.

Star Trek: Once Upon A Planet (Animated)

1973 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Hal Sutherland.

De crew van de Enterprise is aan rust en ontspanning toe. Kirk geeft bevel naar de vakantie-planeet te vliegen (die we kennen uit de SHORE LEAVE-aflevering van de originele reeks). Sulu, McCoy en Uhura gaan op verkenning. McCoy wordt achternagezeten door een legertje van speelkaartsoldaten, dat hem wil onthoofden. Sulu en McCoy kunnen zich nog net op tijd uit de voeten maken, maar Uhura verdwijnt spoorloos. Kirk en zijn mensen gaan op zoek naar hun verbindingsofficier. Goede, spannende aflevering met enkele relativerende knipoogjes en een onverwacht moralistisch einde. De animatie mag zeer geslaagd genoemd worden. Met in de originele stemmen van de STAR TREK-rolverdeling: William Shatner als Kirk, DeForest Kelley als McCoy, Nichelle Nichols als Uhuru en George Takei als Sulu. Het scenario is van Chuck Menville en Len Janson. Van deze tekenfilmserie, die eerst op de Amerikaanse tv liep, zijn 22 afleveringen geproduceerd in de periode 1973-75.

Star Trek: Mudd's Passion

1973 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Hal Sutherland.

Capt. Kirk arresteert voor de zoveelste maal zijn oude vijand Harry Mudd, gezocht wegens fraude en o.a. de `verkoop` van Space Academy. Door zijn listige praatjes kan hij Nurse Chappell in de val lokken. Hij geeft haar een `liefdesmiddeltje` waarmee ze Spocks amoureuze emoties kan losweken. Achtervolgd door Kirk en een verliefde Spock vlucht Mudd in een gestolen shuttle naar de oppervlakte van een verlaten planeet met Chappell als gijzelaar. Op hulp van bovenaf hoeven de achtervolgers niet te rekenen want de bemanning van de Enterprise is kompleet in de ban van de `love potion`. Leuke, zij het wat houterig getekende, aflevering waarvoor Roger C. Carmel zijn stem ten derde maal leverde voor het schelmse personage van Harry Mudd (na MUDD'S WOMEN en I, MUDD). Het scenario is van de hand van Stephen Kandel.

Star Trek: More Tribbles, More Troubles

1973 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Hal Sutherland.

De Enterprise is met twee robotschepen op weg naar Sherman's Planet om hen graan te brengen. Ze bemerken een Klingon-schip dat een eenmans-ruimteschip van de Federatie achtervolgt. Alvorens dit vernietigd wordt kunnen ze de kapitein van dat schip overmeesteren. De Klingons eisen diens uitlevering. Tot grote verbazing van Kirk halen ze Cyrano Jones binnen en deze is weer in gezelschap van enkele Tribbles. De man beweert echter dat de Tribbles niet meer kunnen vermenigvuldigen, maar niemand denkt eraan dat hun vracht uit graan bestaat en daar zijn de Tribbles dol op. Leuk vervolg op THE TROUBLE WITH TRIBBLES met nieuwe avonturen met de lieve, maar o zo gulzige ruimtebeestjes. David Gerrold schreef ook dit scenario. R.W. Pope had de supervisie over de fotografie.

Star Trek: Beyond The Farthest Star

1973 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Hal Sutherland.

De Enterprise wordt aangetrokken door een onbekende dode ster. Door een manoeuvre slaagt Kirk erin zijn schip in een baan rond deze zon te krijgen. Daar stuiten ze op het wrak van een ruimteschip dat radiosignalen uitzendt ook al is dit onmogelijk. Spock berekent namelijk dat het wrak minstens driehonderd miljoen jaar oud is. Kirk, Spock, McCoy en Scotty gaan aan boord. Hier ontdekken ze een vreemde wereld die alle logica tart. Bij hun terugkeer worden ze gevolgd door een onbekende levensvorm. Spannend en mysterieus. Een aflevering die duidelijk enkel geschikt was om in tekenfilm gebracht te worden (met levende personages zouden de effecten het gemiddelde budget van een aflevering overtroffen hebben). Samuel A. Peebles schreef het zeer originele verhaal. R.W. Pope stond aan de camera.

Star Trek (Animated)

1973 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Bill Reed en Hal Sutherland.

Vier jaar nadat zijn cultserie STAR TREK door Paramount werd opgedoekt, kreeg producent Gene Roddenberry toestemming om de reeks een nieuw leven in te blazen als animatieserie van een half uur per aflevering. Hij kon een deel van de originele cast overhalen om de teksten in te spreken: William Shatner als Capt. James Tiberius Kirk, Leonard Nimoy als Cmdr. Spock, DeForrest Kelley als Lt. Cmdr. Leonard `Bones` McCoy, M.D., George Takei als Lt. Hikaru Sulu, James Doohan als Lt. Cmdr. Montgomery `Scotty` Scott/Lt. Arex, Nichelle Nichols als Lt. Uhura, Walter Koenig als Chekov en Majel Barrett als Nurse Christine Chapel/Lt. M`Ress/Enterprise computer. Verder werkten mee als stemmen: Mark Lenard als Sarek, Stanley Adams, Ed Bishop, Roger C. Carmel, David Gerrold, Ted Knight, Norm Prescott, Lou Scheimer, Billy Simpson en Keith Sutherland. Deze serie, door fans de vergeten serie genoemd, ging in premi[KA2]ere op 8 september 1973, maar werd na de zeventiende aflevering op 30 augustus 1975 stopgezet. Er lagen toen nog een vijftal klaar, die niet meer werden uitgezonden, maar in 1990 op video en laserdisc werden uitgebracht. Roddenberry was uitvoerend producent. De scenario`s zijn van (in alfabetische volgorde): Margaret Armen (The Lorelei Signal, The Ambergris Element), Russell Bates, Larry Brody, John Culver (een speudoniem voor Fred Bronson), Marc Daniels (One of Our Planets Is Missing), Dario Finelli (Albatross), D.C. Fontana (Yesteryear), David Gerrold (More Tribbles, More Troubles en Bem), David P. Harmon, Len Janson en Chuck Menville (The Practical Joker), Stephen Kandel, Walter Koenig (The Infinite Vulcan), Samuel A. Peeples, Joyce Perry, James Schmerer, Paul Schneider, Howard Weinstein en David Wise. Op het verhaal [KL]The Soft Weapon[KLE] van de bekende SF-schrijver Larry Niven is de aflevering (The Slaver Weapon) gebaseerd. Het camerawerk, wederom in alfabetische volgorde, is van John Aardal, Earl Benedetto, Thane Berti, Don Dinehart, Eugene Groeper, Bill Kotler, Joseph Ponticelle (in werkelijkheid heet hij Joe A. Ponticelle), Dean G. Teves en Frederick T. Ziegler. Ter recapitulatie: de afleveringen die wij hebben kunnen achterhalen zijn in alfabetische volgorde: Albatross, Bem, The Infinite Vulcan, More Tribbles, More Troubles, The Practical Joker, The Slaver Weapon en Yesteryear. Mono. De productie is begonnen in 1973 en heeft gelopen tot 1975.