Billy Cox is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Pop Galerie: Jimi Hendrix

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1998. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Lenny Kravitz, Little Richard, Brian May, Janie Hendrix en Al Henrix.

Op 18 september 1970 stierf onder nooit opgehelderde omstandigheden de 27-jarige Jimi Hendrix. Ondanks het feit dat zijn carrière amper zes jaar duurde was zijn invloed op de popscène immens groot. Johnny Allen Hendrix werd op 27 november 1942 geboren in Seattle. In 1945 veranderde zijn vader Al zijn naam in James Marshall en dit werd later Jimi. Als kind droomde hij reeds van een carrière in de muziek. Samen met enkele vrienden speelde hij diverse muziekinstrumenten. Hij heeft nooit muziekles gekregen. Reeds tijdens zijn legerdienst begon hij op te treden in plaatselijke clubs. Terug burger trok hij midden jaren 1960 naar Greenwich Village waar hij begon te experimenteren met muziek. Samen met bassist Noel Redding en drummer Mitch Mitchell vormde hij 'The Jimi Hendrix Experience'. De manager van The Annimals nam hen onder zijn hoede en vanaf dan ging het pijlsnel de hoogte in. Een goed gestoffeerde documentaire die ons de mens Hendrix even goed leert kennen als de musicus. Als gidsen fungeren zijn vader Al, zijn stiefdochter Janie en zijn bassist Redding. De vele archiefopnamen, gesprekken met zijn vrienden en live uitvoeringen van zijn bekendste songs maken deze documentaire een kleinood voor de fans. Thorsten Simon schreef het scenario. Ivo Kaloper stond in voor de research en Sigi Stütz monteerde. Nieuwe filmbeelden zijn van Knut Sodemann.

Rainbow Bridge

1969 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1969. Muziek van Chuck Wein. Met o.a. Pat Hartley, Jimi Hendrix, Mitch Mitchell en Billy Cox.

De grote gitarist Jimi Hendrix vormt de aanleiding voor een uitstapje naar de V.S., en wel naar het hippietijdperk. Heeft veel weg van een documentaire met amateurs in de rol van zichzelf en veel licht, kleur en verplichte psychedelische effecten. Alleen het laatste halfuur is van enig belang, wanneer de Meester op de zes snaren tijdens een concert met zijn groep, the Experience, in eigen persoon verschijnt. Een goede gelegenheid om deze legendarische musicus opnieuw te ontdekken. Na afloop is niet geheel duidelijk wat de bedoelingen van de filmer nu precies waren. Wie weet een WOODSTOCK in het klein, met veel overbodige woorden.