Jana Cilliers is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

A Private Life

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Francis Gerard. Met o.a. Bill Flynn, Jana Cilliers, Embeth Davidtz, Lance Maron en Justin John.

Zuid-Afrika, Kaapstad, 1950: een vrouw (Cilliers) die voor een blanke zou kunnen doorgaan kan door de apartheid toch niet met haar geliefde (Flynn) trouwen; het paar lapt de wet echter aan hun laars om hun drie kinderen op te kunnen voeden. Dit op een ware gebeurtenis gebaseerde en soms wel wat tragische verhaal wordt met de nodige gevoeligheid in beeld gebracht. Het scenario is van Andrew Davis. Cilliers kreeg voor haar rol de South Africa Film Award.

Quest for Love

1988 | Actiefilm

Zuid-Afrika 1988. Actiefilm van Helena Noguiera. Met o.a. Jana Cilliers, Sandra Prinssoo, Joanna Weinberg, Wayne Bowman en Andrew Buckland.

Intelligente en meewarige film die de politieke en seksuele verwarring tekent van een net uit een Zuidafrikaanse gevangenis vrijgekomen vrouw, gediend door schitterende vertolkingen van Cilliers. Complex in beeld gebracht, met aardig wat flashbacks, maar de kijkinteresse blijft constant. Gebaseerd op de roman 'Q.E.D.' van Gertrude Stein en geschriften van Antonio A. Goncalves. De bioscoopfilm heette QUEST FOR LOVE, op video uitgebracht onder de titel QUEST FOR TRUTH.

A private life

1988 |

Verenigd Koninkrijk 1988. Francis Gerard. Met o.a. Jana Cilliers en Bill Flynn.

Kaapstad, 1950. Politieagent Jack Dupont wordt verliefd op serveerster Stella, die als kleurlinge geregistreerd is omdat ze bij zwarte mensen opgegroeid is. De twee mogen officieel dan ook niet trouwen, maar krijgen wel drie kinderen, die echter behoorlijk gediscrimineerd worden

Niemand weint für immer

1984 | Drama

Duitsland 1984. Drama van Jans Rautenbach. Met o.a. Howard Carpendale, Zoli Marki, Elke Sommer, Siegfried Rauch en Jana Cilliers.

Schlagerzanger Carpendale speelt de jonge Zuidafrikaanse dierenarts Steve, die verliefd wordt op Suzi. Zij is echter in de macht van een callgirl-syndicaat, en als ze er voor Steve uit wil stappen wordt haar leven bedreigd. Een clichématige filmpje met wat aktie. Scenario Scot Finch en Werner Hauff. Camerawerk van Hans Kühle jr.

A Game for Vultures

1979 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1979. Drama van James Fargo. Met o.a. Richard Harris, Richard Roundtree, Joan Collins, Ray Milland en Denholm Elliot.

Een Londense zakenman tracht via Spanje vijfig helikopters naar Rhodesië te smokkelen. De vrijheidsbeweging ontdekt zijn plan echter, wat leidt tot een bloedig treffen tussen zwart en blank. Een gewelddadige actiefilm, die de inname van een politiek standpunt zorgvuldig mijdt.