Manuel Caño is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 8 films gevonden.

Vudú sangriento

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Manuel Caño. Met o.a. Aldo Sambrell, Eva León, Alfredo Mayo en Fernando Sancho.

De mummie van Guede Nibo herleeft na drieduizend jaar en gaat op zoek naar zijn geliefde. Een zeer slechte Spaanse variant op de legende die onsterfelijk is geworden door de film THE MUMMY.

El Pantano de los cuervos

1973 | Horror

Ecuador/Spanje 1973. Horror van Manuel Caño. Met o.a. Ramiro Oliveros, Marcelle Biechetti, Fernando Sancho en Fabiola Vallejo.

Een gefrustreerde geleerde gooit de resultaten van zijn mislukte experimenten weg in het nabije moeras, zonder rekening te houden met de gevolgen daarvan. Een film van het allerlaagste allooi.

Tarzán y el arco iris

1972 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1972. Avonturenfilm van Manuel Caño. Met o.a. Steve Hawkes, Agata Fiori, Peter Lee Lawrence en Ángel del Pozo.

Tarzan is op zoek naar een grot in de buurt van de regenboog.Onbeschrijflijk, net zoals de andere films van Caño.

Il rosso segno della follia

1970 | Horror, Thriller

Italië/Spanje 1970. Horror van Mario Bava. Met o.a. Stephen Forsyth, Dagmar Lassander, Laura Betti, Femi Benussi en Verónica Llimera.

Critici moesten hem niet, maar genrefilmconnaisseurs weten: niemand maakte met zo weinig lire zulke adembenemende fantastiek als Mario Bava. In deze onconventionele giallo (Italo-whodunit) onthult Bava senior direct de identiteit van de vrouwenmoordenaar met de hakbijl: zo is er alle ruimte voor lichtspel, cameravondsten en de tragiek van de protagonist. De Romeinse maestro viel, 27 jaar na zijn dood in 1980, de postume eer ten deel van de meest luxueuze regisseursmonografie ooit: Mario Bava - All the Colors of the Dark (2007) door Bavafiel Tim Lucas.

Zan, re della giungla

1969 | Avonturenfilm

Spanje/Italië 1969. Avonturenfilm van Manuel Caño. Met o.a. Steve Hawks, Kitty Swan, Doris Christanel en Maya Camerini.

Een gespierde rimboevechter trekt zich het lot aan van de koningin der Amazones, die door een tweetal verwerpelijke goudzoekers is ontvoerd. Men kan slechts onbedaarlijk schateren om deze onthutsend infantiele jungle-avonturen. Let vooral even op de vertederende onhandigheid waarmee het in bikini geklede Amazonevolkje het wapentuig hanteert. USA/GB-titel: THE KING OF THE JUNGLE.

Tarzán en la gruta del oro

1969 | Avonturenfilm

Puerto Rico/Spanje 1969. Avonturenfilm van Manuel Caño. Met o.a. Steve Hawkes, Krista Nell en Jesús Puente.

Surimán beschermt een goudmijn tegen de hebzucht van enkele avonturiers. Een authentiek tweederangs-produkt, waarvan Tarzan -ondanks de titel- niet de hoofdpersoon is, maar wel een duplicaat van hem dat Surimán heet.

Currito de la cruz

1965 | Drama

Spanje 1965. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Manuel Caño, Francisco Rabal, Arturo Fernández, Soledad Miranda en Arturo Fernandez.

De tot op heden laatste versie van de beroemde CURRITO DE LA CRUZ, nu gerealiseerd met een overdaad aan middelen en kleurenfotografie. Het artistieke resultaat was slechter dan ooit.

Sonría, por favor

1964 | Romantiek

Spanje 1964. Romantiek van Silvio Balbuena. Met o.a. Manuel Caño, Sergio Mendizábal, Montserrat Salvador en Jacinto Martín.

In een goedkoop theater ontstaat een driehoeksverhouding. Een toonbeeld van middelmatigheid.