Luz María Aguilar is acteur.
Er zijn 26 films gevonden.

Dos meseros majaderos

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. 'Viruta', 'Capulina', Luz María Aguilar en Elsa Cárdenas.

Een man die verschillende agenten vermoord heeft, wordt herkend aan het feit dat hij een vinger van zijn linkerhand mist. Hoewel er veel achtervolgingsscènes in zitten, konden de twee komieken in de hoofdrollen niet voorkomen dat het een vervelende film werd.

Pistolero del Oeste

1964 |

Mexico 1964. René Cardona. Met o.a. Abel Salazar, Rosa de Castilla, Luz María Aguilar en Conrado Cortés.

Een rijke grootgrondbezitter geeft opdracht een meisje te ontvoeren. Hij wil haar met zijn zoon laten trouwen, met de bedoeling twee ranches samen te voegen, maar de kidnappers vergissen zich en ontvoeren haar nichtje. Een ontspannen westernparodie.

La maldición de mi raza

1964 | Drama

Puerto Rico/Mexico 1964. Drama van Juan Orol. Met o.a. Armando Silvestre, Luz María Aguilar, Lupe Suárez en Dinorah D'Orgaz.

Een meisje ontdekt dat haar moeder een kleurlinge is. Daardoor verandert haar leven volkomen en ze keert zich van haar moeder af. Een zeer droevig verhaal.

El mundo de las drogas

1963 | Thriller

Mexico 1963. Thriller van Alberto Mariscal. Met o.a. Julio Aldama, Luz María Aguilar, Olivia Michel en Eric del Castillo.

Vorvolg op DIVISION NARCOTICOS, waarin dezelfde hoofdrolspelers drugshandelaren moeten opsporen. Even zwak als zijn voorganger.

El jinete enmascarado

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Miguel Muñoz. Met o.a. Antonio Aguilar, El Tariácuri, Luz María Aguilar en Lucha Villa.

Alweer een van de duizenden films over gemaskerde wrekers die zo geliefd zijn bij het Mexicaanse publiek. Deze keer heet de betreffende gemaskerde 'El Norteño'. Het is het eerste deel van een serie van drie over dit personage. Alle zijn ze middelmatig.

El Norteño

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Manuel Muñoz. Met o.a. Antonio Aguilar, El Tiarácuri, Luz María Aguilar en Lucha Villa.

Tweede deel van de avonturen van de gemaskerde 'Norteño, die bestaat uit drie episoden: Torbellino de codicias, El buitre satánico en El vértigo asesino. Niets noemenswaardigs.

La furia del ring

1961 | Sportfilm, Drama

Mexico 1961. Sportfilm van Tito Davison. Met o.a. Luz María Aguilar, Germán Robles, Félix González en Rafael del Río.

Een jongen wordt door zijn coach en door een gewetenloze vriend tot een professionele vechtmachine gemaakt en wordt door hen uitgebuit, evenals de anderen die onder hun bescherming vallen. Bijzonder kinderachtig melodrama in het wereldje van de boksers en worstelaars.

Ojos tapatíos

1960 | Musical

Mexico 1960. Musical van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Christiane Martel, Luz María Aguilar, Pedro Geraldo en Julio Julián.

Enkele jonge studenten willen dolgraag La Bohème van Puccini opvoeren, maar moeten volksliedjes zingen om succes te hebben op het artistieke vlak. Het verhaal van de film lijkt in niets op dat van de gelijknamige, in 1937 door Boris Maicon gemaakte rolprent. Met stijl gefilmd, goed gespeeld en goed gezongen.

Mujeres engañadas

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Rosa Arenas, Luz María Aguilar, Marina Camacho en Mauricio Garcés.

Op haar sterfbed laat een moeder haar drie dochters, een drieling, bij zich roepen die zij verliet toen ze klein waren. Een smartelijk, sentimenteel melodrama.

Las Recién casadas

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Luz María Aguilar, Olivia Michel, Mona Bell en Jorge Martínez de Hoyos.

Het huwelijksleven van drie paren uit verschillende sociale klassen. De moraal was zeer vermakelijk, hypocriet en reactionair: de minste actie die de vrouw buiten het huis ondernam, vormde een zonde, die op de meest wrede manier bestraft moest worden.

La Llorona

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van René Cardona. Met o.a. María Elena Marqués, Eduardo Fajardo, Luz María Aguilar en Carlos López Moctezuma.

Als gevolg van een vloek overlijden alle kinderen van een familie voordat zij vijf jaar oud worden. De tweede versie van de gelijknamige film uit 1933 van Ramón Peón. Uitstekend camerawerk van Jack Draper.

La Diligencia de la muerte

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Rogelio A. González. Met o.a. Luis Aguilar, Luz María Aguilar, Armando Silvestre en Raúl Ramírez.

Na de overval op een postkoets, gaat een bandiet met het gestolen geld als een keurig mens op een ranch wonen. Dan komt de zus van zijn vrouw naar zijn rancho en wordt hij verliefd op haar. Daardoor wordt alles problematisch. Pure doorsnee.

Estos años violentos

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Luz María Aguilar, Silvia Fournier, María Eugenia San Martín en Augusto Benedico.

De strijd van een arts om zijn dochter van haar drugsverslaving af te helpen. Zeer hypocriete en platvloerse film. Reactionair, hoewel het tegenovergestelde de bedoeling was.

El Ultimo mexicano

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Demetrio González, Luz María Aguilar, Carlos López Moctezuma en José Gálvez.

Als Texas in handen valt van de VS, wil een Mexicaan de streek niet verlaten en besluit zich te verschansen in een hacienda in Guanajuato. Ondanks dat het hier gaat om een mengelmoes van een western en een avonturenfilm, maakt de film helemaal geen slechte indruk, ondanks dialogen waaraan geen einde lijkt te komen.

Vivir del cuento

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Luz María Aguilar, Carlos Cores en Pancho Córdova.

Een jonge weduwnaar is gedwongen om zestig dagen geen nieuwe relaties aan te knopen, wil hij zijn recht op een aanzienlijke som gelds behouden. Maar hij is verliefd op een vrouw met wie hij onmiddellijk moet trouwen. Dan bedenkt hij een list. Een zwakke film, met de komiek 'Tin Tan' in een opmerkelijk spontane rol.

Mundo, demonio y carne

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Columba Domínguez, Luz María Aguilar, Olivia Michel en César del Campo.

Een bankier wordt weduwnaar en hertrouwt met een vrouw zonder scrupules die het, samen met haar minnaar, om zijn geld is te doen. Een reactionaire en ridicule film met een moraliserend staartje.

Matrimonios juveniles

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Kitty de Hoyos, Luz María Aguilar, Olivia Michel en Aída Araceli.

Een eigentijdse versie van UN CHAPEAU DE PAILLE D'ITALIE uit 1927 van René Clair. Gruwelijk slecht.

Las Cosas prohibidas

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Luz María Aguilar, Olivia Michel, Isabelita Blanco en Margo Su.

Enige echtparen geven hun kinderen om verschillende redenen in adoptie. Dit burgerlijke 'gezinsmelodrama' bewerkstelligde de volmaakte harmonie tussen de stupiditeit en de weerzinwekkendheid die karakteristiek was voor de produkten van Calderón- Díaz Morales, respectievelijk de producent en de regisseur.

Siete pecados

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Lilia del Valle, Linda Cristal, Emilia Guiú en Luz María Aguilar.

De avonturen van zes enigszins perfide modelletjes. Geheel gebaseerd op de film LES SEPT PECHES CAPITAUX (1952). De film bestaat uit sketches onder regie van zeven verschillende filmers, zonder dat de kwaliteit of het belang van het voorbeeld wordt bereikt.

Mujeres encantadoras

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Rafael Portillo. Met o.a. Kitty de Hoyos, Emilia Guiú, Luz María Aguilar en César del Campo.

Uit teleurstelling omdat hun echtgenoten hen bedriegen besluiten twee vrouwen hetzelfde te doen. Er werden twee versies gemaakt, een met, en een zonder naakt. Vanzelfsprekend werd in Mexico die zonder naakt vertoond. Vol onderbroekenhumor.

Manicomio

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Luz María Aguilar, Joaquín Cordero, Olivia Michel en Arturo Correa.

Een meisje wordt krankzinnig als gevolg van een poging tot aanranding en moet worden opgenomen in een inrichting voor geestelijk gestoorden. Een stom en pretentieus melodrama dat bol staat van de onbedoelde humor.

Vainilla, bronze y morir

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Elsa Aguirre, José Gálvez, Ignacio López Tarso en Luz María Aguilar.

Een rijk meisje wordt verliefd op een arme beeldhouwer, maar moet trouwen met een rijke ingenieur. De regisseur had meer oog voor de camera dan voor het verhaal, met als gevolg een mislukte film met mislukte rollen.

Juventud desenfrenada

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Luz María Aguilar, Aida Araceli, Olivia Michel en Xavier Loyá.

Een zwanger meisje krijgt werk in een fabriek, waar zij verliefd wordt op de verloofde van een van de werkneemsters. De film hangt aan elkaar van de meest weerzinwekkende en moraliserende schijnheiligheid.

El Aguila Negra en la ley de los fuertes

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Luz María Aguilar, Dagoberto Rodríguez en Arturo Martínez.

Een jongeman wordt een gemaskerde dief om in het bezit te komen van een paar documenten waaruit blijkt dat hij de rechtmatige eigenaar is van een landgoed. Zeer acceptabele avonturenfilm in de 'Zorro'-traditie met uitstekende rollen.

Soy un golfo

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Resortes, Luz María Aguilar, Jorge Reyes en Félix González.

Een losbandige jongeman wordt verliefd op een meisje (de vriendin van zijn broer) en besluit zijn leven te beteren. Jammer dat de grote komiek Resortes hier zo abominabel slecht werd geregisseerd.

Con quién andan nuestras hijas?

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Silvia Derbez, Martha Mijares, Luz María Aguilar en Yolanda Varela.

De trieste lotgevallen van verschillende jongeren die in slecht gezelschap verkeren. Hypocriet en moraliserend zoals er maar weinig zijn.