Julio Aldama is acteur.
Er zijn 39 films gevonden.

Santo versus los jinestes del terror

1972 | Horror

Mexico 1972. Horror van René Gardona. Met o.a. Santo, Armando Silvestre en Julio Aldama.

Santo stuit op een slechterik die voor zijn doeleinden gebruik maakt van een groep melaatsen. Een houterige en vermoeiende film uit een serie die toen al op sterven na dood was.

Mi caballo prieto Rebelde

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Arturo Martínez. Met o.a. Joaquín Cordero, Lucha Villa, Julio Aldama en Luis Aragón.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie wordt een jonge man verraden en vervolgens gered door zijn trouwe paard. Een zeer onsamenhangende film. Eerste van twee films, de opvolger heet LOS HOMBRES DE LUPE ALVIREZ.

Los hombres de Lupe Alvírez

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Arturo Martínez. Met o.a. Joaquín Cordero, Lucha Villa, Julio Aldama en Dagoberto Rodríguez.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie ontvoeren drie mannen een meisje dat op het punt stond te trouwen. Haar verloofde rust niet voor hij de mannen heeft gevonden. Het vervolg op MI CABALLO PRIETO REBELDE en al net zo middelmatig. Bestaat uit de episoden Los hombres de Lope Alvírez, La venganza en Cruel destino

Cruces sobre el yermo

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Alberto Mariscal. Met o.a. Julio Aldama, Sonia Infante, Eric del Castillo en Narciso Busquets.

Een man wil wraak nemen op de moordenaar van zijn vader en wordt ondertussen verliefd. In deze film wordt kritiek geleverd op het machismo, hetgeen zeldzaam is voor de Mexicaanse cinema van die tijd. Een genietbare film.

Crisol

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Julio Aldama, Sonia Infante, Fernando Almada en Norma Mora.

Een man ziet zich, na allerlei verwikkelingen, genoodzaakt het op te nemen tegen een bandiet en zo een dorp van de terreur te bevrijden. Een aardige film, met een vlot tempo en goede dialogen.

El tragabalas

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. 'Piporro', Flor Silvestre, Julio Aldama en Lorena Velázquez.

Een man die de zwakkeren beschermt, gaat zover dat hij iedereen doodt die hem daarin belemmert. Een van de slechtste films van 'Piporro', zeer flauw, met een slechte geluidskwaliteit en nog slechter camerawerk.

El Tigre de Guanajuato

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Julio Aldama, Rosa de Castilla en Andrés Soler.

Een man met de bijnaam 'De Tijger van Guanajuato' wil wraak nemen op de mensen die zijn vader doodden toen hij nog een kleine jongen was.

Diablos en el cielo

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Julio Alemán, Julio Aldama en Javier Solís.

Twee vrienden krijgen ruzie tot het punt dat de een denkt dat de ander zijn vriendin wil verleiden. Een melodramatische bewerking van de luchtvaartkomedie ANDO VOLANDO BAJO.

México de mi corazón

1963 | Komedie, Musical

Mexico 1963. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Lola Beltrán, Julio Aldama, Lucha Villa en Mauricio Garcés.

Twee zangers winnen in Los Angeles een concours van Mexicaanse liedjes. De eerste prijs is een retourtje Mexico City. Deze film is erg chauvinistisch omdat de hoofdrolspelers ontdekken dat hun vaderland een goede toeristische promotie waard is. Ook bekend als MEXICO DE MI CORAZON.

Lupe Balazos

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Lucha Morena, Julio Aldama, Daniel 'Chino' Herrera en Susana Cabrera.

In een dorpje waar een dokter zich vestigt wonen twee zusters, de een een beetje mannelijk, de ander gedwee en zacht. Het enige aardige aan deze film is dat de dokter, nadat hij het vee heeft ingeënt, hetzelfde doet met de dorpsvrouwtjes!.

El mundo de las drogas

1963 | Thriller

Mexico 1963. Thriller van Alberto Mariscal. Met o.a. Julio Aldama, Luz María Aguilar, Olivia Michel en Eric del Castillo.

Vorvolg op DIVISION NARCOTICOS, waarin dezelfde hoofdrolspelers drugshandelaren moeten opsporen. Even zwak als zijn voorganger.

El ciclón de Jalisco

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Julio Aldama, Lucha Moreno, José Elías Moreno en Daniel 'Chino' Herrera.

Ramón verlaat zijn dorp en zijn verloofde om het in de hoofdstad te gaan maken als worstelaar. Hij belooft met haar te truowen als hij als overwinnaar terugkeert, maar hij ontmoet een vedette. Routinematig.

Dos inocentes mujeriegos

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Lucha Villa.

Vervolg op DOS ALEGRES GAVILANES en net zo slecht. De verwikkelingen van verschillende stelletjes totdat ze gaan trouwen. Bestaat net als zijn voorganger uit drie episoden.

Dos alegres gavilanes

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Lucha Villa.

Wat twee zusters al niet moeten bedenken om met hun geliefden te kunnen trouwen tegen de wil van hun vader! Eerste van twee films, allebei slechte komedies. Het vervolg heet DOS INOCENTES MUJERIEGOS.

División narcóticos

1963 | Thriller

Mexico 1963. Thriller van Alberto Mariscal. Met o.a. Julio Aldama, Olivia Michel, Noé Murayama en David Silva.

Twee detectives die verschillende methioden hanteren, proberen een netwerk van drughandelaren bloot te leggen. De film bestaat uit drie episoden: División narcóticos, Cadena mortal en El último eslabón. Het is de eerste van twee films over hetzelfde onderwerp; de volgende heet EL MUNDO DE LAS DROGAS. Een middelmatige film.

Amor y sexo

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. María Félix, Julio Alemán, Julio Aldama en Augusto Benedico.

Een liederlijk en rijk meisje verslijt ontelbare mannen voordat ze ontdekt dat ze smoorverliefd is. Jammer dat de regisseur van belangrijke werken als TIBURONES en TLAYUCAN een film als deze maakte: grof en geforceerd, bovendien gevaarlijk tegen het vulgaire aan. Ondanks alles kan men merken dat Alcoriza betere films gemaakt heeft.

Tormente en el ring

1962 | Sportfilm

Mexico 1962. Sportfilm van Fernando Fernández. Met o.a. Julio Aldama, Angélica María, Jaime Fernández en Eric del Castillo.

Verscheidene boksers worden vermoord als ze in de ring niet klein te krijgen zijn. Voortzetting van EL SENOR TORMENTA en net zo stuntelig. Ook deze film bestaat uit drie episiden: Tormente en el ring, El secuestro en La lucha final.

Tiburoneros

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. Julio Aldama, Dacia González, Tito Junco en Enrique Lucero.

Een Mexicaans dorp wordt door 'caciquismo' beheerst... Het meesterwerk van de regisseur Alcoriza, dat de invloed van Buñuel onthult en bovendien een bijzonder gevoel voor humor aan de dag legt. Een klassieker van de Mexicaanse cinema.

María Pistolas

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Fernando Soler, José Elías Moreno, Julio Aldama en Dacia González.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie lijft een jonge vrouw zich in bij de gelederen van Villa, waarin zij meestrijdt en de liefde leert kennen. Voor het eerst werden er kleur en bekende acteurs gebruikt in een Mexicaanse episodenfilm. De episoden heten: María Pistolas, Peligrosa avontura en La Revolución. De vervolgfilm heet EL CORRIDO DE MARIA PISTOLAS.

Este amor sí es amor

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Carlos Toussaint. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Guillermo Orea en Alicia Montoya.

Een naieve plattelandse komt in een ghetto in de hoofdstad te wonen, waar ze met allerlei problemen krijgt te kampen. Een zeer middelmatig melodrama, hoewel niet zo pathetisch als te verwachten valt.

El señor Tormente

1962 | Sportfilm

Mexico 1962. Sportfilm van Fernando Fernández. Met o.a. Julio Aldama, Angélica María, Jaime Fernández en Eric del Castillo.

Een bokser ontsnapt uit de klauwen van de onderwereld en aan het obscure boksersmilieu, ondanks dat zijn vriendin erop aandringt dat hij terugkomt. Het eerste deel van een serie van twee films, bestaande uit drie episoden: El señor Tormenta, La derrota en Trampa en el ring. Zeer middelmatig.

El corrido de María Pistolas

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Fernando Soler, José Elías Moreno, Julio Aldama en Dacia González.

Als Mará Pistolas getrouwd is, moet ze weer de wapens opnemen om haar vrienden te redden uit de hinderlagen van een ex- generaal. Bestaat net als MARIA PISTOLAS uit drie episoden, geheten Matrimonio y morteja, Celos y recelos en Despues de la batalla.

Vuelven los Cinco Halcones

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Julio Aldama, Demetrio González en Fernando Casanova.

Vervolg op LOS CINCO HALCONES (1960). Vijf edelmoedige gemaskerden redden een weesmeisje uit de klauwen van een paar boosdoeners die haar van haar rijkdommen wilden beroven. Zeer stuntelig en smakeloos.

Tlayucan

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. Julio Aldama, Norma Angélica, Jorge Martínez de Hoyos en Andrés Soler.

Het leven in een Mexicaans gehucht waar suikerriet geteeld wordt, met zijn kleine mis[KA2]eres en liefdesperikelen. Een van de belangrijkste films van Alcoriza. De invloed van Bu[KA6]nuel (met wie hij meer dan eens samenwerkte) is duidelijk waarneembaar.

Cuánto vale tu hijo

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Julio Aldama, Lilia Prado, Amanda del Llano en Beto el Boticario.

Een echtpaar komt van het platteland aan in de stad, waar zij een beter bestaan hopen te vinden. Na enige tijd krijgen zij een zoon die later aangereden wordt door een auto. De La Serna put het volsmelodrama uit: de hoofdrolspelers hadden nooit het platteland mogen verlaten voor de stad met al zij verdorvenheden. Hij regisseerde een zinloze en achterhaalde film.

Asesinos de la lucha libre

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Manuel Muñoz. Met o.a. Miguel Acevea Mejía, Julio Aldama, Joaquín Cordero en Lilia Prado.

Een veeboer moet een verbond sluiten met een paar gemaskerde huurlingen om het op te kunnen nemen tegen andere, eveneens gemaskerde, moordenaars. De film bestaat uit drie episoden: La venganza del Lobo, La muerte de Apolo en El asesino enmascarado. Een B-film zonder enig belang. Een van de huurlingen is 'Blue Demon'.

Vámonos para la feria

1960 | Komedie, Musical

Mexico 1960. Komedie van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, Julio Aldama, Paco Michel en Ramón Pereda.

Een rijke weduwnaar besluit zijn twee zoons uit te huwelijken, omdat zijn huis een chaos is door het ontbreken van een vrouwenhand. De overdaad aan serenades, die door de regisseur en acteur Pereda in deze komedie aangeboden wordt, beslaat al bijna de helft van de film, over de rest kan beter gezwegen worden.

Tres balas perdidas

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Rosita Quintana, María Victoria, Evangelina Elizondo en Julio Aldama.

Om de erfenis die hun overleden vader hen heeft nagelaten in handen te krijgen, zullen drie nogal ruwe jongens moeten trouwen. Vervelend, dwaas, routineus en absurd.

Los Fanfarrones

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Flor Silvestre, Julio Aldama en Mauricio Garcés.

Drie meisjes, die net het internaat verlaten hebben, gaan een gelegenheid onder hun hoede nemen, die hun klasseleraar hen heeft nagelaten. Het blijkt een caf[KA1]e te zijn dat door drie viriele mannen wordt gedreven. Een afgezaagde komedie, zelfs voor een Mexicaanse film (de typische, ietwat grove meisjes en de 'macho's', die aan het eind door hen onderworpen blijken te zijn). Nogal simpel van opzet en produktie.

El Siete de copas

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Antonio Aguilar, Elvira Quintana, Julio Aldama en Pedro de Aguillón.

Het leven van een jongeman die altijd met kaarten wint, wat hem behoorlijk in de problemen brengt. Een huilerig en pessimistisch melodrama, ondanks dat de regie soms aardig was.

Una Pasión me domina

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Julio Aldama, Bárbara Gil en Carlos López Moctezuma.

Een vrouw doet alsof zij een meisje ùit het 'leven' is, om een bevriend stel te helpen; tegelijkertijd verbergt een andere vrouw achter een decent voorkomen een intensief amoureus leven. Gómez Landero had het idee om de tegenstellingen die ten grondslag lagen aan de Mexicaanse Revolutie samen te vatten in de levens van twee vrouwen. Pover, maar toch interessant.

Las Tres coquetonas

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Flor Silvestre, Julio Aldama en Veronica Loyo.

Drie meisjes lopen weg uit een internaat om in badpak op avontuur te gaan. Een dwaze film die echter goed in de smaak viel bij het publiek, dat genoot van de liedjes en van de grappen van 'Mantequilla' en 'Borolas'

Dos maridos baratos

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Lilia Prado, Demetrio González, Julio Aldama en Fernando 'Mantequilla' Soto.

Na zijn dood laat een rijk grootgrondbezitter zijn hele erfenis na aan twee nichtjes, op voorwaarde dat zij trouwen met de mannen die hij aanwijst. Het toppunt van armzaligheid, zowel wat plot als wat regie betreft.

Bala de Plata en el pueblo maldito

1959 | Sportfilm

Mexico 1959. Sportfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Julio Aldama, Crox Alvarado, Fernando 'Mantequilla' Soto en Rosa de Castilla.

De gemaskerde BALA DE PLATA moet het in de ring opnemen tegen een reeks tegenstanders. Opvolger van BALA DE PLATA, maar veel minder dan zijn voorganger. Bleef volkomen onopgemerkt, zowel door publiek als kritiek.

Bala de Plata

1959 | Sportfilm

Mexico 1959. Sportfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Angel Infante en Luis Aragón.

Om een bende mafiosi op te rollen, vermomt een man zich om hen in de ring te verslaan. Lijkt op de films met 'Santo'. De film zou een opvolger krijgen in BALA DE PLATA EN EL PUEBLO MALDITO.

Angel del infierno

1958 | Western

Mexico 1958. Western van René Cardona. Met o.a. Evangelina Elizondo, Julio Aldama, José Elías Moreno en Rodolfo Landa.

Een meisje komt in een dorp haar erfenis in bezit nemen, die blijkt te bestaan uit een vervallen dorpskroeg, El Infierno. Een slechte western naar een script van Andrew Solt, die al eerder zijn bijdrage had geleverd aan films als LITTLE WOMAN, JOAN OF ARC en IN A LONELY PLACE. Met toch nog een aantal interessante scènes en situaties.

Maricruz

1957 | Romantiek, Musical

Spanje/Mexico 1957. Romantiek van Miguel Zacarías. Met o.a. Lola Flores, Julio Aldama, Félix González en Carmen Flores.

Een Spaanse zangeres verliefd wordt verliefd in Mexico. Een van de vele zwakke romantische musicals uit Mexico.

Los Tres vivales

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Julio Aldama, Angel Infante, Eulalio González 'Piporro' en Andrés Soler.

Dankzij hun geluk in het spel kunnen drie 'pistoleros' trouwen met hun geliefden. De film slaat nergens op, maar is toch wel aardig.

Tierra de hombres

1956 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1956. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Domingo Soler, Antonio Aguilar, Joaquín Cordero en Julio Aldama.

Het leven van een arme familie ten tijde van de Mexicaanse Revolutie wordt uitgebeeld met sympathieke personages.