David Blair is regisseur.
Er zijn 14 films gevonden.

Care

2018 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2018. Drama van David Blair. Met o.a. Sheridan Smith, Alison Steadman, Richard Huw en Kevin Doyle.

Reg

2016 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2016. Drama van David Blair. Met o.a. Tim Roth, Anna Maxwell Martin, Ralph Brown, Kevin Doyle en Elliott Tittensor.

Common

2014 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 2014. Misdaad van David Blair. Met o.a. Nico Mirallegro, Philip Hill-Pearson en Andrew Ellis.

De 17-jarige Johnjo biedt zijn neef en zijn vrienden een lift aan, maar halverwege stappen de jongens uit om een kennis hardhandig de les te lezen waarbij een onschuldige omstander per ongeluk vermoord wordt. JohnJo zat in de auto als bestuurder. Volgens een nieuwe ccontroversiƫle Britse wet is hij daarom medeplichtig. Lukt het hem nog om hier onderuit te komen?

Bert & Dickie

2012 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2012. Drama van David Blair. Met o.a. Matt Smith, Sam Hoare, James Frain en Geoffrey Palmer.

1948. Groot-Brittanniƫ likt zijn wonden na de Tweede Wereldoorlog, maar doet er alles aan om de Olympische Spelen van dat jaar in Londen te laten doorgaan. Amper zes weken voor de Spelen worden twee roeiers aan elkaar gekoppeld om samen de 'dubbel twee' te varen: Bert Bushnell, zoon van een botenbouwer, en Eton- en Oxfordstudent Richard 'Dickie' Burnell. Om de finale te halen zullen Bert en Dickie niet alleen hun fysieke en mentale grenzen moeten verleggen, maar ook de kloof tussen hen beiden overbruggen als gevolg van hun totaal verschillende achtergrond.

Whatever love means

2005 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2005. Drama van David Blair. Met o.a. Simon Wilson, Olivia Poulet, Laurence Fox en Michelle Duncan.

1948. Groot-Brittanniƫ likt zijn wonden na de Tweede Wereldoorlog, maar doet er alles aan om de Olympische Spelen van dat jaar in Londen te laten doorgaan. Amper zes weken voor de Spelen worden twee roeiers aan elkaar gekoppeld om samen de 'dubbel twee' te varen: Bert Bushnell, zoon van een botenbouwer, en Eton- en Oxfordstudent Richard 'Dickie' Burnell. Om de finale te halen zullen Bert en Dickie niet alleen hun fysieke en mentale grenzen moeten verleggen, maar ook de kloof tussen hen beiden overbruggen als gevolg van hun totaal verschillende achtergrond.

Mystics

2002 | Komedie

Ierland 2002. Komedie van David Blair. Met o.a. David Kelly, Milo O'Shea, Maria Doyle Kennedy, Liam Cunningham en Eva Birthistle.

In een woning boven een pub in Dublin doen twee tachtigers, Dave (Kelly) en Locky (O'Shea), in seance-zaken. Dave pretendeert een medium voor de doden te zijn, terwijl Locky een verdieping erboven de bijpassende geluiden 'uit het hiernamaals' produceert. De weduwe van gangster Larry MacMaster komt Dave raadplegen om te achterhalen waar Larry zijn laatste buit heeft verstopt. Dave zit klaar voor bedrog, maar dan spreekt de echte Larry... Mystics past in een rijke Britse traditie van kwajongenskomedies. De oudgedienden spelen goed, maar er zijn onoverzichtelijk veel personages en Mystics mist de absurdistische flair om werkelijk komisch te zijn.

Tabloid

2001 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 2001. Thriller van David Blair. Met o.a. Matthew Rhys, Mary Elizabeth Mastrantonio, John Hurt, David Soul en Stephen Tompkinson.

Presentator Darren Daniels is beroemd en berucht op de televisie met zijn programma Tabloid-TV. Maar hij komt ernstig in de problemen als hij in zijn eigen appartement getuige is van een dubbele moord, de moordenaar er vandoor gaat en hij in paniek achterblijft met de twee lijken.

Anna Karenina

2000 | Drama, Historische film

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2000. Drama van David Blair. Met o.a. Helen McCrory, Kevin McKidd, Douglas Henshall, Mark Strong en Amanda Root.

Anna Karenina reist naar Moskou om het huwelijk van haar broer en schoonzus uit het slop te helpen. Zo ontmoet de knappe officier Vronsky die smoorverliefd op haar wordt en haar achterna reist naar Sint Petersburg

Split Second

1999 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1999. Thriller van David Blair. Met o.a. Clive Owen, Helen McCrory, John Bowe, Tony Curran en Lisa Palfrey.

Opmerkelijke tv-film van de Britse regisseur David Blair, die eerder tekende voor de (door de VPRO uitgezonden) serie The Lakes. Michael Johnstone (Clive Owen) is een succesvolle advocaat die een fietser heeft doodgereden maar ervoor past om zich bij de politie te melden. Er zit voorlopig weinig anders op dan zo gewoon mogelijk door te leven. De jonge cast van Split second wordt prima aangevoerd door deze Clive Owen, die goed gedijt in rollen waarin hij schijnbaar onbekommerd afstand kan nemen van de mensen om hem heen. Hij deed dat uitstekend in de serie The echo, misschien nog beter in de tv-film Croupier, en beslist op z'n best in Split second. Op het Geneefse filmfestival won Split second de juryprijs.

Donovan Quick

1999 |

Verenigd Koninkrijk 1999. David Blair. Met o.a. Colin Firth, David O'Hara, Katy Murphy en Parminder Nagra.

Voor een disfunctioneel gezin verandert alles als er een huurder in huis komt

Vicious circle

1998 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van David Blair. Met o.a. Andrew Connolly, Gerard McSorley en Kenn Scott.

Martin Cahill was een van Dublins beruchtste misdadigers. Zijn overval op een juwelenfabriek en een nauwgezette kunstroof uit Russborough maakten hem tot de peetvader van de misdaad en een van Ierlands meest gezochte mensen

A Mug's Game

1997 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1997. Drama van David Blair. Met o.a. Michelle Fairley, Ken Stott, Sean Harris, Katy Murphy en June Watson.

Vierdelige Britse dramareeks over het harde leven aan westkust van Schotland. De enige werkgever van de streek, een visverwerkingsbedrijf, zit in slechte papieren. Wanneer McCaffrey (Stott), een crisismanager, arriveert weet niemand of hij de redder of moordenaar is van het bedrijf. Hij pakt voortvarend de reorganisatie aan. Als weduwnaar wordt hij ook meteen verliefd op hardwerkende Kathy (Fairley). Kathy`s collega Denise (Murphy) wordt met ontslag bedreigd en zij neemt het voor haar op. Wanneer vissen dood in de netten worden aangetroffen vermoedt McCaffrey sabotage binnen het bedrijf en reageert hij met harde hand. Het huwelijk van Kathy met een man die liever videobanden bekijkt daar met haar naar bed te gaan, stelt al langer hoe minder voor. Kathy moet finaal kiezen tussen McCaffery en de vakbond die belangen van arbeiders en arbeidsters verdedigt. Superieur Brits drama, geschreven door Donna Franceschild, die in 1994 het beresterke en succesvolle TAKIN' OVER THE ASYLUM schreef. Een love story die helemaal geen romantische landelijke idylle is. Hoewel de dorpsgemeeschap in zware economische moeilijkheden zit overheerst een optimistische levensvisie. Sterke vertolkingen.

Orbituries

1990 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van David Blair. Met o.a. Ian Carmichael, Ronald Fraser en Polly Hemmingway.

Met het oog op het aanstaande bezoek van een lid van de koninklijke familie aan hun verpleeghuis, strijden twee oudere heren om de eer deze persoon te mogen ontmoeten, waarbij ze steeds droevigere resultaten boeken. In wezen is deze film een stuk voor twee personen, waarin Ian Carmichael en Ronald Fraser uitstekend acteren als twee mannen die de herinneringen aan hun leven herscheppen naar hun eigen ideaalbeeld.

The lakes

-1 |

Verenigd Koninkrijk. David Blair. Met o.a. Paul Copley, Emma Cunniffe en John Simm.

Danny probeert wanhopig de ware toedracht van het leugenachtige verhaal van Lucy Archer te achterhalen. Ondertussen gaat Bernie Quinian veel te ver met Vader Matthew