Fiona Kay is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Der Junge von Andromeda

1990 | Familiefilm, Sciencefiction, Avonturenfilm

Nieuw-Zeeland 1990. Familiefilm van Wayne Tourell. Met o.a. Katrina Hobbs, Jane Cresswell, Fiona Kay, Anthony Samuels en Heather Bolton.

Drie kinderen die elkaar kennen, vinden onafhankelijk van elkaar drie stukken van een bijzonder gesteente dat afkomstig is van een uitgebluste vulkaan. Achter een waterval bevindt zich de kabine van een ruimteschip met een alien, die diep in een eeuwige slaap verzonken lijkt te zijn. Door het samenvoegen van de stenen ontwaakt hij en raken de kinderen betrokken bij een spannend buitenaards avontuur. Onderhoudende film voor jonge kijkers in de vorm van een ouderwets ruimteverhaal. Scenario van Jonathan Gunson.

Vigil

1984 | Drama

Nieuw-Zeeland 1984. Drama van Vincent Ward. Met o.a. Fiona Kay, Penelope Stewart, Bill Kerr, Frank Whitten en Gordon Shields.

Een merkwaardig psychologisch-sociaal drama gesitueerd in een afgelegen, totaal van de beschaving ge[KA3]isoleerde vallei in Nieuw-Zeeland waar drie mensen (een meisje met haar moeder en grootvader) op een boerderij wonen. Op een dag komt een vreemde man de vallei binnengereden en de drie bewoners zullen heel verschillend op zijn aanwezigheid reageren. Dit alles wordt voornamelijk gezien door de ogen van het kleine meisje. De film is een ongewone, bij momenten fascinerende studie van het gedrag van volwassenen. Op den duur is het wel irritant dat regisseur Ward allerlei aanknopingspunten suggereert maar ze nooit uitwerkt. In die zin is het een slordige film en een gemiste kans. Speelfilmdebuut van Ward die thans wordt beschouwd als de voorloper van NAVIGATOR.