Silvia Pinal is acteur.
Er zijn 59 films gevonden.

A propos de Buñuel

2000 | Documentaire, Biografie

Spanje/Frankrijk 2000. Documentaire van José Luis López-Linares en Javier Rioyo. Met o.a. Manuel Mindan, Pepín Bello, Conchita Buñuel, Margarita Buñuel en Román Gularn.

Schitterende documentaire over de Spaanse cineast Luis Bu[KA6]nuel (1900-1983), gemaakt ter gelegenheid van diens honderdste geboortedag. Een opeenvolging van zeldzame beelden uit de jaren 1920, toen de cineast in de intellectuele kringen van Madrid en Parijs in het gezelschap verkeerde van mensen als Lorca en Dali. Het was trouwens samen met deze laatste dat hij zijn eerste twee films zou draaien, UN CHIEN ANDALOU (1928) en L`AGE D`OR (1930), waarmee hij de goegemeente tegen zich in het harnas zou jagen. Na nog een documentaire in Spanje, LAS HURDES (1932), zou het vijftien jaar duren alvorens zijn carri[KA2]ere als cineast goed op dreef zou komen in Mexico. Naast fragmenten uit klassiekers als LOS OLIVADOS (1950), EL (1953), NAZARIN (1959), VIRIDIANA (1961), EL ANGEL EXTERMINADOR (1962), SIMON DEL DESIERTO (1965) en de reeks Franse films die hij maakte met scenarist Jean-Claude Carrière, volgen we gesprekken met tientallen mensen die met hem gewerkt of hem persoonlijk gekend hebben, zodat we een uitstekend beeld krijgen van Buñuel als mens en als cineast. Knap scenario van Agustín Sánchez Vidal. Montage is van Fidel Collados, terwijl regisseur López-Linares de camera bediende. Een must voor filmstudenten.

El Niño de su mamá

1980 | Komedie, Muziek

Spanje 1980. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Juan Ribó, Victoria Vera, Silvia Pinal en Florinda Chico.

Op zekere dag komt een kinderlijke popzanger een jonge verleidster tegen in deze vervelende en omslachtige musical. Het lukte niet om Juan Ribó als popster te lanceren.

El Canto de la cigarra

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Alfredo Landa, Silvia Pinal, Verónica Forqué en Manuel Tejada.

Een man verlaat zijn vrouw die miljonaire is, zodat hij in volkomen vrijheid kan leven. Een onuitstaanbaar slechte komedie dat het werk is van een eertijds interessante regisseur.

5 2 y 2

1980 | Familiefilm

Spanje 1980. Familiefilm van Luis José Comerón. Met o.a. Lolo García, Antonio Ferrandis, Silvia Pinal en Juan Ferrara.

Op zekere dag ontmoet een verlegen kind een oude zeeman. Een afgezaagde smartlap.

Shark!

1969 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1969. Avonturenfilm van Samuel Fuller. Met o.a. Burt Reynolds, Barry Sullivan, Arthur Kennedy, Silvia Pinal en Enrique Lucero.

Een groep avonturiers duikt naar een gezonken schat, waarbij de aanwezigheid van haaien hun grootste probleem is. Interessante onderwateropnamen, maar een afgezaagd verhaal. Het scenario is van Fuller en John Kingsbridge. Het camerawerk is van Raul Martinez Solares en Said Karem.

María Isabel

1967 | Drama

Mexico 1967. Drama van Federico Curiel. Met o.a. Silvia Pinal, José Suárez, Norma Lazareno en Irma Lozano.

Een eenvoudige dienstbode gaat zorgen voor het weeskind van een jonge miljonairsvrouw die failliet was gegaan. Een afgesleten Mexicaans feuilleton.

La bataille de San Sebastian

1967 | Avonturenfilm, Actiefilm, Western, Komedie

Italië/Mexico/Frankrijk 1967. Avonturenfilm van Henri Verneuil, Andrew L. Stone en Henri Vernueil. Met o.a. Anthony Quinn, Anjanette Comer, Charles Bronson, Sam Jaffe en Fernand Gravey.

Leon Alastray, een Mexicaaans patriot wordt in 1750 door een pastoor gered van de soldaten als hij zich in zijn kerk verschuilt. Na diens dood voert hij in monnikspij de parochianen aan in hun strijd tegen plunderaars en Indianen. Quinn overacteert zijn heldhaftigheid en de film mist de vaart van de Hollywood-producties om onwaarschijnlijkheden in het scenario van Ennio Di Concini, Serge Ganze, James R. Webb en Miguel Moryata weg te werken. Naar de roman A Wall for San Sebastian van William Barby Faherty. Achter de camera stond Armand Thirard.

La soldadera

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van José Bolaños. Met o.a. Silvia Pinal, Narciso Busquets, Jaime Fernández en Sonia Infantes.

Een vrouw verliest achtereenvolgens haar man en de revolutionair die haar tot zijn oorlogsbuit had gemaakt. Uitstekende synthese van de verschillende gezichtspunten, goede regie en dito acteerprestaties, hoewel sommige sc[KA6]enes overdreven melodramatisch zijn.

Juego peligroso

1966 | Komedie

Mexico/Brazilië 1966. Komedie van Arturo Ripstein. Met o.a. Silvia Pinal, Milton Rodríguez, Julissa en Leonardo Villar.

Gebaseerd op twee verhalen: het ene vol zwarte humor en het andere is satirisch. Het script is van Gabriel García Márquez. Deze tweede film van Ripstein werd niet zo goed ontvangen door de critici en het publiek.

Estrategia matrimonio

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Alberto Gout. Met o.a. Silvia Pinal, Joaquin Cordero, Enrique Rambal en José Gálvez.

Een meisje is ervan overtuigd dat geld het allerbelangrijkste is in het leven en besluit vier miljonairs met een verschillend karakter te verleiden, met het plan om met een van hen te trouwen. De film kwam uit na de dood van Gout. Het verhaal is duidelijk geïnspireerd door HOW TO MARRY A MILLIONAIRE van Jean Negulesco. Een beetje truttig, maar toch wel aardig en degelijk gemaakt.

Simón del Desierto

1965 | Drama, Experimenteel, Korte film

Mexico 1965. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Claudio Brook, Silvia Pinal, Hortensia Santoveña, Enrique Alvarez Felix en Jesús Fernández Martínes.

Een zeer humoristische parabel over een gebaarde asceet die boven op een pilaar gaat zitten om beter met god te kunnen communiceren. Zo iets kon maar door één regisseur worden gemaakt; het eind is zelfs voor Buñuel fantastisch. De film had langer moeten worden, maar geldgebrek noopte Buñuel tot het herschrijven van de rest, in één nacht halverwege de opnamen. Julio Alejandro schreef mee aan het scenario. Het camerawerk werd door Gabriel Figuero gedaan.

Los Cuervos están de luto

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Francisco Del Villar. Met o.a. Silvia Pinal, Kitty De Hoyos, Nasciso Busquets en José Gálvez.

De erfgenamen van een oude vrek die op het punt staat te overlijden, maken ruzie. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Argüelles waarin het verdwijnen van morele waarden wordt gesignaleerd in een verpakking van zwarte humor. Een kille en trage film, het debuut van de regisseur.

Buenas noches, año nuevo

1965 | Komedie, Romantiek, Musical

Mexico 1965. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Ricardo Montalbán, Silvia Pinal, César del Campo en Fanny Cano.

Om de verveling te verdrijven, besluit een echtpaar zich te gedragen als een verliefd stelletje. Een sentimentele komedie met enkele muzieknummers. Twee van de beroemdste Mexicaanse filmsterren bezetten de hoofdrollen.

El Ángel exterminador

1962 | Experimenteel

Mexico 1962. Experimenteel van Luis Buñuel. Met o.a. Enrique Rambal, José Baviera, Cesar del Campo, Claudio Brook en Antonio Bravo.

Een sjiek gezelschap vrienden brengt de avond door in het huis van één hunner. Tot hun verbazing merken ze dat ze, zonder aanwijsbare reden, de kamer niet meer kunnen verlaten. Buñuel lanceert talloze rake aanvallen op de bourgeoismoraal van het snel verwilderende groepje. Vol met surrealistische grappen en droomscènes; een van Buñuels meesterwerken, naar eigen scenario, met medewerking van Luis Alcoriza. Zijn op één na laatste Mexicaanse film. Het camerawerk is van Gabriel Figueroa.

Viridiana

1961 | Komedie, Drama, Fantasy

Spanje/Mexico 1961. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Silvia Pinal, Fernando Rey, Francisco Rabal, Margarita Lozano en Victoria Zinny.

Met Viridiana oogstte Buñuel de Palme d'Or in Cannes, de dubbele banvloek van Vaticaan en Franco plus een invitatie om in Frankrijk censuurvrij films te komen maken. Alle favoriete thema's van de regisseur zijn dan ook voorhanden in dit drama over devote novice Viridiana (Pinal) die met tegenzin ingaat op de invitatie van haar suikeroompje Don Jaime (Rey) om hem te bezoeken. Vanaf dat moment is het kloosterleven nog slechts een verre idylle. De herschepping, met bedelaars en zwervers, van Leonardo da Vinci's Het Laatste Avondmaal was een cause célèbre.

Maribel y la extrana familia

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van José Maria Forque. Met o.a. Silvia Pinal, Adolfo Marsillach en Julia Caba.

Een prostituée krijgt een aanzoek van een timide snoepfabrikant. Ook zijn moeder en tante oefenen met zoveel geestdrift druk op haar uit, dat zij en haar collega's een uiterst kwalijke opzet gaan vermoeden. Deze simpele en toneelmatige komedie wordt met animo en karikaturaal geacteerd en blijft daardoor net onderhoudend. Bovendien is Pinal - uit VIRIDIANA van Buñuel - uiterst aantrekkelijk.

Adiós Mimi Pompon

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Luis Marquina. Met o.a. Silvia Pinal, Fernando Fernán-Gómez, Catalina Bárcena, Carmen Bernardos en José Luis Lopéz Vázquez.

Een echtpaar houdt maar niet op nieuwe manieren te bedenken om elkaar te vermoorden. Dit is een tamelijk amusante komedie met veel intriges en moorden. Het werkt tot op zekere hoogte op de verbeelding en steekt uit boven gebruikelijke Spaanse films van dit genre.

Charleston

1959 | Komedie, Romantiek

Spanje 1959. Komedie van Tulio Demichelli. Met o.a. Alberto Closas, Silvia Pinal, Lina Canalejas en Pastor Serrador.

Door druk van de familie zien een jongen en een meisje, die niet echt van elkaar houden, geen andere oplossing dan hun verhouding te legaliseren. Tenslotte worden ze toch verliefd en trouwen. Een wel zeer slechte film.

Las Locuras de Bárbara

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Tulio Demichelli. Met o.a. Silvia Pinal, Antonio Casal, Juan Calvo en Rubén Rojo.

Het verhaal van een onnadenkend meisje dat uiteindelijk met een impresario zal trouwen. Een slechte film zoals te verwachten bij de rampzalige Demichelli.

El Hombre que me gusta

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Tulio Demicheli. Met o.a. Arturo de Córdova, Silvia Pinal, Prudencia Grifell en Oscar Ortíz de Pinedo.

Omdat hij geen lening krijgt, besluit een getrouwde man een eind aan zijn leven te maken. Hij stuurt een brief aan zijn vrouw, maar haar grootmoeder denkt dat hij haar wil vermoorden omdat hij haar een sta-in-de-weg vindt. Een luchtige en innemende film, hoewel een tikkeltje warrig.

Una Golfa

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Sergio Bustameante, Jorge Martínez de Hoyos en Carlos López Moctezuma.

De liefdesgeschiedenis tussen een trompettist en een hoertje, die beiden verwikkeld raken in een drugszaak. Uitstekende rol van Silvia Pinal; voorts weinig opmerkelijks.

Préstame tu cuerpo

1957 | Komedie, Fantasy

Mexico 1957. Komedie van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Manuel Fábregas, Prudencia Grifell en Julio Villarreal.

Door een vergissing van haar engelbewaarder moet een overleden meisje terug naar de aarde om zich in een vreemd lichaam te reïncarneren. Zelfs de sympathieke Pinal kon de film niet behoeden voor een totale commerciële ondergang.

Desnúdate Lucrecia

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Gustavo Rojo, Domingo Soler en Lucy Gallardo.

Een model, dat naakt heeft geposeerd voor een aantal kalenders, en een pianist raken verzeild in allerlei verwikkelingen als zij samen in een kamer worden opgesloten. Middelmatige komedie waarin het enige aardige de ongegeneerdheid van Silvia Pinal is; verder niets bijzonders.

Viva el amor

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. Silvia Pinal, Christiane Martel, Emilio Tuero en Carlos Baena.

Een artieste staat op het punt om met een getrouwde man weg te lopen, als zijn vrouw en haar vriend in het spel komen. Met zijn vieren besluiten ze naar Acapulco te gaan. Moraliserend prutswerk, gebaseerd op het boek Cuando ella es la otra, van de Spaanse schrijver Víctor Ruíz Iriarte.

Una Cita de amor

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Silvia Pinal, Carlos López Moctezuma, Jaime Fernández en José Elías Moreno.

De dochter van een grootgrondbezitter wordt verliefd op een boer, maar stuit op een verbod van haar vader. Een van de beste films van Indio Fernández, destijds gezien als een van zijn mindere werken.

La Dulce enemiga

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Silvia Pinal, Joaquín Cordero, Alberto de Mendoza en Carlos Riquelme.

Twee geesten maken gebruik van Allerzielen om uit hun graf te komen en elkaar hun levensverhaal te vertellen. Reeds in 1936 maakte Max Ophüls een versie van LA TENDRE ENNEMIE, veel verdienstelijker dan deze enigszins krachteloze film, ondanks de immer aantrekkelijke Silvia Pinal.

La Adúltera

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Ana Luisa Peluffo, Alberto de Mendoza en Víctor Junco.

Cecilia ontdekt dat haar nichtje Irene een buitenechtelijke relatie heeft; ze probeert haar daarmee te chanteren. Aanstellerig en platvloers.

Dios no lo quiera

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Jorge Martínez de Hoyos, Raúl Ramírez en Raúl Farell.

Een jongeman maakt misbruik van een dronken meisje, als gevolg waarvan zij zwanger wordt. Uitermate slecht geslaagde verfilming van het werk van Samuel Eichelbaums Un tal Servando Gómez, dat dezelfde regisseur al eerder en met heel wat meer succes, in zijn geboorteland Argentinië had verfilmd.

Mi desconocida esposa

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Alberto Gout. Met o.a. Silvia Pinal, Rafael Bertrand, Prudencia Grifell en Félix González.

Een meisje uit de provincie komt naar de stad om werk te zoeken. In haar pension ontmoet zij een kind dat beweert haar zoontje te zijn. Een mondaine komedie, modern bedoeld, maar in feite hopeloos ouderwets.

Locura pasional

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Carlos López Moctezuma, César del Campo en Domingo Soler.

Een man schiet uit misplaatste jaloezie op zijn vrouw. Gebaseerd op de beroemde roman van Tolstoi. Demicheli wist er niet meer van te maken dan een platvloers melodrama waarvoor de dialogen uit EL van Buñuel werden gestolen.

El Inocente

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Pedro Infante, Silvia Pinal, Sara García en Oscar Ortíz de Pinedo.

Door een misverstand ziet een monteur zich gedwongen om met een rijk meisje te trouwen. Een uitstekend opgebouwde komedie, op meesterlijke wijze ondersteund door de bekoorlijkheid en de flair van Silvia Pinal.

Cabo de Hornos

1955 | Drama

Mexico/Chili/Spanje 1955. Drama van Tito Davison. Met o.a. Silvia Pinal, Jorge Mistral, Guillermo Retes en Emilio Martínez.

Een vrouw stort al haar minnaars in het ongeluk in deze veel te pretentieuze film.

Un Extraño en la escalera

1954 | Drama

Cuba/Mexico 1954. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Arturo de Córdova, Silvia Pinal, José María Linares en Andrés Soler.

Een jonge werknemer besluit zijn baas te vermoorden, maar als het zover is, komt een oude vreemdeling tussenbeide. Zoveel gruwel werkte het publiek van Cannes van dat jaar danig op de lachspieren. In Mexico had de film echter veel succes.

Pecado mortal

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Gloria Marìn, Silvia Pinal, Víctor Junco en Ramón Gay.

Een blinde vrouw herkrijgt het licht in haar ogen, maar blijft doen alsof ze blind is om zo de moordenaar van de vader van haar dochter te ontmaskeren. Een rampzalige film, zowel wat betreft regie als rollen.

La Vida tiene tres días

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Silvia Pinal, Carlos Navarro, Celia D'Alarcón, Carlos Riquelme en Carolina Barret.

Een pianiste raakt verliefd op een componist, die verzwijgt dat hij getrouwd is en vader van vier kinderen. Een zeer moraliserende film.

La Sospechosa

1954 | Misdaad

Mexico 1954. Misdaad van Alberto Gout. Met o.a. Silvia Pinal, Miguel Torruco, Víctor Parra en Carmen Montejo.

Bij haar terugkeer in Mexico uit Europa ontdekt een meisje dat haar moeder verdwenen is en zelfs haar stiefvader lijkt haar te verloochenen. Een hoogtepunt van de Mexicaanse film: een serene en nauwkeurige vertelling, op magistrale wijze en met een voortreffelijk ritme gefilmd.

Historia de un abrigo de mink

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Irasema Dilián, Silvia Pinal, Columba Domínguez en María Elena Marqués.

Een kledingstuk, in dit geval een jas, is de rode draad door verschillende verhalen. Schaamteloos plagiaat van een episode uit TALES OF MANHATTAN uit 1942 van Julien Duvivier.

Hijas casaderas

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Silvia Pinal, Carlos López Moctezuma, Ramón Gay en Carmelita González.

De vader van drie dochters die op het punt staan te trouwen, verbergt dat hij ontslagen is. Na vele verwikkelingen, en als alledrie getrouwd zijn, overlijdt de vader toch nog gelukkig. Een soort cocktail waarin psychoanalyse, existentialisme en parodie op het experimentele theater worden gecombineerd.

El Vendedor de muñecas

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Pedro López Lagar, Silvia Pinal, Martha Valdés en José María Linares.

Het verhaal van Pygmalion, dit keer bewerkt voor de Mexicaanse film, maar wel aangepast aan de mode van die tijd, dus met revue, muziek, enz. Een slechtere regie is nauwelijks voorstelbaar.

Yo soy muy macho

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Silvia Pinal, Miguel Torruco, Mantequilla en Miguel Angel Ferriz.

Om zich voor haar broer uit te geven, verkleedt een meisje zich als man, maar een ander meisje wordt verliefd op haar. Díaz Morales voegde nog wat van zijn geliefde platvloersheden toe aan het script dat hij zelf schreef voor de komedie van Julián Soler, ME HA BESADO UN HOMBRE. Dit is het afschuwelijke resultaat.

Si volvieras a mí

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Silvia Pinal, Miguel Torruco en Maricruz Olivier.

Als hij beroemd wordt, wordt een arts de minnaar van een revuedanseres; hij laat steeds vaker zijn vrouw in de steek. Van dit melodrama kan maar één ding worden gezegd: niet na te vertellen.

Reventa de esclavas

1953 | Komedie, Musical, Fantasy

Mexico 1953. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Silvia Pinal, Tony Aguilar, Oscar Pulido en Aurora Segura.

Een geleerde slaagt er met drie leerlingen in een mummie weer tot leven te wekken; deze brengt hen terug naar het oude Egypte. Vergeleken bij deze farce, lijkt LA CORTE DE FARAON van Julio Bracho, van enige jaren eerder, een meesterwerk.

Mis tres viudas alegres

1953 | Komedie, Musical

Mexico 1953. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Silvia Pinal, Lilia del Valle, Amalia Aguilar en Resortes.

Na zijn dood komen de drie weduwen van een grijsaard bij elkaar om hun erfdeel in ontvangst te nemen; aan de advocaat vertellen zij hun respectievelijke huwelijksnachten. Een nietszeggende en platvloerse komedie.

Las Cariñosas

1953 | Komedie, Musical

Mexico 1953. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Silvia Pinal, Lilia del Valle[KA2], Amalia Aguilar en Víctor Junco.

Drie verpleegsters brengen de patiënten het hoofd op hol. De film is zelfs niet een 'beetje' leuk.

Un Rincón cerca del cielo

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Pedro Infante, Marga López, Silvia Pinal en Andrés Soler.

Het ongelukkige leven van een arm echtpaar waarbij alles mislukt. Deze film kreeg een vervolg in de film AHORA SOY RICO. Simpel en zonder verbeeldingskracht.

Sí... mi vida

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Lilia Michel, Rafael Baledón, Silvia Pinal en Carlos Martínez Baena.

Het bestuur van een meisjesschool besluit de financiële problemen op te lossen door een wedstrijd te organiseren om 'de meest kusbare leraar' te vinden. Tegelijk opgenomen met HABIA UNA VEZ UN MARIDO, waarop het een vervolg is en het resultaat is niet minder beklagenswaardig.

Por ellas aunque mal paguen

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Fernando Soler, Pedro Infante, Angel Infante en Silvia Pinal.

Een failliete aristocratische familie ziet zich voor het eerst gedwongen om op het land te gaan werken. Zou door kunnen gaan voor de tweede versie van AL SON DE LA MARIMBA, eveneens van Bustillo Oro. Middelmatig en zonder gevoel voor humor verfilmd.

Me traes de un ala

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Silvia Pinal, Marcelo en Mantequilla.

Een smoorverliefde 'fan' van een filmster doet al het mogelijke om haar aandacht te trekken. Een soort zinsbegoocheling die de komiek 'Tin Tan' uitstekend van de menigmaal op de loer liggende vulgariteit weet te redden.

El Casto Susano

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Joaquín Pardavé. Met o.a. Joaquín Pardavé, Silvia Pinal, Fernando Fernández en Tony Aguilar.

Een provinciaal, een voorbeeld van deugdzaamheid, ontpopt zich in de grote stad als een losbol. Tegelijkertijd opgenomen met DOÑA MARIQUITA DE MI CORAZON; staat bol van de flauwe grappen en voorzichtige erotische liedjes.

Doña Mariquita de mi corazón

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Joaquín Pardavé. Met o.a. Joaquín Pardavé, Silvia Pinal, Fernando Fernández en Oscar Pulido.

Een rijke vrouw wordt verward met een dienstbode, maar zij wil het misverstand niet uit de wereld helpen, om zo haar zoon te kunnen trouwen. Naar het gelijknamige werk van de Spaanse schrijver Muñoz Román, dat talrijke overeenkomsten vertoonde met Charley's Aunt van Brandon Thomas; niet meer dan een magere overgeacteerde komedie.

Cuando los hijos pecan

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Joselito Rodríguez. Met o.a. Meche Barba, Fernando Fernández, Silvia Pinal en Carlos Orellana.

Een echtpaar wordt in de steek gelaten door hun twee kinderen: hij omdat hij een hoerenloper is, zij omdat ze zich onbegrepen voelt. Een reactionaire smartlap zoals er maar weinig zijn.

La Estatua de carne

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Elsa Aguirre, Miguel Torruco, Carlos López Moctezuma en Silvia Pinal.

Een gelukkig getrouwd beeldhouwer wordt verliefd op een van zijn modellen, de minnares van een verlopen kerel. Chano Urueta is erin geslaagd een melodrama te scheppen vol subtiliteit en fantasie en bovendien bijzonder vermakelijk.

Una Gallega baila mambo

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Niní Marshall 'Catita', Joaquín Pardavé, Silvia Pinal en Pepe del Río.

Een vrachtbedrijf richt een terminal in pal voor het luxueuze huis van een vermogende dame, met als gevolg een hele reeks absurde situaties. Matig.

Recién casados... no molestar

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, Angel Garasa, Silvia Pinal en Ramón Gay.

Een vrouw trouwt met een knappe jongeman waarvan iedereen denkt dat hij een groot vrouwenjager is. In de huwelijksnacht bekent hij tot haar grote woede, dat het allemaal leugens waren. Deze beroerde film grossiert in nodeloos grove grappen.

El Portero

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Carlos María Baena, Cantinflas, Silvia Pinal en Oscar Pulido.

Een conciërge vindt altijd een oplossing voor de problemen van zijn buren. Een komedie, behorend tot de bloeitijd van Cantinflas, die vol zit met smartlap-elementen waar de Mexicaanse cinema zo dol op is.

El Amor no es ciego

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. David Silva, Silvia Pinal, Nelly Montiel en Mantequilla.

Een blind meisje is verliefd op een bokser, die op zijn beurt verliefd is op een zangeres. Smakeloos melodrama over de lijdensweg van een blinde en de duistere wereld van de bokssport.

Puerta....joven

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Silvia Pinal, Carlos Martínez Baena en Oscar Pulido.

Deze keer werkt de komiek 'Cantinflas' als portier in een gebouw waar hij zich voortdurend in de nesten werkt. Hoewel de opzet magertjes en soms belachelijk aandoet, is het toch een vlotte, goed gemaakte film met bovendien enkele trefzekere dialogen.

Escuela para casadas

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Rosario Granados, Luís Aldás en Silvia Pinal.

Een vrouw richt een school op waar getrouwde vrouwen zich leren verdedigen tegen hun echtgenoten. Deze flauwe komedie zit ook nog eens vol met ellenlange gesprekken.

El Rey del barrio

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Silvia Pinal, Marcelo en Ismael Pérez.

Het hoofd van een roversbende, die zich uitgeeft voor een voormalig gangster uit Chicago, terroriseert alles en iedereen, met inbegrip van zijn eigen bendeleden. Goed acteerwerk in een goed geregisseerde film; goed van sfeer. Zonder enige twijfel één van de beste Mexicaanse komedies.