William Fruet is regisseur.
Er zijn 15 films gevonden.

Imaginary Playmate

2006 | Thriller

Canada 2006. Thriller van William Fruet. Met o.a. Dina Meyer, Rick Ravanello en Cassandra Sawtell.

Suzanne en haar stiefdochter Molly verhuizen om een nieuwe start te maken nadat Molly's moeder is overleden. Suzanne komt erachter dat Molly een ingebeeld vriendinnetje heeft, dat ze Candace noemt. Wanneer Molly zich steeds vreemder gaat gedragen, wordt Suzanne ongerust en is bang dat Candace misschien meer is dan een denkbeeldig vriendinnetje.

Brothers by Choice

1989 | Familiefilm

Canada 1989. Familiefilm van William Fruet. Met o.a. Yannick Bisson, Charley Higgins en Winston Rebert.

De geadopteerde zoon van een gezin loopt weg en komt verkeerd terecht. Zijn stiefbroer redt hem uit het slop.

Friday the 13th: The Series

1988 | Horror

Verenigde Staten 1988. Horror van William Fruet. Met o.a. John D. LeMay, Chris Wiggins, Charle Landry, Elias Zarou en Justin Louis.

In vergelijking met de succesvolle bioscoopfilms is deze pilotfilm van de gelijknamige tv-serie maar klein bier met acteurs die alles te veel in de verf zetten omdat zij aanvoelen dat de speciale effecten minderwaardig en ongeloofwaardig overkomen. De jonge helden Dallion (LeMay) en Foster (Robey) lopen in een spookhuis in de val samen met twee ontsnapten. De boze geest terroriseert iedereen. Met enkele op de juiste plaats en op het juiste moment aangestoken kaarsen, een kruisbeeld en wat spiegels ontsnappen onze helden en schakelen zij de schoften uit. Of juist niet? Kijk naar volgende tv-afleveringen. Het scenario is van Jim Henshaw.

Friday's Curse III

1987 | Horror

Verenigde Staten 1987. Horror van Lyndon Chubbuck en William Fruet. Met o.a. John D. LeMay, Robey, Ray Walston en Patricia Phillips.

Nieuwe pakkende avonturen van LeMay en Robey en hun ge[KA3]erfde behekste antiekwinkel. In het eerste verhaal (TALES OF THE UNDEAD, gedraaid door Chubbuck), gaat het over een griezel-stripboek waarvan de eigenaar kan veranderen in de wrede hoofdpersoon uit het stripverhaal. In het tweede verhaal (SCARECROW, geregisseerd door Fruet) oogst een moordzuchtige vogelverschrikker bloedige successen met zijn scherp geslepen zeis.

Friday's Curse

1987 | Horror

Verenigde Staten 1987. Horror van William Fruet en Atom Egoyan. Met o.a. John D. LeMay, Christopher Wiggins en Robey.

Eerste van drie afleveringen rond een luguber antiekzaakje dat na de dood van eigenaar Wiggins wordt ge[KA3]erfd door diens verre neefje LeMay en nicht Robey (bekend als fotomodel en zangeres). Zij ontdekken snel dat de antiquiteiten behekst zijn. De twee verhaaltjes, THE INHERITANCE en CUPID'S QUIVER zijn resp. geschreven en geregisseerd door William Taub en Fruet en door Stephen Katz en Egoyan. Gevolgd door FRIDAY'S CURSE II en FRIDAY'S CURSE III.

Blue Monkey

1987 | Horror, Thriller

Canada 1987. Horror van William Fruet. Met o.a. Steve Railsback, Gwynyth Walsh, Susan Anspach, John Vernon en Joe Flaherty.

Een idiote monsterfilm die zich afspeelt in een ziekenhuis, waar het personeel in quarantaine moet nadat er een monster is ontsnapt. Slecht gefilmd in een soort schemerlicht. De titel is volstrekt willekeurig; de film heette eerst GREEN MONKEY!

Killer Party

1986 | Komedie, Horror

Canada 1986. Komedie van William Fruet. Met o.a. Sherry Willis-Burch, Elaine Wilkes, Alicia Fleer, Martin Hewitt en Paul Bartel.

Een stel balorige studenten halen geintjes met elkaar uit tot ze op een feestje door een boze geest worden vermoord. Een ontstellend stompzinnig mengsel van horror en ANIMAL HOUSE- achtige komedie.

Bedroom Eyes

1984 | Thriller, Misdaad, Erotiek

Canada 1984. Thriller van William Fruet. Met o.a. Kenneth Gilman, Dayle Haddon, Barbara Law, Christine Cattell en Jane Catling.

Een effectenmakelaar, die een fervente jogger is, en bij voorkeur op de late avond loopt, ziet op zijn bijna nachtelijke rondje hoe een jonge vrouw zich langzaam en zichzelf strelend ontkleed. Dat fascineert hem en zijn nachtelijke rondes groeien uit tot een dwangmatig voyeuristisch kijkgenot. Hij raadpleegt een vrouwelijke psychiater over zijn dwangneurose. Als hij later nog niet bevrijd is van zijn kijkzucht, ziet hij dat de vrouw vermoord wordt, en valt de verdenking op hem. De vrouwelijke dokter verbergt hem, terwijl hij zijn onschuld tracht te bewijzen. Een wat buitenissige, spannende en prikkelende thriller, die goed gedaan is. Kreeg een vervolg BEDROOM EYES 2.

Spasms

1982 | Horror, Avonturenfilm

Canada 1982. Horror van William Fruet. Met o.a. Oliver Reed, Peter Fonda, Kerrie Keane, Al Waxman en Miguel Fernandes.

Een functionele horrorfilm met Reed als een excentrieke miljonair geobsedeerd door een reuzenslang die zijn broer heeft gedood. Hij laat het serpent vangen en overbrengen naar Canada waar het uiteraard ontsnapt en voor de nodige gruwelen zorgt. Hoewel de film niet vrij is te pleiten van langdradigheden en een nogal dom scenario houden de dominerende vertolking van Reed en een aantal degelijke make-up effekten van specialist Dick Smith de aandacht gaande. Het muzikale titelthema is van Tangerine Dream.

Funeral Home

1982 | Drama

Canada 1982. Drama van William Fruet. Met o.a. Lesley Donaldson, Kay Hawtrey, Barry Morse, Dean Garbett en Stephen Miller.

De tiener Donaldson gaat op onderzoek uit wanneer er gasten verdwijnen uit het hotel van zijn oma Hawtrey. Deze in het genre best aardige film is ook bekend als CRIES IN THE NIGHT.

Search and Destroy

1981 | Misdaad

Verenigde Staten 1981. Misdaad van William Fruet. Met o.a. Perry King, Tisa Farrow, Don Stroud, Park Jong Soo en George Kennedy.

Een actiefilm die weinig uitblinkt over een voormalige Zuidvietnamese ambtenaar, Soo, die wraak zoekt op de Amerikaanse soldaten King en Stroud. In 1978 gefilmd.

Search and destroy

1978 | Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Actiefilm van William Fruet. Met o.a. Tisa Farrow, Don Stroud en Perry King.

Een actiefilm die weinig uitblinkt over een voormalige Zuidvietnamese ambtenaar, Soo, die wraak zoekt op de Amerikaanse soldaten King en Stroud. In 1978 gefilmd.

Death Weekend

1976 | Thriller

Canada 1976. Thriller van William Fruet. Met o.a. Brenda Vaccaro, Don Stroud, Chuck Shamata, Richard Ayres en Kyle Edwards.

Een gewelddadige thriller over vier zwakzinnigen onder aanvoering van Stroud die het weekendhuisje van de minnaars Vaccaro en Shamata overvallen. Stroud en Vaccaro zijn goed. Ook bekend als The House by the Lake.

Wedding in White

1972 | Drama

Canada 1972. Drama van William Fruet. Met o.a. Donald Pleasence, Carol Kane, Doris Petrie, Doug McGrath en Leo Phillips.

Fijne rollen in een droevig verhaal over een meisje dat zwanger raakt door toedoen van de dronken vriend van haar broer tijdens WO II, waarna haar vader de eer van de familie probeert te redden. Op het Canadese Filmfestival uitgeroepen tot de Beste Film.

Trapped

1972 | Thriller

Verenigde Staten/Canada 1972. Thriller van William Fruet. Met o.a. Henry Silva, Nicholas Campbell, Barbara Gordon, Gina Dick en Joy Thompson.

Vier kamperende studenten zijn getuige van een gruwelijke moord, gepleegd door de bewoners van een bergdorpje. Ze worden gepakt en hun doodvonnis staat vast. De wreedheden volgen elkaar snel op in een film, die qua geloofwaardigheid uit de hand loopt.