François Sikivie is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Théo et Marie

1997 | Drama, Oorlogsfilm

België/Frankrijk 1997. Drama van Henri Helman. Met o.a. Véronique Jannot, Catherine Jacob, Marie-Charlotte Dutot, Erwan Baynaud en Burkhard Heyl.

September 1945, Noord-Frankrijk. De veertien-jarige Th[KA1]eo Valmore (Baynaud) woont met zijn moeder Adeline (Jannot) in een klein dorpje waar zij werkzaam is als arts. Zijn vader is omgekomen in het begin van de oorlog. Als de gealli[KA3]eerden het dorp bevrijden is Th[KA1]eo dol van vreugde. Maar de volgende ochtend krijgt hij minder goed nieuws. Adeline werd aangehouden wegens collaboratie. Ze wordt ervan beschuldigd een netwerk van het verzet verraden te hebben. Th[KA1]eo is er de hele bezettingstijd van overtuigd geweest dat zijn moeder met de weerstand meewerkte en hij kan niet in haar schuld geloven. Samen met het weesmeisje Marie (Dutot) tracht hij naar Parijs te vluchten, waar hij ervan overtuigd is de bewijzen van de onschuld van zijn moeder te vinden. Gevoelig oorlogsdrama dat de periode van de bevrijding uit een ander standpunt bekijkt. Niet de helden staan hier in de schijnwerper, maar de vrouwen die van collaboratie verdacht worden. De verwarring die in deze tijd heerste wordt haast fysiek voelbaar weergegeven. De twee kinderen spelen hun rol uiterst geloofwaardig. Béatrice Rubinstein, Henri Helman en Jacques Duquesne baseerden het scenario op een roman van Duquesne. Sfeervolle fotografie van Bernard Malaisy. Stereo.

Koniec, genre-théâtre

1990 | Experimenteel

België 1990. Experimenteel van Michel Jakar. Met o.a. Francine Landrain, François Sikivie, Jacques Delcuvellerie en Emile Cottam.

Jakar, die een aantal opmerkelijke korte animatiefilms op zijn naam heeft staan, verandert hier in een televisiefilmmaker die simpelweg dit spektakel moet vastleggen, dat net zo goed genretoneel als genrefilm is. Het enige originele element vormen uiteindelijk de steadicam-beelden van Patrick de Ranter. De rest bestaat uit onsamenhangende scènes, die beurtelings komisch of tragisch zijn. De ambitieuze beloften van deze film kunnen niet waargemaakt worden: het resultaat is een slappe, moeizame vertoning waar geen einde aan komt.