Eduardo Manzanos is regisseur.
Er zijn 9 films gevonden.

El y él

1980 | Romantiek

Spanje 1980. Romantiek van Eduardo Manzanos. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Mónica Randall, Lola Herrera en Antonio Escudero.

Er bloeit een liefde op tussen twee mannen. Een afschuwelijk homoseksueel melodrama, met een duidelijk conservatieve ondertoon.

Proceso de Gibraltar

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van Eduardo Manzanos. Met o.a. Manuel Galiana, Federico Iyan, Carlos Romero Marchent en Manuel Tejada.

Een groep universitaire studenten ensceneert een rechtzaak tegen Engeland om Gibraltar terug te krijgen. Een meelijwekkend patriottisch pamflet.

El Maestro

1957 | Drama

Spanje/Italië 1957. Drama van Aldo Fabrizi en Eduardo Manzanos. Met o.a. Aldo Fabrizi, Mary Lamarr, Félix Fernández en Alfredo Mayo.

Een onderwijzer komt vol illusies in de Spaanse hoofdstad aan, maar doordat zijn zoon een ongeluk krijgt gaan zijn plannen niet door. Een curieuze en aardige film, die bovendien goed gespeeld is.

Río Guadalquivir

1956 | Romantiek

Spanje/Italië 1956. Romantiek van Primo Zeglio en Eduardo Manzanos. Met o.a. María Luz Galicia, Massimo Girotti, Jesús Tordesillas en Valentina Cortese.

In Andalusië ontstaat een romance. Een afschuwelijk folkloristisch melodrama.

Carta a Sara

1956 | Drama

Italië/Spanje 1956. Drama van Eduardo Manzanos. Met o.a. Marta Torena, Massimo Serato, Antonio Almorós en José Nieto.

Nadat een vrouw bij een ongeluk is omgekomen, ontdekt men een aan haar gerichte brief. Een zeer vernuftig drama, gemaakt naar een idee van Juan A. Bardem.

Suspenso en comunismo

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Eduardo Manzanos. Met o.a. Antonio Vico, Alfredo Mayo, Juanjo Menéndez en Julia Caba Alba.

Drie communistische spionnen komen in Spanje aan met terroristische bedoelingen, maar uiteindelijk vestigen ze zich in het land. Een achterlijke en beschamende komedie, die midden in de koude oorlog opgenomen werd.

Buenas noticias

1953 | Komedie

Spanje 1953. Komedie van Eduardo Manzanos. Met o.a. José Luis Ozores, María Luz Galicia, Juan Calvo en Manuel Arbó.

Een jonge brievenbesteller uit de provincie besluit de hoeveelheid post op te voeren. Een paternalistische en onsamenhangende film.

El Andén

1952 | Drama

Spanje 1952. Drama van Eduardo Manzanos. Met o.a. Jesús Tordesillas, José Bódalo, Fernando Rey en José Luis Ozores.

De oude chef van een spoorwegstation gaat met pensioen en dat doet het hele verleden van zijn plaatsgenoten herleven. In dit zedendrama spelen een paar belangrijke Spaanse acteurs.

Cabaret

1952 | Misdaad

Spanje 1952. Misdaad van Eduardo Manzanos. Met o.a. Fernando Rey, Nati Mistral, José Bódalo en Félix Dafauce.

Verbitterd probeert de vroegere verloofde van een artieste haar en haar huidige geliefde te beschuldigen van een vuil zaakje. Een opvallende detectivefilm, die goed geproduceerd is en waarin goed gespeeld wordt.