Chris Avram is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Lo Studente

1983 | Romantiek, Musical

Italië 1983. Romantiek van Nini Grassia. Met o.a. Nino D'Angelo, Jenny Tamburi, Chris Avram en Maria Fiora.

Na twintig jaar in Venuzuela vertoefd te hebben, keert baron Mario di Villalta terug naar zijn geboorteplaats Napels, waar hij een student in dienst neemt als zijn secretaris, zonder er oog voor te hebben dat de jongeman de vertrouweling is van een plaatselijke mafiabaas. Ondertussen wordt de student verliefd op één van zijn medestudenten. Deze verschrikkelijke film bestaat de volgende ingrediënten: romantiek, verraad, geweld en hartstocht, Napolitaanse levensliederen, slecht acteerwerk en een armetierig script. Overslaan.

Vai avanti tu che mi vien da ridere

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Giulio Capitani. Met o.a. Lino Banfi, Agostina Belli, Nando Paone en Chris Avram.

Een politiecommissaris valt het leven zwaar. Zijn vrouw verlaat hem en hij heeft de pech dat hij zijn verblijf moet delen met een travestiet die getuige is geweest van een moord en dus bescherming behoeft. Af en toe stevig lachen, maar veel bijzonders is er niet te zien, afgezien van Belli.

Poseída

1977 | Horror, Erotiek

Spanje/Italië 1977. Horror van Giulio Petroni. Met o.a. Marisa Mell, Chris Avram, Lou Castel, Javier Escrivá en Laura Trotter.

In het kader van een satanische samenzwering raakt een vrouw zwanger van de duivel. Een soort kruising tussen ROSEMARY'S BABY en THE EXORCIST, in het teken van de sekscinema. De film onderscheidt zich door de onverwachte amoraliteit, het uitbundig anti-klerikalisme en de totale claustrofobie. De charme van Marisa Mell maakt hoe dan ook veel goed.

California

1977 | Western

Italië 1977. Western van Michele Lupo. Met o.a. Giuliano Gemma, Miguel Bosé, Paola Bose, William Berger en Chris Avram.

Routine-western met Gemma als een door premiejagers opgejaagde ex-soldaat. Als de zuster van zijn al eerder vermoorde vriend door Harmsdorf wordt gegijzeld, besluit hij niet langer te vluchten maar keihard terug te vechten. Brutale geweldscènes worden verondersteld het gebrek aan inspiratie te verdoezelen. Op de soundtrack plagieert ene Gianni Ferro niet onverdienstelijk Morricone. Scenario van Mino Roli, Nico Ducci, Franco Bucceri en Roberte Leoni. Ook bekend als CALIFORNIA ADDIO.

Il Pavone nero

1974 | Avonturenfilm, Erotiek

Italië 1974. Avonturenfilm van Osvaldo Civirani. Met o.a. Karin Shubert, Luigi Angelillo, Chris Avram, Don Powell en Lorenzo Piani.

Een armoedige B-film waarin een echtpaar bij een vakantie in de Dominicaanse Republiek tijdens een dorpsfeest door de lokale tovenaar wordt vervloekt, zodat de vrouw prompt last krijgt van allerlei erotische fantasieën. Die worden dan onscherp en in tegenlicht gefilmd, wat een stekende hoofdpijn tot gevolg heeft. De man probeert tussenbeide te komen, maar wordt door de stamleden in bedwang gehouden. Gelukkig komt de politie net op tijd om een einde aan deze stikvervelende, slecht gemaakte film te maken.

Milano trema: la polizia vuole giustizia

1973 | Misdaad

Italië 1973. Misdaad van Sergio Martino. Met o.a. Luc Merenda, Silvano Tranquilli, Richard Conte, Martine Brochard en Carlo Alighiero.

Politieman Merenda ziet ontvluchte gevangenen hun cipiers en een onschuldige man en zijn dochtertje vermoorden. In een confrontatie met die bandieten schiet hij enkele van hen dood en dat wordt hem door zijn superieuren kwalijk genomen. Merenda is een wezenloos acteur en maakt niets van zijn rol als inspecteur; gelukkig is er nog Conte als de bandietenleider. US/GB-titel: THE VIOLENT PROFESSIONALS.

El Amor empieza a medianoche

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Conchita Velasco, Javier Escrivá, Chris Avram en Helga Liné.

Een weduwnaar en weduwe treden in het huwelijk en proberen de fouten uit hun vorige verbintenis te voorkomen. Gebaseerd op het theaterstuk Juegos de medianoche van Santiago Moncada.

Varietes

1971 | Musical, Romantiek

Spanje 1971. Musical van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Vicente Parra, Sara Montiel, Chris Avram en Trini Alonso.

Verschillende mensen worden verliefd in het wereldje van het theater. Met deze film, die gemaakt werd ter meerdere eer en glorie van Montiel, probeerde de producent de draad van zijn eerste speelfilm CÓMICOS te hervatten. Er werd echter niet hetzelfde succes behaald.

Il Sole nella pelle

1971 | Drama, Erotiek

Italië 1971. Drama van Giorgio Stegani Casorati. Met o.a. Alessio Orano, Ornella Muti, Chris Avram, Luigi Pistilli en Fortunio Arena.

De dochter van een grootindustrieel wordt verliefd op een hippie-figuur, maar haar omgeving keert zich zo krachtig tegen deze relatie, dat de ontwikkelingen een dramatische wending nemen. Deze zeer gladde, sentimentele produktie boeit soms door enkele rake milieuschetsen.

I Senza Dio

1971 | Western

Italië/Spanje 1971. Western van Roberto B. Montero. Met o.a. Antonio Sabàto, Chris Avram, Erika Blanc en Paolo Gozlino.

De revolverheld El Santo (Sabàto) is op het spoor van een goudschat. Deze zeer tamme western mist de broodnodige actie en humor. Gozlino staat op de credits als Paul Stevens. Ook bekend als THUNDER OVER EL PASO.

Django!

1971 | Western

Italië 1971. Western van Edoardo Mulargia. Met o.a. Anthony Steffen, Stello Candelli, Glauco Onorato, Donato Castellaneta en Esmeralda Barros.

Een vrouw wordt door drie mannen vermoord. Pech voor die mannen dat het nu juist Django's vrouw was. Die zweert wraak. Harde spaghetti-western. Steffen heet in werkelijkheid Antonio de Teffé, en is de meest produktieve western-acteur geweest die Italië heeft voortgebracht. Geboren in Rome in 1932, en debuteerde in 1955. Na het verval van de Italo-western speelde hij vele rollen, o.a. in griezelfilms en ca. 25 hoofdrollen in spaghetti-westerns.