Jill Craigie is acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

H.G. Wells

1996 | Documentaire, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1996. Documentaire van Sharon Maguire. Met o.a. Michael Foot, Jill Craigie, Michael Coren, Victoria Glendinning en Peter Kemp.

Een uitstekend gestoffeerde biografie van de Britse schrijver Herbert George Wells (1866-1946) aan de hand van authentiek foto- en filmmateriaal en gesprekken met mensen die beroepshalve ge[KA3]interesseerd zijn in diens oeuvre. Auteur Michael Foot leidt ons rond en bezoekt de plaatsen die van groot belang waren voor de auteur. De documentaire over de [KL]Shakespeare van de sciencefiction [KLE] (dixit Brian Aldiss) bestaat uit twee delen. Deel 1, BROMLEY BOY, behandelt zijn jeugd, zijn beslissende ontmoeting met T.H. Huxley, zijn eerste romans en zijn vele liefdesavonturen. In deel 2, THE PANTHER AND THE JAGUAR, staat Wells` relatie met schrijfster Rebecca West centraal, evenals zijn communistische sympathie[KA3]en. In het communisme zag hij trouwens zijn gedroomd [KL]Utopia[KLE]. Fragmenten uit zijn romans [KL]The Time Machine[KLE] (1895), [KL]Tono Bungay[KLE] (1909), [KL]The War Of The Worlds[KLE] (1898), [KL]Anticipations[KLE] (1901), [KL]Anna Veronica[KLE] (1909), [KL]Mariage[KLE] (1912), [KL]The Research Magnificent[KLE] (1915), [KL]The Passionate Friends[KLE] (1913), [KL]Russia In The Shadow[KLE] (1920) en zijn autobiografie worden gelezen door David Troughton. De film wordt tevens ge[KA3]illustreerd met fragmenten uit KIPPS van Carol Reed (1941) en THE HISTORY OF MR. POLLY van Anthony Pelissier (1949), evenals uit de documentaire OUTLINE OF HISTORY waarin Wells zelf zijn toekomstvisie vertelt. Maguire schreef het scenario, terwijl Steve Scales de montage voor zijn rekening nam. Nieuw fotomateriaal werd geschoten door Tony Miller en Allen Guilford.

Windom's Way

1957 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Drama van Ronald Neame. Met o.a. Peter Finch, Mary Ure, Michael Hordern, Natasha Parry en Robert Flemyng.

Koloniaal drama over de toegewijde dokter Alec Windom (Peter Finch) die praktijk houdt in een afgelegen dorpje in Maleisië. Net als in het boek van James Ramsey Ullman verdeelt hij zijn tijd tussen zijn overmatig chique, maar vooral ontheemde vrouw (Mary Ure); een bloeiende romance en; het lot van de uitgebuite arbeiders die zich een slag in de rondte werken op de lokale rubberplantage. De laatste verhaallijn - passend in een tijd waarin communisten stakingen organiseerden en rubber nog een strategisch product was - is verreweg het meest interessant maar dat dringt pas laat door bij de regisseur.

The Million Pound Note

1954 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Komedie van Donald Neame en Ronald Neame. Met o.a. Gregory Peck, Jane Griffith, Ronald Squire, A.E. Matthews en Wilfrid Hyde-White.

Amerikaan Peck ontvangt een bankbiljet van één miljoen pond op voorwaarde dat hij het een maand lang niet mag uitgeven. Zodra het nieuws de ronde doet dat iemand zoveel geld bezit, gaan alle krediet-kranen overal stromen met als gevolg een hoop pech en ellende na die periode. Een veel te brave bewerking van het bekende komische verhaal van Mark Twain. Gesitueerd in Londen. Scenario van Jill Craigie. Camerawerk van Geoffrey Unsworth.