Wolfgang Glück is regisseur.
Er zijn 9 films gevonden.

Es war doch Liebe

2003 | Drama

Duitsland 2003. Drama van Wolfgang Glück. Met o.a. Therese Affolter, Fiorentin Groll, Monika Neubauer, Lorenz Pammer en Dietmar Schönherr.

TASHet scenario is van Beate Pilz. Het camerawerk is van Christian Berger.

Die schönsten Geschichten mit Heinz Rühmann

1994 |

Duitsland 1994. Wolfgang Glück en Rolf von Sydow.

Gefundenes Fressen voor de liefhebbers van Heinz R[KA3]uhmann dat samengesteld werd door omroep ZDF. R[KA3]uhmann, geboren in 1902 stierf begin oktober 1994 op 92-jarige leeftijd en was in eigen land zeer populair. Hij speelde in meer dan honderd films, maar was vreemd genoeg nauwelijks bekend buiten zijn landsgrenzen. In eigen land koos men hem tot twaalf maal toe als de Acteur van het Jaar. Hij was drie maal gehuwd, maar zijn eerste huwelijk met de joodse actrice Maria Bernheim is de geschiedenisboeken ingegaan: hij ging van haar scheiden onder druk van de nazi`s (en de eerzucht om in eigen land carri[KA2]ere te maken), maar hielp Maria te emigreren naar Zweden. Na de oorlog hebben ze samen in een tv-programma gezegd dat het om politieke druk ging. In deze film zien we vijf schetsen met R[KA3]uhmann in de hoofdrol. In OBDACHLOS IN PEOPLES PARK speelt hij een zwerver die zich tevergeefs wil laten arresteren om de winter in de warme gevangenis door te brengen. Hij heeft als oplichter echter veel te veel succes. FEDERLESEN IN HUNTERS LODGE gaat over een ornitholoog die voor het eerst in jaren een goed gesprek voert met zijn vrouw (L[KA3]obel). DIE SPIELDOSEN gaat over een kleine kruidenier die buiten zijn schuld een verkeerd ge[KA3]etiketteerd speeldoosje aan twee meisjes verkocht heeft. In DIE ORGEL speelt R[KA3]uhmann een organist, die droomt zijn talent te mogen bewijzen op een groot kerkorgel en als de gelegenheid zich voordoet, krijgt hij plankenkoorts. In DAS CELLO vermant Herr Ebert (Rühmann) zich om zijn vrouw, die begonnen is op een cello te krassen, uit te leggen dat ze geen aanleg heeft om ooit mooi op het instrument te spelen. De filmpjes zijn verschillend van kwaliteit, maar het is en blijft onvervalst Rühmann amusement. Het scenario is van Maria Matray, Lida Winiewicz en Jon Watkins. Het camerawerk is van W.P. Hassenstein en Gero Erhardt.

38

1987 | Romantiek, Drama, Historische film

Oostenrijk/Duitsland 1987. Romantiek van Wolfgang Glück en Wolfgang Gluck. Met o.a. Tobias Engel, Sunnyi Melles, Heinz Trixner, Lotte Ledl en Ingrid Burkhard.

Film over het lot van een liefdespaar naar een roman van Friedrich Torberg. Een jonge actrice en een joodse schrijver maken het binnenmarcheren van Hitler in Oostenrijk mee, de zgn. Anschluss in 1938. Hun hoop om hun privé geluk veilig te stellen voor de Nazi-terreur wordt de bodem in geslagen. Ook bekend als HEIM INS REICH.

Tatort - Mord in der Oper

1981 | Mysterie

Duitsland/Oostenrijk 1981. Mysterie van Wolfgang Glück. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Lieselotte Plauensteiner en Erika Deutinger.

Terwijl op de b[KA3]uhne van de Weense staatsopera Carmen wordt neergestoken door de jaloerse Don Jos[KA1]e, wordt achter de coulissen de kleedster van het operagezelschap daadwerkelijk vermoord: haar keel is doorgesneden! Is de dader de jongeman, die tijdens de voorstelling doelloos achter het toneel rondliep? Een klus voor Oberinspektor Marek (Eckhardt), die hem voert naar de betere kringen uit de high society van de Oostenrijkse hoofdstad. Het scenario is van hoofdrol Eckhardt, die zijn eigen personage bedacht en het schouwburgwereldje op zijn zak kent. Het camerawerk is van Wolfgang Koch. Aflevering 129.

Der Schüler Gerber

1981 | Drama

Oostenrijk 1981. Drama van Wolfgang Glück. Met o.a. Gabriel Baryli, Werner Kreindl, Doris Mayer en Romuald Pekny.

Prachtig camerawerk van Xaver Schwarzenberger in de verfilming van Friedrich Torbergs novelle over de willekeur waarmee leraren een leerling kunnen kleineren. Voor de gevoelige, intelligente leerling Gerber komt de uitslag van zijn examen te laat. Zijn wiskundeleraar heeft hem dan al de dood ingetreiterd. Een op ware voorvallen berustend drama.

Diener und andere Herren

1978 | Komedie

Duitsland 1978. Komedie van Wolfgang Glück. Met o.a. Heinz Rühmann, Bruni Löbel, Werner Eichhorn, Christian Rainer en Ferdy Mayne.

Vier korte verhalen die zich in Ierland afspelen met Rühmann die vier fraaie typetjes neerzet. Rühmann kreeg voor deze rollen van het tv-blad Hör Zu de Gouden Camera.

Die eigenen vier Wände

1965 | Drama

Duitsland 1965. Drama van Wolfgang Glück. Met o.a. Inge Meysel, René Deltgen, Christoph Quest, Ronald Dehne en Stephan Schwartz.

Een satire over de ongewenste bijverschijnselen van het Wirtschaftswunder. Met een rake rolbezetting worden de turbulente ervaringen verteld van een schrijvers-echtpaar, met Meysel als de echtgenote die vindingrijk haar gezinsleden aanzet tot het bouwen van 'vier eigen muren'. Prestigieuze Duitse tv-film. Het scenario is van Curth Flatow.

Denn das Weib ist schwach

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van Wolfgang Glück. Met o.a. Sonja Ziemann, Helmut Schmid, Kai Fischer, Werner Peters en Irene Mann.

Een vrouw die een miljoenenerfenis in het vooruitzicht heeft, valt ten prooi aan een gelukzoeker; deze wordt echter verliefd op haar en dat is natuurlijk niet naar de zin van zijn medeplichtige. Een melodrama van het zuiverste water.

Worüber man nicht spricht

1958 | Drama

Duitsland 1958. Drama van Wolfgang Glück. Met o.a. Hans Söhnker, Antje Geerk, Albert Rueprecht, Karin Dor en Friedrich Domin.

Een voorlichtingsfilm en tevens een aanklacht tegen abortus. Een jong meisje raakt in verwachting, overweegt abortus, verwerpt dit en uiteindelijk komt alles nog goed. Ook bekend als FRAUENARZT DR.BRAND GREIFT EIN.