Oldřich Lipský is regisseur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

Srdečný pozdrav ze zemékoule

1983 | Sciencefiction, Komedie

Tsjechoslowakije 1983. Sciencefiction van Oldřich Lipský, Vladimir Jiránik en Josef Hekrdla. Met o.a. Milan Lasica, Július Satinský, Jirí Menzel, Nada Konvalinková en Miloš Kopecký.

Een satirische science fiction film, waarin twee groteske buitenaardse wezens cartoon-rapporten naar hun planeet zenden over ecologie en menselijke zeden, waaronder de manieren van seks bedrijven. De cartoons van Jiránek zijn grappiger dan de episoden met acteurs, waarin te veel gepraat wordt.

Adéla ještě nevečeřela

1978 |

Tsjechoslowakije 1978. Oldřich Lipský. Met o.a. Michal Dočolomanský, Rudolf Hrusínský, Miloš Kopecký, Ladislav Pešek en Nada Konvalinková.

In deze parodie op de bekende held uit detectiveromans, Nick Carter, wordt zijn hulp ingeroepen een verdwenen hond in Praag op te sporen. De sleutel blijkt de vleesetende plant van een zich als baron voordoende misdadiger. Heel secuur is de sfeer van Praag aan het begin van deze eeuw nagemaakt. Ook de trucs die Carter gebruikt zijn in stijl, maar ondanks deze uiterlijke perfectie kan de film niet echt boeien.

A[KA5]t žiji duchové

1977 | Familiefilm, Fantasy, Horror

Tsjechoslowakije 1977. Familiefilm van Oldřich Lipský. Met o.a. Jiří Sovák, Dana Vávrová, Jiří Procházka, David Vlček en Tomas Holy.

Lekkere ouderwetse film over kinderen, die samen met een vriendelijk stel spoken de ruïne van een oude burcht tegen indringers beschermen waardoor zij hun speelplek - zelfs in weerwil van het schoolhoofd - kunnen behouden. Onder de spoken bevindt zich ook een prinsesje dat ze en passant bevrijden. Scenario van regisseur Lipský en Zdeněk Svěrák naar een idee van Jiří Melisek. Camerawerk van Jan Němeček en Vladimir Novotny; deze laatste hanteerde de trick-camera.

At'zije cirkus!

1975 | Familiefilm, Animatie

Tsjechoslowakije/USSR 1975. Familiefilm van Oldřich Lipský. Met o.a. Jevjeni Leonov, Jiří Sovák, Iva Janžurova, Alexandr Lenkov en Marie Drahokupilova.

De dochter van de circusdirecteur is verliefd op een kellner, die debuteert als jongleur. De secretaris van de directeur heeft echter een oogje op het kittige meisje en als hij wordt afgewezen, saboteert hij uit jaloezie het optreden van de aspirant-jongleur door de borden aan elkaar te lijmen. Er gebeurt verder een hele reeks van clowneske dingen: de directeur komt in de koelmachine terecht die het water moet bevriezen voor de kunstschaats(t)ers, maar die vallen in het zwembad; een professor wil een olifant laten zingen en een goochelaar probeert mensen in de lucht op te laten gaan. In feite is deze film niet meer dan een aaneenschakeling van zaken die voor- en achter de coulissen van een cirkus gebeuren. Tot op zekere hoogte onschuldig en ouderwets vermaak voor jong en oud. Het scenario voor dit kunststukje is van Milos Macurek, Jakov Kostshukovski, Oldrich Lipski en Moris Slobodski. Achter de camera stond Jaroslav Kucera.

Šest medvědu s cibulkou

1972 | Familiefilm

Duitsland/Tsjechoslowakije/Tsjechië 1972. Familiefilm van Oldřich Lipský, Milos Macourek en Oldrich Lipsky. Met o.a. Lubomír Lipský, Jiři Sovák, Miloš Kopecký, Jan Libíček en František Filipovský.

Een door kinderen op handen gedragen clown en zijn zes beren krijgen ontslag uit het circus na een ruzie met de directeur. Ze worden vervangen door een nummer met varkens. Drie kinderen helpen hem verkleed als vrouw aan een nieuwe job als kokkin op hun school. Op een boze dag legt de schoolinspecteur een bezoek af, en kort daarop komen ook de zes beren de school binnengewandeld! Een uiterst plezierige film met een schitterende clown en een onuitputtelijke reeks van gags. Miloš Macourek schreef samen met regisseur Lipský het scenario. Achter de camera stond Vladimír Novotný. De zes beren zijn: Valos, Másá, Mána, Jenny en Ilona.

Limonádový Joe

1964 | Western, Erotiek

Tsjechoslowakije 1964. Western van Oldřich Lipský. Met o.a. Karel Fiala, Olga Schoberová, Květa Fialová, Miloš Dale en Josef Nomaz.

Een soms in herhaling vallende, maar vaak grappige satire op de Amerikaanse western. De titel verwijst naar de held, die in plaats van sterke drank Kola Loca limonade drinkt.