Luis Prendes is acteur.
Er zijn 38 films gevonden.

Alien Predator

1987 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten/Spanje 1987. Sciencefiction van Deran Sarafian. Met o.a. Luis Prendes, Martin Hewitt, Lynn-Holly Johnson en Dennis Christopher.

Een buitenaards monster komt op aarde in dit vervolg op The Thing met een humoristisch tintje en een andere, schilderachtige rolverdeling.

La gran fiesta

1986 | Oorlogsfilm

Puerto Rico 1986. Oorlogsfilm van Marcos Zurinaga. Met o.a. Daniel Lugo, Miguel Ángel Suárez, Luis Prendes, Raúl Juliá en Cordelia Gonzalez.

Tijdens het grandioze slotbal in het Casino van de Old San Juan ontwikkelt zich een amoureuze en politieke intrige die de situatie in Puerto Rico in 1942 belicht voordat het Ameikaanse leger de situatie zou overnemen. Curieuze film die gefotografeerd en geschreven werd door de regisseur en waaraan een internationale cast meewerkte. Een schot naast de roos.

Memorias del general Escobar

1984 | Biografie, Oorlogsfilm

Spanje 1984. Biografie van José Luis Madrid. Met o.a. Antonio Ferrandis, Elisa Ramírez, Luis Prendes, José Antonio Ceinos en Jesús Puente.

Het leven van generaal Antonio Escobar die, in de rang van kolonel van de Guardia Civil (Corps Spaanse Rijkspolitieagenten), in 1936 trouw bleef aan de Republikeinse Regering. Een middelmatige film en in het geheel niet overtuigend wat betreft de zogenaamde historische objectiviteit.

Tuareg

1983 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1983. Avonturenfilm van Enzo G. Castellari. Met o.a. Mark Harmon, Luis Prendes, Claudia Gravy, Aldo Sambrell en Claudia Gravi.

Een jonge Toeareg verzet zich tegen de plaatselijke tiran. Een soort spaghetti-western in de woestijn. Ook bekend als TUAREG II-IL GUERRIERO DEL DESERTO en THE DESERT WARRIOR.

Investigación criminal

1970 | Misdaad

Spanje 1970. Misdaad van Juan Bochs. Met o.a. Angel Aranda, Luis Prendes, Silvana Sandoval en Fernando Cebrián.

Een pas beginnende politieagent neemt zich voor een bende misdadigers te ontmaskeren. Een mini-klassieker van de Spaanse detectivefilm.

The Christmas Kid

1968 | Western

Spanje 1968. Western van Sidney Pink. Met o.a. Jeffrey Hunter, Louis Hayward, Gustavo Rojo, Perla Cristal en Luis Prendes.

Middelmatige western compleet met bonen en kuch, waarin een aan het zadel vastgeroeste ronddolende man op zoek gaat naar zijn ware identiteit.

The Fickle Finger of Fate

1967 | Thriller, Komedie

Spanje 1967. Thriller van Richard Rush. Met o.a. Tab Hunter, Luis Prendes, Patty Shepard, Gustavo Rojo en Fernando Hilbeck.

Komedie thriller, gemaakt met een gering budget, over een Amerikaans ingenieur die ontdekt dat hij als dom werktuig wordt gebruikt door smokkelaars die proberen een aantal kunstvoorwerpen uit Madrid te krijgen.

Fantasía 3

1967 | Fantasy

Spanje 1967. Fantasy van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Juan Diego, Dyanik Zurakowska, Tomás Blanco en Luis Prendes.

Verschillende 'sketchjes' over drie fantastische verhalen. De eerste en weinig vermeldenswaardige film van een heden ten dage beroemde regisseur.

La Banda del Pecas

1966 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje 1966. Familiefilm van Jesús Pascual. Met o.a. Amparo Baró, Luis Prendes en Quique San Francisco.

Twee groepen kinderen die elkaar dwarszitten stuiten op een bende juwelendieven. Ook voor kinderen is deze film stomvervelend.

Donne alla frontiera

1966 | Western

Oostenrijk/Spanje/Italië 1966. Western van Rudolf Zehetgruber. Met o.a. Anne Baxter, Maria Perschy, Gustavo Rojo, Rossella Como en Adriana Ambesi.

Zeven vrouwen proberen dwars door een vijandig indianengebied een fort te bereiken dat 150 km verder ligt. Ze worden niet met rust gelaten door de roodhuiden. Op hun barre tocht moeten drie van hen het leven laten en dat het er niet meer zijn komt nog door de hulp van Rojo. Een internationale produktie met dito bezetting. Een op zich interessant thema maar het gaat duidelijk meer om de rauwheden. Tot een uitgebalanceerd verhaal is scenarist Mino Rollo niet gekomen. In Amerika werd de film uitgebracht als THE TALL WOMEN.

Plaza de Oriente

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Mateo Cano. Met o.a. Mari Luz Galicia, Luis Prendes, Carlos Estrada en Luis Peña.

De geschiedenis van een Spaanse familie over een periode van 37 jaar. U kunt hem maar beter niet gaan zien.

Los Muertos no perdonan

1963 | Misdaad

Spanje 1963. Misdaad van Julio Coll. Met o.a. Javier Escrivá, Luis Prendes, Francisco Morán en Alberto Dalbes.

Een student onderzoekt samen met zijn professor de moord op zijn vader. Een aanvaardbare detectivefilm met psychologische en paranormale facetten.

Todos eran culpables

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van Leon Klimowsky en Leon Klimovsky. Met o.a. Angel Arana, María Mahor, Luis Prendes, Manuel Gil en Angel Aranda.

De rechter van een badplaats neemt de zaak van een jonge moordenares op zich. Een flegmatieke, ongeïnteresseerde film.

A hierro muere

1962 | Misdaad

Argentinië/Spanje 1962. Misdaad van Manuel Mur Oti. Met o.a. Olga Zubarry, Alberto de Mendoza, Luis Prendes en Katia Loritz.

Een voormalig dwangarbeidster is nu huishoudster bij een oude zieke zangeres. Samen met haar neef Fernando besluit ze zich te ontdoen van haar werkgeefster én de arts. Deze aanvaardbare detectivefilm is het werk van een niet te onderschatten regisseur.

Carta a una mujer

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van Miguel Iglesias. Met o.a. Emma Penella, Luis Prendes, José Guardiola, José Moreno en Jose Guardiola.

Een beroemde dirigent maakt een oorlogsweduwe het hof, maar zij wil liever trouw blijven aan de nagedachtenis van haar man. Het is een zeer slecht melodrama, dat in de lijn ligt van de in de jaren '40 gemaakte produkties in Spanje.

El Príncipe encadenado

1960 | Avonturenfilm

Spanje 1960. Avonturenfilm van Luis Lucia. Met o.a. Javier Escrivá, Antonio Vilar, Luis Prendes en María Mahor.

Een kroonprins in het middeleeuwse Polen wordt door enkele samenzweerders ontvoerd. Een schilderachtige Spaanse avonturenfilm - een behoorlijk vrije verfilming van het klassieke toneelstuk La vida es sueño

El Precio de la sangre

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Feliciano Catalán. Met o.a. Luis Prendes, Adriano Rimoldi, Luis Peña en María de los Angeles-Hortelano.

Een ongelovige monteur bekeert zich tot het katholicisme teneinde een misdaad waarvan hij ooggetuige was te vergeten. Een stompzinnig vroom melodrama, dat typerend is voor de Spaanse cinema uit de jaren vijftig.

De espaldas a la puerta

1959 | Misdaad

Spanje 1959. Misdaad van José María Forgué. Met o.a. Emma Penella, Amelia Bence, Luis Prendes en Elisa Lori.

Een danseres wordt in haar kleedkamer vermoord. Een zeer slappe film, waarvan het draaiboek van de rampzalige maar toch veelzijdige Alfonso Paso is.

Venta de Vargas

1958 | Romantiek, Oorlogsfilm, Musical

Spanje 1958. Romantiek van Enrique Cahen Salaberry. Met o.a. Lola Flores, Rubén Rojo, Luis Prendes en Antonio González.

Rond 1808 begint een driehoeksverhouding tussen een kapitein van het leger van Napoleon, een danseres en een dappere Spaanse guerrillastrijder. De typische folkloristische film gemaakt ter meerdere eer en glorie van Flores.

Cielo negro

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Susana Canales, Fernando Rey en Luis Prendes.

Op zekere dag steelt een eenvoudig dienstmeisje een japon van haar bazin, om aantrekkelijker te worden voor de man op wie ze verliefd is. Een bijzondere film, zeer acceptabel geregisseerd en gespeeld.

Balarrasa

1950 | Biografie

Spanje 1950. Biografie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Rosa Salgado en Luis Prendes.

Deze film vertelt de geschiedenis van de Spaanse priester- missionaris Balarrasa, die in Alaska is gestorven. Het onsamenhangende draaiboek werd goed geregisseerd door Nieves Conde.

Una Noche en blanco

1949 | Drama

Spanje 1949. Drama van Fernando Alonso Casares. Met o.a. Pastora Peña, José María Seone, Luis Prendes en Luis Peña.

Een pasgetrouwd stel en een mooie liftster zoeken een schuilplaats in een eenzame boerderij. De gekke boer ziet de getrouwde vrouw voor zijn overleden echtgenote aan. Een soort THE OLD DARK HOUSE op zijn Spaans. Een film van middelmatige kwaliteit.

La Sombra iluminada

1948 | Misdaad, Drama

Spanje 1948. Misdaad van Carlos Serrano de Osma. Met o.a. Luis Prendes, Asunción Sancho, Manuel Requena en Félix Fernández.

Een psychopaat vlucht uit de kliniek, waarin hij vanwege een moord werd opgesloten en probeert vervolgens de waarheid te herstellen. Een werkelijk curieuze film van één van de meest ongedurige en persoonlijke regisseurs uit de geschiedenis van de Spaanse cinema.

Cita con mi viejo corazón

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Ferruccio Cerio. Met o.a. Luis Prendes, Miriam Day, Rafael Calvo en Pedro Mascaró.

De moeilijkheden die een pasgetrouwd paar doormaakt totdat het de echtelijke en economische stabiliteit heeft bereikt. Een middelmatige en moraliserende film.

la Manigua sin dios

1947 |

Spanje 1947. Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Nani Fernández, Luis Prendes, Jorge Mistral en Antonio Casas.

Een groep priesters wil de oerwouden van de Chaco koloniseren. Een beschamende religieuze film.

Un Ladrón de guante blanco

1947 | Komedie

Spanje 1947. Komedie van Ricardo Cascón. Met o.a. Luis Prendes, Silvia Morgan, Mary Santpere en José Jaspe.

De mooie Carmen raakt zozeer in de ban van avonturenromans dat ze zichzelf uitzonderlijke heldendaden toeschrijft. Een redelijke film, hoewel hij niet erg bijzonder is.

Estaba escrito

1945 | Romantiek

Spanje 1945. Romantiek van Alejandro Ulloa. Met o.a. Marta Santaolalla, Luis Prendes, Mary Lamarr en Fernando Rey.

Een jonge Europeaan wordt verliefd op een Marokkaanse...Een film die van geen enkel belang is.

Tambor y cascabel

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van Alejandro Ulloa. Met o.a. Luis Prendes, Marta Santaolalla en Antonio Riquelme.

Twee getrouwde mensen koesteren een haat-liefde verhouding. Een bescheiden en conventionele film.

Mi enemigo y yo

1944 | Romantiek

Spanje 1944. Romantiek van Ramón Quadreny. Met o.a. Josita Hernán, Luis Prendes, Lily Vicenti en Fernando Fernán-Gómez.

De rivaliteit in de liefde die ontstaat tussen twee zussen. Een film om zo snel mogelijk te vergeten.

Lola Montes

1944 | Drama

Spanje 1944. Drama van Antonio Román. Met o.a. Conchita Montenegro, Luis Prendes, Guillermo Marín en Carlos Muñoz.

Het leven van de legendarische Lola Montes. Met de prachtige versie van Ophüls heeft deze film niets uit te staan.

Una Chica de opereta

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Ramón Quadreny. Met o.a. Josita Hernán, Luis Prendes, Lily Vicente, Pepe Isbert en Fernando Fernán-Gómez.

De film toont de liefdeslotgevallen uit het leven van een voormalige muzikant die in een muziekwinkel moet werken. Eén van de films waarin Luis Prendes en Josita Hernán samen speelden.

Boda accidentada

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Mercedes Vecino, Luis Prendes, Pedro Mascaró, José Jaspe en Paco Martínez Soria.

In een hotel dat zeer in trek is, vertoeven tegelijkertijd verschillende paren. Een middelmatige film vol intriges, die enigszins vooruitloopt op het erotische type film dat deze regisseur jaren later zou maken.

Su excelencia el mayordomo

1942 | Komedie

Spanje 1942. Komedie van Miguel Iglesias. Met o.a. María José Simo, Luis Prendes en Marta Grau.

Een oud-bankier vindt een betrekking als butler. Een fantasieloos blijspel, dat bovendien nog slecht gespeeld is.

Mi adorable secretaria

1942 | Romantiek

Spanje 1942. Romantiek van Pedro Puche. Met o.a. Maruchi Fresno, Luis Prendes en Lily Vicente.

In een bedrijf ontluikt de liefde tussen een secretaresse en de zoon van de eigenaar. Een onbeduidende film.

Melodías prohibidas

1942 | Komedie

Spanje 1942. Komedie van Francisco Gisbert. Met o.a. Luis Prendes, Marta Flores en Antoñita Pedraza.

Een man die moderne muziek verafschuwt heeft een dochter die klassieke muziek verfoeit. Een onbetekenende film over de generatiekloof.

Una Conquista difícil

1941 | Komedie

Spanje 1941. Komedie van Pedro Puche Lorenzo. Met o.a. Maruchi Fresno, Luis Prendes en Lily Vicente.

Een jonge vrouw wil verhinderen dat haar vader zijn fortuin met een avonturierster verspilt. Een nietszeggende film.

La Madre guapa

1941 | Komedie

Spanje 1941. Komedie van Félix de Pomés. Met o.a. Mercedes Vecino, Luis Prendes en Isabel de Pomés.

Een weduwe, moeder van drie kinderen, is van plan om te hertrouwen. Een onbeduidende en zeer grove film.

The Littlest Rebel

1935 | Familiefilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1935. Familiefilm van David Butler. Met o.a. Shirley Temple, John Boles, Jack Holt, Karen Morley en Bill Robinson.

Een eersteklas Temple-geval als Shirley haar vader Boles, die een soldaat is, uit gevangenschap redt in de Burgeroorlog door president Lincoln op te zoeken; de dansen met Robinson zijn zoals altijd fraai.