Jamie Mitchell is regisseur en editor.
Er zijn 2 films gevonden.

National Treasure

2004 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 2004. Avonturenfilm van Jon Turteltaub. Met o.a. Nicolas Cage, Diane Kruger, Sean Bean, Jon Voight en Harvey Keitel.

Dwaas amusement met Nicolas Cage die de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring steelt omdat vrijmetselaars op de achterkant aanwijzingen hebben achtergelaten over de locatie van een schat. Sean Bean is de slechterik en Diane Kruger de verplichte vrouwelijke helper. Opgebouwd als puzzelspeurtocht, meedenken is zinloos. Het oorspronkelijke slot van National Treasure maakte gewag van meer schatkaarten. Een testpubliek vatte dat op als aankondiging van een sequel, waarop Turteltaub het slot omwerkte. Overigens verscheen er in 2007 ook echt een sequel van dezelfde regisseur en weer met Cage in de hoofdrol, getiteld: National Treasure: Book of Secrets.

The Little Mermaid: Whale of a Tale

1992 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Animatie van Jamie Mitchell.

Pilootfilm van tv-serie met de verdere avonturen van de personages uit de met een Oscar bekroonde Disney-animatiefilm THE LITTLE MERMAID uit 1989. De mooie zeemeermin-prinses Ariel adopteert een verdwaalde baby-walvis maar met de hulp van haar vriendjes, Sebastiaan-de-kreeft en het gele visje Botje wordt het lieve diertje klaargestoomd om de weg naar zijn school terug te vinden. Bruisende avonturen diep in zee, zwierig geanimeerd. Engelse versie met de stemmen van Jodi Benson, Samuel E.Wright, Edan Cross, Ken Mars, Jim Cummings. Geslaagde Nederlands gesproken en gezongen versie met de stemmen van Laura Vlasblom (als Ariel), Freddy Gumbs, Huib Broos, Bennie Jolink, Joeri Lucassen, Egbert Stoelinga en Reinder van der Naalt.