Amparo Arozamena is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Un yucatero honoris causa

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Arturo Martínez. Met o.a. Daniel 'Chino' Herrera, Arturo 'Panseco' Manrique, Amparo Arozamena en Gabriel Amay.

Een man erft een enorm fortuin. Hij begint alvast geld uit te geven met zijn vrienden, totdat hem vertelt wordt waaruit de erfenis bestaat... Het vervolg op NUESTROS BUENOS VECINOS DE YUCATAN, eveneens bestaande uit drie episoden en net zo vervelend.

Nuestros buenos vecinos de Yucatán

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Arturo Martínez. Met o.a. Daniel 'Chino' Herrera, Amparo Arozamena, Alicia Bonet en Mario Chávez.

Een jongeman die op het punt staat te trouwen, krijgt een auto- ongeluk, veroorzaakt door een kennis die verliefd is op zijn vriendin. Als gevolg van het ongeluk moet de jongen een dure operatie ondergaan. Een huilerig melodrama, bestaande uit drie episoden. Werd vervolgd in UN YUCATERO HONORIS CAUSA.

La Dama torera

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Sofía Alvarez, Luis Procuna, Amparo Arozamena en Florencio Castelló.

Een beroemd stierenvechter breekt bij een ongeluk zijn been. Zijn carrière loopt stuk en hij raakt aan de drank. Domme en fatalistische macho-film.

La Justicia de Pancho Villa

1939 | Avonturenfilm

Mexico 1939. Avonturenfilm van Guz Aguila en Guillermo Calles. Met o.a. Vicente Padula, Estela Inda, Amparo Arozamena en Loló Trillo.

Pancho Villa, gewelddadig maar menselijk, staat oog in oog met de dood als hij het hoofd moet bieden aan een koelbloedige gaucho. Door de mislukking van deze film besloot Calles nooit meer te regisseren (jaren later zou hij in hongerstaking gaan in een wanhopige poging opnieuw als regisseur aan de slag te komen).

El Rayo de Sinaloa

1935 | Avonturenfilm

Mexico 1935. Avonturenfilm van Julián S. González. Met o.a. Antonio R. Frausto, Amparo Arozamena, Raúl de Landa en Luis G. Barreiro.

Een man die ten onrechte van diefstal wordt beschuldigd, richt een bende op die de rijken berooft om de armen te helpen. Gebaseerd op de lotgevallen van de legendarische bandiet Bernal. Naïeve film, maar goed en levendig geregisseerd.

Almas encontradas

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Juán José Martinez Casado, Amparo Arozamena en Joaquin Busquets.

Tegen de achtergrond van een buurtkermistent dingen drie mannen naar de liefde van een danseres. De regisseur bewijst hierin opnieuw zijn liefde voor schilderachtige figuren, waaruit jaren later een van zijn bekendste films, QUINTO PATIO zou voortvloeien.