Antonio Vilar is acteur.
Er zijn 28 films gevonden.

El Francotirador

1977 | Misdaad

Spanje 1977. Misdaad van Carlos Puerto. Met o.a. Paul Naschy, Blanca Estrada, Elisa Montés, Carlos Casaravilla en Antonio Vilar.

Een geesteszieke probeert een aanslag op het leven van Franco te plegen. Een onuitstaanbare, ongerijmde, zeer slechte film.

Fulanita y sus menganos

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Victoria Vera, Manolo Gómez Bur, Antonio Vilar, Alberto de Mendoza en Elisa Montés.

Alvorens naar een congres voor prostituées in Parijs te gaan, herinnert de Spaanse afgevaardigde zich de leukste voorvallen uit haar carrière. Een totale verspilling van een uitstekend idee.

Disco rojo

1972 | Thriller

Spanje/Portugal 1972. Thriller van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Antonio Vilar, Mara Cruz, Hugo Blanco, Antonio Casas en Carlos Romero Marchent.

Een politie-agent moet een bende van drugshandelaren oprollen.Een zeer middelmatige thriller waarvan de Portugees Vilar producent, hoofdrolspeler en mede-scenarioschrijver was ten einde zijn vergane glorie van filmster van het Iberische schiereiland terug te krijgen. Maar tevergeefs. Ook bekend onder de titel LA RULETA PAULISTA.

Proceso de conciencia

1964 | Drama

Spanje/Argentinië 1964. Drama van Agustín Navarro. Met o.a. Antonio Vilar, Olga Zubarry, Conchita Núñez en Carmen de la Maza.

Terwijl een rechter een proces over een moordzaak voorzit, raakt hij verliefd op de nicht van zijn vrouw. Een zwakke film, hoewel het script interessante elementen bevat.

Shéhérazade

1962 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje/Italië/Frankrijk 1962. Avonturenfilm van Pierre Gaspard-Huit. Met o.a. Anna Karina, Gérard Barray, Antonio Vilar, Marilù Tolo en Giuliano Gemma.

Een neef van keizer Karel de Grote wordt als ambassadeur gezonden naar Bagdad. Aan het hof van de kalief ziet hij Sheherazade terug die hij onderweg het leven heeft gered en nu nieuwe favoriete in de harem is. De groot-vizier had een eigen maîtresse die plaats willen laten innemen om de kalief vervolgens van de troon te kunnen stoten en onthult de liefde tussen de favoriete en de Franse ridder. Een luxueus aangekleed, maar houterig gefilmd spektakel met acteurs die niet in hun rollen geloven, wat resulteert in onbedoelde vermakelijkheid.

El Deseo y el amor

1961 | Drama

Frankrijk/Spanje 1961. Drama van Luis María Delgado en Henri Decoin. Met o.a. Antonio Vilar, Martine Carol, Carmen Sevilla en Francoise Arnoul.

Een eenvoudige Spaanse visser wordt verblind door een onweerstaanbare Franse actrice. Een belachelijke film met een moraliserende achtergrond.

Cuidado con las personas formales

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Agustín Navarro. Met o.a. Antonio Vilar, María Martín, José Rubio en María Luisa Merlo.

Een vrouw en haar zoon, die beiden getrouwd zijn, vinden een lijk nadat er moeilijkheden zijn ontstaan met een danseres. Een ongebreidelde maar weinig overtuigende film, waarin María Martín haar imago van 'vamp', dat haar in de jaren veertig zo populair maakte, probeert te rekken.

Alerta en el cielo

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van Luis César Amadori. Met o.a. Pablito Calvo, Antonio Vilar, Peter Damon en Eulalia del Pino.

Tussen een dodelijk ziek kind en een vliegenier die hem tracht te redden ontstaat een relatie. Ditmaal speelt een kind de hoofdrol in het zoveelste Spaanse melodrama.

El Príncipe encadenado

1960 | Avonturenfilm

Spanje 1960. Avonturenfilm van Luis Lucia. Met o.a. Javier Escrivá, Antonio Vilar, Luis Prendes en María Mahor.

Een kroonprins in het middeleeuwse Polen wordt door enkele samenzweerders ontvoerd. Een schilderachtige Spaanse avonturenfilm - een behoorlijk vrije verfilming van het klassieke toneelstuk La vida es sueño

El Inocente

1960 | Misdaad

Spanje 1960. Misdaad van José María Forn. Met o.a. Antonio Vilar, José María Rodero, Nadia Gray en Félix de Pomés.

Na de dood van een eenzame weduwe, beginnen de naspeuringen van de politie...Een interessante en zeer achtenswaardige detective-film, waarin de zo uiteenlopende invloeden als die van Dostojewski en Orson Welles zijn te bespeuren.

La femme et le pantin

1959 | Drama

Frankrijk/Italië 1959. Drama van Julien Duvivier. Met o.a. Brigitte Bardot, Antonio Vilar, Michel Roux, Lila Kedrova en Jacques Mauclair.

De dochter van een Franse banneling in Sevilla werkt als flamencodanseres in morsige nachtclubs. Daar wordt ze aangesproken door een rijke aristocraat die haar voorstelt zijn minnares te worden. Naar de roman van Pierre Louÿs. Regisseur Luis Buñuel, die aanvankelijk voor het project was uitgezocht, weigerde BB in de hoofdrol en staakte zijn medewerking. Vervanger Duvivier brengt er weinig van terecht; Bardot is geen femme fatale, maar de ergste ramp is Vilar als de (verondersteld) geobsedeerde held. Eerder, in 1935, door Josef Von Sternberg verfilmd met Marlene Dietrich, onder de titel The Devil is a Woman.

Felipe Derblay

1959 | Romantiek

Spanje/Italië 1959. Romantiek van Anton Giulio Majano. Met o.a. Antonio Vilar, Susana Campos en Roberto Rey.

Een jonge grondbezitter is verliefd op de verloofde van een beroepsgokker. Niet de moeite waard om te onthouden.

La Noche y el alba

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van José María Forqué. Met o.a. Francisco Rabal, Zully Moreno, Rosa Arenas en Antonio Vilar.

Twee paren van verschillende maatschappelijke klasse leren elkaar kennen. Een achtenswaardige film van een overdreven lastige regisseur.

Historias de la feria

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. María Rosa Salgado, Antonio Vilar, Mara Lane en Frank Latimore.

Verschillende figuren lopen elkaar tegen het lijf tijdens een Jaarbeurs. Een zedenschets vol humor.

Miedo

1956 | Misdaad

Spanje 1956. Misdaad van Leon Klimowsky. Met o.a. Antonio Vilar, Silvia Morgan, Lída Baarová en Gerard Tichy.

Een ingenieur aarzelt bij het idee zijn kamaraden te helpen bij een diefstal die zij van plan zijn te plegen. Een ruwe, zwakke film, hoewel te prefereren boven de produkties die deze regisseur later maakte.

Embajadores en el infierno

1956 | Oorlogsfilm

Spanje 1956. Oorlogsfilm van José María Forqué en José Maria Forque. Met o.a. Antonio Vilar, Rubén Rojo, Luis Peña en Ruben Rojo.

De odyssee van een groep Spanjaarden in een Russische concentratiekamp. Een afschuwelijke koude-oorlogsfilm op zijn Spaans.

Fuego en la sangre

1953 | Romantiek

Spanje 1953. Romantiek van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Antonio Vilar, Marisa de Leza, María Dolores Pradera en Antonio Casas.

De man van een zieke vrouw wordt verliefd op een andere vrouw. Overdreven melodrama.

3 citas con el destino

1953 | Komedie

Mexico/Argentinië/Spanje 1953. Komedie van Florián Rey. Met o.a. Antonio Vilar, Amparo Rivelles, Lolita Sevilla en Manuel Arbó.

Drie verschillende sketchjes, gesitueerd in elk van de drie coproducerende landen. Een flauwe, onbelangrijke film.

El Judas

1952 | Drama

Spanje 1952. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Antonio Vilar, Manuel Gas en De Burgers van Esparraguera.

De laatste fase van het leven van Christus, gezien vanuit het perspectief van Judas... Een van de weinige achtenswaardige films van Iquino, voornamelijk omdat hij zich heeft gedistantieerd van de beschamende Spaanse religieuze film uit die tijd. Bovendien suggereert de film een zekere sociale achtergrond.

Alba de América

1951 | Historische film

Spanje 1951. Historische film van Juan de Orduña. Met o.a. Antonio Vilar, Amparo Rivelles, José Suárez en María Martín.

Deze historische film over de ontdekking van Amerika door Christoffel Columbus is hoogdravend en jubelend. Maar dat valt te verwachten van een Spaanse film uit die tijd.

Don Juan

1950 | Romantiek, Historische film

Spanje 1950. Romantiek van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Antonio Vilar, Annabella, Enrique Guitart en María Rosa Delgado.

Het leven van de knappe Don Juan Tenorio speelt zich af tussen steeds nieuwe liefdes en avontuurlijke toestanden. De verfilming van het Spaanse verhaal van Don Juan - gerealiseerd met overvloed aan middelen en gebrek aan ideeën.

Alas de juventud

1949 | Drama

Spanje 1949. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Antonio Vilar, Carlos Muñoz, Fernando Fernán-Gómez en Nani Fernández.

Vier jonge kadetten beleven avonturen op de Algemene Luchtmacht Academie. Dit is een decadente militaristische komedie, zoals ze zolang in zwang waren in het naoorlogse Spanje.

La Vida encadenada

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Antonio Román. Met o.a. Ana Mariscal, Rafael Romero Marchent, Adriano Rimoldi en Antonio Vilar.

Isabel Martín, laatste telg uit een Toledaanse adellijke familie, besluit haar leven te verbinden aan dat van haar zoon die geboren is uit haar ongelukkige huwelijk. Ze ziet daarbij af van alles wat het leven haar zou kunnen bieden. Een vreemd patriottisch melodrama, met de toekomstige regisseur Romero als mannelijke hoofdrolspeler.

La Calle sin sol

1948 | Misdaad

Spanje 1948. Misdaad van Rafael Gil. Met o.a. Amparo Rivelles, Antonio Vilar, José Nieto en Mary Delgado.

Een van moord beschuldigde jonge man wil trouwen met de nicht van een nachtclubeigenaar. Een aanvaardbaar detectiveverhaal dat zich afspeelt in een hoerenbuurt in Barcelona.

El Duende y el rey

1948 | Romantiek

Spanje 1948. Romantiek van Alejandro Perla. Met o.a. Antonio Vilar, Blanca de Silos, Manolo Morán en Milagros Leal.

Er ontstaat een liefdesromance tussen een geruïneerde markiezin en een edelman, wiens naam door haar overleden man onteerd werd. Een kostuumfilm die nu niet meer erg aanlokkelijk overkomt.

La Reina Santa

1947 | Historische film

Spanje 1947. Historische film van Rafael Gil. Met o.a. Antonio Vilar, Maruchi Fresno, María Martín, Luis Peña en Fernando Rey.

In de Middeleeuwen wordt in Spanje de bruiloft van prins Dionis van Portugal met Isabel de Aragón gevierd. Een romanachtig-historische film, even opgebazen als gebruikelijk in de toenmalige Spaanse cinema.

La Mantilla de Ocatriz

1947 | Romantiek

Spanje 1947. Romantiek van Eduardo G. Maroto. Met o.a. Antonio Vilar, Margarita Andrey, Helga Liné en María Isbert.

Een Spanjaard wordt verliefd bij zijn aankomst in Lissabon. Totaal niet interessant.

Inés de Castro

1944 | Historische film

Spanje 1944. Historische film van J.M. Leitao de Barros en M.A. García Viñolas. Met o.a. Alicia Palacios, Aníbal Vela, María Dolores Pradera en Antonio Vilar.

De wrede geschiedenis van Inés Castro met alle intriges en ontrouw. Een bezienswaardige Spaanse historische film, die door gebruik te maken van macabere en buitensporige middelen, afwijkt van de in die jaren in dit genre geijkte films.